Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 595 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Övägen 4B, Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
78 kvm
Avgift
3 935 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad 2,5:a med stor balkong på havsnära läge!

Välkommen till denna genomgående och välplanerade 2,5:a om 78 kvm på havsnära läge. Fina materialval, stora fönsterpartier och lägenhetens pärla som är den generösa balkongen i soligt söderläge ut mot Dragörkajen är bara några av mervärdena. Kvalitetskök från Marbodal med vita köksluckor som stilsäkert matchas med mörk bänkskiva. Här finns alla vitvaror du kan tänkas behöva samt väl tilltagna arbetsytor. Den öppna planlösning mellan kök och vardagsrum ger en härlig rymd och skapar stora sociala ytor för familj och vänner. Vidare finns bekvämligheter såsom helkaklat badrum egen tvätt och tork, rymligt sovrum med walk-in-closet samt hiss från markplan. Det här ett trivsamt boende för dig med höga krav på kvalitet, komfort och läge.

Här bor du i attraktiva Brf Dragörkajen med god ekonomi och på ett oslagbart läge - granne med havet, småbåtshamnen, fiskehoddorna och Limhamns Fiskrökeri. All tänkbar service finns runt hörnet.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Nu tar vi en rundtur i bostaden.

Hall
Rymlig hall med god plats till att hänga av sig ytterkläderna. Inredd skjutdörrsgarderob med städskåp. Väggarna är släta och målade och på golvet ligger en ekparkett som är genomgående i hela bostaden.

Badrum
Till höger i hallen ligger det helkaklade och spatiösa badrummet. Mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av dusch, handfat med kommod, vit bänkskiva med överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Vardagsrum
Allrummet är rymligt med fönster i två väderstreck som ger oss optimala ljusförhållanden inne i bostaden. Planlösningen är öppen mot köket och matplatsen och skapar en stor social yta. Släta målade väggar och ekparkett. Härifrån är det utgång till den stora balkongen i söder.

Här finns även möjlighet att ha ytterligare sovrum (se alternativ planlösning - bostadens ursprungliga planlösning har två sovrum).

Balkong
Stor balkong med gott om plats för möblemanget.

Kök
Köket är stort, ljust och rymligt med gott om arbetsyta, skåp och förvaring. Stora fönster med fint ljusinsläpp. Inredning med luckor i vitt med beslag i rostfritt, blandare och diskho i rostfritt, och bänkskivor i laminat. Stående vitt kakel som stänkskydd. Vitvaruparken från Siemens består av kyl och frys i fullhöjd (2015), spishäll (2015), fläkt (2015), ugn (2015), integrerad mikrovågsugn (2015) och diskmaskin (2015). Matplats för ca 6-8 personer. Öppen planlösning mot vardagsrum. Ekparkett och släta målade väggar.

Sovrum
Intill köket finner vi bostadens generösa sovrum med egen walk-in-closet. Gott om plats för dubbelsängen med nattduksbord och ytterligare förvaringsmöbel.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Brf Dragörkajen Energideklaration Brf Dragörkajen Årsredovisning 2021 Brf Dragörkajen

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 595 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2.5 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

2

Boarea (BOA)

78 kvm

Gatuadress

Övägen 4B

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett förråd.

Lägenhetsnummer BRF

4-1103

Våningsplan

2 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Dragörkajen

Organisationsnummer

769626-2885

Allmän information

Brf Dragörkajen är en äkta förening som bildades 2014, och samma år förvärvade föreningen fastigheten Dragör 2 i Malmö. Byggnaderna är uppförda 2015, innehållande ett flerbostadshus i 6 våningar samt 5 parhus, 10 enheter. Föreningen består av 84 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse:
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).
Överlåtelseavgift 2.5% av gällande prisbasbelopp, betalas av köparen (1 208 kr år 2022).

Kostnad för faktiskt förbrukning av el och varmvatten debiteras kvartalsvis.
Någon avgiftshöjning är ej gjord sedan inflyttning, däremot har föreningen sänkt månadsavgiften 1 januari 2020 med 10% pga. god ekonomi. I långtidsbudget är det planerat en mindre höjning för slutet av perioden (2026) (kontrollerad 2022-02-10). Det finns inga planer på att höja avgiften i närtid, dvs varken 2022 eller 2023.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Nybyggnation.
För närvarande pågår en översyn av varmvattenförsörjningen.
Föreningen följer en investeringsplan, kostnaden för investeringar ryms inom budgeten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till lägenheten hör ett källarförråd, det finns möjlighet att hyra ett extra förråd av föreningen (kösystem tillämpas). I källaren finns cykel och barnvagnsrum, även gården erbjuder cykelparkering.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv grundutbud, bredband och telefoni via Telia Triple Play, obligatorisk avgift på 231 kr/månad.

GARAGE OCH PARKERING
Fastigheten är försedd med 83 garageplatser för bilar samt 4 för mc. Garageplats för bil kostar 800 kr/mån och mc-plats 200 kr/mån. 14 av garageplatserna är utrustade med laddbox för elbil, kostnad 1000 kr/mån+elkostnad.
Kösystem tillämpas för samtliga platser. Allmän avgiftsbelagd parkering i närheten.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår, men kan vid enskilda fall behöva att kompletteras. Kontakta föreningen.

KONTAKT
www.brf-dragorkajen.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2014

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

84

Byggnader

Byggår

2015

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Från markplan/garage

Ekonomi

Månadsavgift

3 935 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Kallvatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår: värme, kallvatten och bostadsrättstillägg.
Obligatoriskt tillägg som tillkommer månadsavgiften, Bredband 231 kr/mån.
Summa: 4 166 kr/mån

Faktisk förbrukning av el och varmvatten debiteras i efterskott.

Andelstal

1,11370000 %

Andel av månadsavgift

1,11370000 %

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

45 kWh/m²

Energiklass

B

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta