Länk kopierad!

Visningar

sön 14 aug 11:00 - 11:30
Öppen visning, anmäl dig till visningen på vår hemsida, på 070-160 00 88 eller linus.soderberg@skandiamaklarna.se så håller jag dig uppdaterad.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 695 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Herrgårdsvägen 16A, Centrala Väsby, Upplands Väsby
Typ
Bostadsrätt
KVM
58 kvm
Avgift
3 933 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Centralt läge med insynsskyddad balkong och fönster i tre väderstreck!

Högst upp i huset på Herrgårdsvägen 16A i populära Brf Vilunda hittar man denna ljusa och välplanerade tvåa i gavelläge om 58 kvm ljust och fint kök, trevligt helkaklat badrum med golvvärme. Balkong i härligt västerläge med utgång från stort och lättmöblerat vardagsrum. Lägenheten är belägen en kort promenad från Väsby Centrum, Vilunda badet och Väsby station med bussar samt pendeltåg och tåg till både Arlanda och Uppsala.

På Herrgårdsvägen bor du på ett bekvämt avstånd till all tänkbar service i en omtyckt förening med bland annat bastu, gästlägenhet, spolhall och fina innergårdar.

Varmt välkomna!

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med avhägning vid hatthylla. Ekparkett och väggar i grön ton.

Badrum

Fint helkaklat badrum som är renoverat i samband med stambytet. Helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Vägghängd wc, handfat,spegelskåp med förvaring och duschhörna intill fönsterparti.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Ekparkett och väggar i vit ton med fondtapet.

Kök

Rymligt och ljust kök med vita ökksluckor samt vitt kakel ovan arbetsytan i rostfritt utförande. Maskinpark bestående utav kyl&frys samt spis och spisfläkt. Matplats för 4-6 personer. På golvet ligger laminatgolv och väggar i ljus ton.

Vardagsrum

Ljust luftigt och lättmöblerat vardagsrum med stora fönsterpartier samt utgång till den insynskyddade balkongen i härligt västerläge med eftermiddagssol! Ekparkett och väggar i ljus ton.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning 2021 Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 695 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

58 kvm

Gatuadress

Herrgårdsvägen 16A

Ort

Upplands Väsby

Kommun

Upplands Väsby

Lägenhetsnummer BRF

352

Våningsplan

3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Vilunda

Organisationsnummer

714800-2087

Allmän information

Allmänt om föreningen
Husen i föreningen byggdes 1958-1963
Föreningens juridiska namn är HSB Brf Vilunda i Upplands Väsby med organisationsnummer 714800-2087
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Avgiften
Ingen framtida avgiftshöjning är planerad men detta beslutas om efter styrelsens budgetmöte som hålls i november varje år. I avgiften ingår:

Bredband (upp till 100 Mbit från Tele2 via Fiber-LAN eller Fiber-Koax) ? Boende måste själv beställa detta från Tele2 (tel. 90 222) och säljaren måste även avsluta sitt abonnemang vid avflyttning
TV (digitalt standardutbud från Tele2)
Värme
Kall och varmvatten
Gemensam tvättstuga (bokas via appen ?Aptus Home? på mobiltelefon eller via informationstavla i entrén)
Parkering
Föreningen har totalt 160 parkeringsplatser och 116 garage (varm och kallgarage). Ingen plats är dedikerad till en lägenhet utan boende måsta alltid ställa sig i kö för att få en plats när det blir ledigt. När boende ställer sig i kö för parkering tas en köavgift på för närvarande 500 kr ut.

Nycklar och nyckelbrickor
Totalt ska minst tre nyckeltaggar finnas till varje lägenhet men om säljaren köpt fler eller kopierat extra nyckeltaggar eller dörrnycklar ska även dessa överlämnas till köparen. I samband med en lägenhetsöverlåtelse måste samtliga nyckeltaggar återaktiveras inom 30 dagar efter att inflyttning skett för att fortsatt fungera till entrédörr och källare. Återaktivering av nyckeltaggar utförs genom tidsbokning efter överlåtelse hos föreningens förvaltare Renew Service, tel. 08-34 38 00.

Hemförsäkring
Vanlig hemförsäkring och försäkring för lösöre måste varje lägenhetsinnehavare alltid ansvara för att teckna själv. Föreningen har inte kollektivt bostadsrättstillägg vilket betyder att detta även måste tecknas till lägenhetsinnehavarens egen hemförsäkring.

El
Brf Vilunda har ett kollektivt avtal på EL vilket betyder att lägenhetsinnehavaren inte behöver teckna något eget EL-abonnemang. Hur mycket EL som förbrukas i hushållen mäts och kommer sedan att debiteras på månadsavgiften. Månadsavgiften debiteras kvartalsvis och EL-förbrukningen kommer därmed att fördelas jämt på tre månadsavier. Observera att det är upp till köpare och säljare att själva komma överens om att dela upp denna kostnad sinsemellan om det behövas i samband med en lägenhetsöverlåtelse.


Förmåner i föreningen
I föreningen finns bastu, övernattningsrum, och föreningslokal som bokas mot en mindre kostnad. Föreningen har även en tvätt & smörjhall för bil att hyra. Extra förråd finns att hyra om det förråd som ingår till lägenheten inte räcker till.
Vid Herrgårdsvägen 14 finns en bouleplan och utanför Herrgårdsvägen 34 finns en grillplats belägen som är fria att använda för föreningens medlemmar. Brf Vilunda är även en HSB-förening och får därmed ta del av många av HSB:s rabatter.

Brf bildades

1955

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2012 - Stambyte & fönsterbyte
2014 - Ventilationsrenovering FTX
2016-2019 - Takrenovering
2018 - Installation av passersystem
2020 - Energideklaration
2020 - Renovering av tvättstugor på Herrgårdsvägen 24-26 och 34

Kommande renoveringar

Planerade större projekt
Föreningens styrelse är aktiva och arbetar stadigt med förbättringar i föreningen. Ett stort projekt som för tillfälligt planeras är renovering av vissa fasader samt utbyte av föreningens samtliga balkonger. Styrelsen avråder därför samtliga medlemmar att utföra påkostade förändringar av sina balkonger så som inglasning. Styrelsen ser även över möjligheterna att byta ut allmän belysning till energisnålare LED-belysning.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns tvättstuga, bastu, övernattningsrum, föreningslokal och tvätt- & smörjhall. På gården finns även tillgång till boulebana samt grillplats. Extra förråd finns att hyra om det förråd som ingår till lägenheten inte räcker till.

Byggnader

Byggår

1960

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 933 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

inkl. uppvärmning, vatten, kabel-TV, bredband & förråd.

Andelstal

0,24000%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 116 garageplatser. Olika priser beroende på om det är kall- eller varmgarage, storlek osv. Priserna är: 270 kr/mån, 326 kr/mån & 425 kr/mån. Det finns även 160 parkeringsplatser som går att hyra för 147 kr/mån. P-plats för MC går att hyra för 79 kr/mån. Separat kö som administreras av Renew. Förvaltaren tar ut en administrativ avgift om 500 kr som tillfaller föreningen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta