Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Dragonvägen 33, Centrala Väsby, Upplands Väsby
Typ
Bostadsrätt
KVM
78 kvm
Avgift
5 502 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Attraktiv 3a mitt i de centrala delarna!

Här bor du på centrala Väsbys trevligaste stadsgator - Dragonvägen. Här säljer vi nu en lägenhet om 3 rum och kök med rymlig balkong i härligt solläge (sydväst, sol från mitt på dagen till kvällen) .
Lägenheten är i toppskick med genomgående ljusa färger och ekparkett på golv. Bra planlösning med två sovrum, rymligt helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin/torktumlare, ett ljust kök och vardagsrum med utgång till en inglasad balkong. Hushållselen är på ca 575kr/månad fördelat på 4 personer. Brf Dragonen är en välskött bostadsrättsförening med god ekonomi som ligger mycket centralt (men ändå lugnt och avskilt) i Upplands Väsby och i närheten finner du både pendeltågs- och busstation, restauranger, butiker med mera. På bara någon minut når du till Väsby centrum. Förutom öppen visning så har ni möjlighet att även boka in privat visning, kontakta ansvarig mäklare Kristina.

Rumsbeskrivning

Hall

Bra entréhall där det går att hänga av sig ytterkläder till vänster om entrén. Ekparkett golv och vitmålade väggar kombinerat med en fondvägg.

Vardagsrum

Fint och ljust vardagsrum med lagom utrymme för soffgrupp, TV-möbel och matbord för den som önskar. Stort fönsterparti samt balkongdörr som tar dig ut till en inglasad balkong med vy över bostadsområde och gott om sol. Vita väggar kombinerat med en fondvägg och ekparkett på golvet.

Badrum

Ett badrum med kaklade väggar och klinkers på golvet med golvvärme. Här finns ett badkar, kommod med tillhörande spegelskåp, WC, tvättmaskin och torktumlare. Mindre vädringsfönster finns.

Kök

Ett stort och luftigt kök med ljus inredning och kakel ovan arbetsbänkar av trä. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin (2020), fläkt, spis och en kyl samt frys. I köket finns plats för matgrupp intill ett fönsterparti som vetter mot entrésidan.
Ekparkett på golvet och ljust målade väggar.

Sovrum 1-2

Ett förrum intill två stora sovrum med lagom plats för dubbelsäng, bokhylla och ytterligare inredning. Ekparkett på golv med vitmålade väggar. Ena sovrummet har flera garderober.

Klädkammare

Mellan sovrummen finns en klädkammare med gott om förvaringsmöjligheter i hyllplan.

Balkong

En härlig och inglasad balkong med utsikt över villor och bebyggelse. Gott om sol på eftermiddag och kväll. Balkongen som är stor har plats för matgrupp eller solstolar och bord - möjligheterna är många.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Stadgar Energideklaration Dragonvägen 31-37 ÅR 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

Utgångspris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

78 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Dragonvägen 33

Ort

Upplands Väsby

Kommun

Upplands Väsby

Beskrivning av förråd m.m.

Förråd medföljer bostaden.

Lägenhetsnummer BRF

99-9420-1-19-3

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Dragonen

Organisationsnummer

769605-7400

Allmän information

HSB BRF Dragonen i Upplands Väsby är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 53 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt två affärslokaler.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 600 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll (halvårsavgift ca 150 kr/hushåll). Ansökan om medlemskap görs på https://www.hsb.se/norrastorstockholm/

BREDBAND/TV
Bredband och TV levereras via Com-Hem.

Brf bildades

2005

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2016 OVK
2018 Åtgärd för uppvärmning- utbyte av utrustning samt injustering av värmekurva.
2018 Installation av cykelsnurror i cykelförråd för att skapa mer plats.
2018 Nytt inpasseringssystem samt installation av porttelefon.
2019 Ny och förstärkt belysning innergård gångväg och parkering.
2020 Stamspolning
2020 Ny mangel i tvättstuga.
2021 Utbyte pumpar i värmesystemet för fastigheten
2021 Delvis ny växtlighet på innergård samt ev utbyte av fruktträd.

Kommande renoveringar

2022 Eventuell utbyte av utrustning i tvättstuga.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns tvättstuga, föreningslokal, cykelrum och soprum. Föreningen har aktivitetsdagar på vår och höst med lättare gårdsstädning och aktiviteter som till exempel grillning.

Antal lägenheter

53

Byggnader

Byggår

2005

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 502 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och förråd

Andelstal

2,20619

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

574 SEK/månad

Summa driftkostnad

574 SEK/månad

Antal personer i hushållet

4

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 36 stycken parkeringsplatser med motorvärmare (300kr/månad), 4 stycken kallgarage platser med motorvärmare (500kr/månad) och en handikapp plats.
Under 2022 har föreningen installerat laddstationer för elbilar.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy