Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Johan Enbergs väg 52, Västra Skogen/Solna, Solna
Typ
Bostadsrätt
KVM
80 kvm
Avgift
4 586 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus och fin 3:a med stor inglasad balkong och dubbla badrum!

-Närhet till grönområden, förskolor och skolor
-Goda kommunikationer 1 min från bostaden
-Utsikt mot innerstan samt sjöglimt
-Stort kök och genomgående trägolv
-Två helrenoverade badrum
-Stambyte 2017
-Två sovrum helt utan insyn
-Närhet till Engelska skolan
-Välskött "A" förening
-Inglasad balkong
-Insynsskyddad

Välkommen till Johan Enbergs Väg 52 och denna ljusa och eleganta lägenhet med många uppenbara styrkor. Här präglas tillvaron av en stilren interiör, sjöglimt över Ulvsundasjön, två stambytta och helrenoverade badrum, stort och fullt utrustat kök med matplats, vardagsrum med utgång till stor inglasad balkong i soligt läge, två rymliga sovrum helt utan insyn, rymligt vindsförråd, neutrala färgsättningar samt trägolv i alla rum.

Att bo i ett läge som detta är få förunnat. Här har du Västra Skogens torg runt hörnet med T-banestation med dubbla tunnelbanelinjer som tar dig till Stockholm C på 7 minuter. Dessutom finns bussförbindelser, livsmedelsbutiker, restauranger och pressbyrå samtidigt som du har naturen som granne. Sköna promenadstråk och joggingspår finns längs Karlbergs Strand. Pampas Marina och Kungsholmen ligger inom kort gångavstånd. Ett uppskattat inslag för hela familjen är helgbrunchen nere på Sjökrogen vid Pampas Marina. Har du bil så tar du dig väldigt lätt och smidigt ut på E4an. På 5-10 minuters gångavstånd finns ett flertal skolor och förskolor. Den grönskande naturen finns utanför dörren och några stenkast bort finns bad i Ulvsundasjön och Huvudstabadets utomhusbassäng och Hufvudsta ridklubb. Vid Huvudsta strand finns även Solna Seglarskola som är väldigt uppskattad. Augustendals 4-H gård erbjuder aktiviteter som uppskattas av både stora och små barn. För dig som gillar att spela den populära sporten padel så finns Padelgården precis utanför bostaden där man nyligen låtit installera fyra nya toppmoderna utomhusbanor av högsta kvalité. Nyöppnade Engelska skolan ligger inom gångavstånd från bostaden.

FÖRENING
Brf Den Gyldene Porten är en utmärkt förening med stabil ekonomi med många stora och kostsamma renoveringar gjorda. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger också marken. Stambyte genomfört år 2017.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Vänligen kontakta mäklaren för att hålla dig uppdaterad i processen och bli inbjuden till visningar.

Julian Andersson - Skandiamäklarna

Rumsbeskrivning

Vardagsrum

Stort, ljust och lättmöblerat vardagsrum med samma fina ekparkettgolv som i hall och kök. Vid fönsterväggen nås den stora och inglasade balkongen belägen mot sydost vilket ger många soltimmar. Från balkongen skymtas trevliga Ulvsundasjön!

Kök

Fint renoverat kök där samma fina ekgolv gör oss sällskap in från hallen. Luckorna i köket går i vitt med rostfria beslag och här finns gott om förvaring i såväl vägg- som golvskåp. Gott om bänkytor på laminerad arbetsbänk ovan vilket fint fasat vitt kakel sitter. Maskinellt finns här diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll, fullsstor kyl, stor frys samt fläkt. I kökets förlängning, vid fönstret, finns en utmärkt yta för matplats.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Sovrummet ligger i ostört läge helt utan insyn. Plats finns för förvaring om så önskas.

Sovrum 2

Detta sovrum blir ett utmärkt barnrum, kontor eller vad just dina behov kräver. Samma ytskikt som övriga lägenheten, ekparkettgolv och vitmålade väggar. God förvaring genom inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar.

Badrum 1

Med ingång via köket nås denna kombinerade tvättstuga/badrum som totalrenoverades 2017 i samband med föreningens stambyte. Stilren grund bestående av grå golvklinker med golvvärme och vita helkaklade väggar. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare med väggskåp ovan, duschhörna med glasväggar, snygg grå kommod samt handdukstork.

Badrum 2

Vid stambytet 2017 inreddes detta extra badrum med snygg mörkt kakel på golvet som matchas med stora vita kakelplattor av större modell på väggarna. Utrustad med golvvärme, WC och kommod med handfat. Ett utmärkt botemedel mot morgonstressen!

Hall

Stor och ljus hall med ekparkett och ljusa väggar. Här tar man emot sina gäster utan att det känns det minsta trångt. Hatthylla direkt till vänster, samt i ytterligare förvaring i skjutdörrsgarderob i hallens förlängning.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2020

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

3

Boarea (BOA)

80 kvm

Areauppgift enligt

Ek. Förvaltaren

Gatuadress

Johan Enbergs väg 52

Ort

Solna

Kommun

Solna

Lägenhetsnummer BRF

10423

Våningsplan

2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Den Gyldene Porten

Organisationsnummer

769604-2303

Allmän information

Föreningen förvärvade 2000-12-01 fastigheten Fältmarskalken 2 av Solna bostäder AB i Solna Kommun. Föreningens fastighet består av 88 bostadsrätter och 2 hyresrätter. Det utgör en del av ett större flerbostadshus i sju våningar. Fastighetens totala areal är 8008 kvm.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen är ansluten till Bredband2 (fiber, 1000 Mbit/s). Bredband2 kan även tillhandahålla IP-telefoni. Kabel-TV via Tele2.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Från- och tilluftssystem med värmeväxlare.

Utförda renoveringar

Föreningen är stambytt under 2017-2018. Föreningen har garanti på gjorda arbeten fram till juni 2023, vilket måste tas i beaktande vid planering av eventuella renoveringsarbeten.

Se bifogad årsredovisning för fler utförda renovering under året samt planerade underhåll.

Kommande renoveringar

Dränering vid portal och omledning av dagvatten bör göras iår enligt kontakt med föreningen. Men inget som har beslutats eller planerats ännu.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga och grillplats. Föreningen har även tillgång till ett gästrum som går att hyra.

Antal hyresrätter

2

Antal lägenheter

90

Byggnader

Byggår

1969

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 586 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ink. Värme, vatten, bredband & kabel-Tv.

Avgiftsförändringar

Ingen höjning är i dagsläget planerad (februari 2022) citerat från föreningens hemsida. Diskussioner om avgiftssänkningar och avgiftshöjningar sker frekvent i bostadsrättsföreningar och det är köparens ansvar att själv undersöka detta.

Andelstal

0,0129270

Andel av månadsavgift

1,03786%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering finns på de avsedda parkeringsplatserna med boendeparkering och i parkeringshuset Motorborgen. Kontakta Solna stad vid behov av parkeringsplats i Motorborgen : https://www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

137 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

150 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Erik Olofsson Augustsson

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy