Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Diamantgången 41, Öringe, Tyresö
Typ
Bostadsrätt
KVM
95.6 kvm
Avgift
5 781 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad radhuskänsla med stor uteplats i härligt solläge!

Detta är en REDO bostad, kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Varmt välkommen till Diamantgången 41 och detta härliga hem belägen i fantastiskt mysiga Öringe!

Här bor du lugnt och trivsamt med närhet till både natur, vatten, kommunikationer, förskolor/skolor och Tyresö Centrum med all dess service.
Bostaden erbjuder generösa sociala ytor, flödande ljusinsläpp, ett stilrent och nyrenoverat kök, tre rymliga sovrum samt en alldeles underbar uteplats med ett insynsskyddat och solsäkert läge. BRF Diamanten är en populär förening med låga 2-plans hus, vissa med suterräng, alla med härlig radhuskänsla! I området finns flera tvättstugor och föreningslokal att hyra. Här kan du flytta in och trivas från första stund!

- Cirka 20 kvm altan & 20 kvm gräsmatta.
- Välplanerat hem i mycket trevlig förening.
- Renoverat kök från 2021.
- Tryggt, lugnt och barnvänligt område.
- Närhet till kommunikationer med täta avgångar.
- Gångavstånd till både badsjö, storslagen natur och vardagens praktiska delar.

Väl in i bostaden möts vi av en öppen och välkommande hall med goda avhängningsmöjligheter. I anslutning till hallen nås det ett rymligt badrum, utrustad med dusch. wc, handdukstork, handfat samt tvättdel med tvättmaskin och torktumlare. Vidare når vi den sociala delen av bostaden där vi finner ett öppet och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier som skänker ett vackert ljusinsläpp till rummet. Här nås även utgången till den lättmöblerade uteplatsen belägen i ett härligt. I vardagsrummet ryms plats för stor soffgrupp, vilket ger dig utmärkta möjligheter att skapa fina minnen med vänner och familj av den stora skalan.

Vidare når vi det väl tilltagna och stilrena köket, renoverat år 2021. Ett fullt utrustat kök med goda förvaringsmöjligheter genom över och underskåp samt god plats för matgrupp intill fönster. Bostaden erbjuder även tre sovrum i rymliga storlekar.

Till sist når vi lägenhetens guldklimp, den fantastiska uteplatsen! Här erbjuds du en generös altan med plats för både matgrupp, loungegrupp och grillhörna. Uteplatsen erbjuder även en gräsmatta att som du kan nyttja till planteringar, mindre studsmatta eller varför inte ett mysigt cafébord att nyttja för en fika i solen!

På det stora hela ett underbart boende för familjen som önskar det bästa av vardag, såväl som fritid.

OMRÅDET
Beläget i Öringes hjärta har du närhet till skön natur, exempelvis finns fina Öringesjön ca. 200m in i området där vi finner både badplats, fina promenadstråk och vandringsstigar. Bada och paddla på en stand-up-padel på sommaren eller njut av krispiga vinterdagar på dina skridskor! Vid vägen in till området finns en väldigt omtyckt närbutik och restaurangen Brödernas. Här avgår även bussar med täta avgångar mot Tyresös alla hörn såväl som Gullmarsplan och även direktbussar Stockholm C under pendlingstider som tar ca 25 min. På cykelavstånd når du Tyresö C med alla dess butiker, rackethall, golfbana, badhus och ishall. För de som åker bil finns möjlighet att ta över garage eller parkeringsplats.

För den som söker härliga utflyktsmål finns otroligt många fina natursköna platser oavsett om det är klippbad, skärgård, vandring eller friluftsliv som lockar. Exempelvis finns Tyresö slott med dess engelska slottspark eller besök Alby friluftsgård med stora grönområden, badplats och utegym. För den som önskar ett fullskaligt skärgårdsäventyr avgår Waxholmslinjens båtar från kajen vid Trinntorps hållplats.

VÄLKOMMEN HEM

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

95.6 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Diamantgången 41

Ort

Tyresö

Kommun

Tyresö

Beskrivning av förråd m.m.

Till bostaden hör ett kallförråd.

Våningsplan

0

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Diamanten i Tyresö

Organisationsnummer

769609-7752

Allmän information

Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2014 och består av flerfamiljshus om 2 våningar med 158 lägenheter och 2 lokaler. Fastighetens byggnader är uppförda 1981-1982.

Pantsättningsavgiften får högst uppgå till 1% av gällande prisbasbelopp enligt föreningens stadgar.
Överlåtelseavgften får höst uppgå till 2,5% av gällande prisbasbelopp enligt föreningens stadgar.

Ordförande Håkan Axelsson
Kontakt: styrelsen@brf-diamanten.se

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Kabel-tv ComHem,
INTERNET: ComHem 94kr/mån, ingår ej i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

UPPVÄRMNING:
Fjärrvärme

Utförda renoveringar

I bostaden:
2021- Kök
2017-2022- Ytskikt

I föreningen:
2015- Ventilation
2015-Markytor
2016- Installation
2016-2017- Installation (stolpbelysning och värme)
2017- Lokaler (vitvaror)
2017- Markytor
2017- Asfaltering
2017- Ombyggnation förskola till lägenheter
2019- Ombyggnation inför försäljning av lägenheter
2019- Underhåll sandlådor
2019- Installationer (ventilation och laddstolpar)
2019- Garageportar
2019- Trappor
2020- Gemensamma utrymmen
2020- Garage och P-platser
Panelbyte i nedre delen av området.

Kommande renoveringar

2021-2022- Tak (pågående)
2022- Garage

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har 3 st tvättstugor (Diamantgången 85, 139 och 245), en gemensam lokal finns att hyra för ex. kalas samt att det finns cykelförråd.

Antal lägenheter

158

Byggnader

Byggår

1981

Ekonomi

Månadsavgift

5 781 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten och kallförråd. Avgift 5 781 kr / mån

Tillkommer 94kr/mån för Kabel-tv och Bredband.

Andelstal

0,94024%

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

Bostaden är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

500 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen hyr ut 90 kallgarage samt 80 parkeringsplatser. 16 av parkeringsplatserna ligger på fastigheten Turkosen 4. Bilplatserna administreras genom två köer, en för parkeringsplatserna och en för kallgaragen. För besökare finns betalplatser. Föreningen har avtal med P-service (www.pservice.se) för parkeringsövervakning. All hantering av avgifter förs direkt med dem.

P-plats 250 kr/mån. Separat kö.
Garage 450 kr/mån. Separat kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

171 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

177 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy