Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 700 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Östra Förstadsgatan 10A, City/Slussen, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
98 kvm
Avgift
5 593 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor trerummare med två uteplatser på populär adress i City!

Nu har vi nöjet att presentera 3ROK om 98 m² belägen på fjärde våningen med hiss från markplan och dubbla balkonger!
Bostaden är tilltalande och kan med enkelhet göras om till en fyrarummare. Möjligheterna är många med ett stort, socialt och trivsamt vardagsrum där det stora sällskapet får plats kring en större matgrupp. Hallen är möblerbar med gott om plats för förvaring och avhängning. Det separata och stora köket från IKEA (2018) har gott om förvaring med praktiska arbetsytor med köksö! Vi erbjuds också två stora sovrum varav ett med i anslutning till en stor walk-in closet. Här finns även ett stort helkaklat badrum samt gäst-wc varav båda i snyggt utförande med detaljer i härliga toner. Idag används det ''tredje rummet'' som en större matplats vilket med enkelt går att göra om till ytterligare ett sovrum om så önskas.

Föreningens innergård är nyrenoverad, lummig och trevlig med grillplats och sittgrupper. Trevlig och välskött förening där engagemanget är högt!

Slussen är ett centralt bostadsområde i Malmö, precis intill kanalen. Här finns ett flertalet restauranger, barer och caféer samt matbutiker. Kommunikationerna är exceptionellt goda med bussknutpunkten från Värnhemstorget ett stenkast bort, med avgångar till t.ex. Lund och Köpenhamn. Motorvägen nås på någon minut med bil och två minuter på cykel nås citykärnan!

Detta är en REDO-bostad, anmäl ditt intresse för information när bostaden kommer ut till försäljning.

Allmän information

Pris

3 700 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

3

Boarea (BOA)

98 kvm

Gatuadress

Östra Förstadsgatan 10A

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

53-4

Våningsplan

4 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Balkong mot innegård, norrläge.

Balkong

Balkong i söderläge!

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Kasper

Organisationsnummer

716406-7758

Allmän information

HSB Brf Kasper är en äkta förening som bidades 1978. Föreningen består av 82 lägenheter varav alla upplåts med bostadsrätt med adresserna, Östra Förstadsgatan 10, 12, 14 och Slussgatan 9, 11. Föreningen hyr ut en lokal på Östra Förstadsgatan 10. Byggnaderna uppfördes 1984 på fastigheten Kasper 33 som föreningen innehar med äganderätt.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar. (1208 kr år 2022)
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (483 kr år 2022).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Ingen planerad avgiftsförändring i dagsläget. ( Kontrollerat 2022-04-22 )

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Utförda renoveringar:
2004 Nytt ventilationssystem.
2008 Nya fönster samt nya videoporttelefoner installerades.
2008-2010 OVK besiktning.
2009 Avloppsstammarna spolades och inspekterades.
2009-2010 Renovering av värmesystem och element.
2010 Renovering av stenbeläggning innergård.
2011 OVK-besiktning och tvättstugor renoverades.
2012 Spolning av stammar.
2014 Dränering ÖFG 10 A och B, lagning fasad.
2014 Nya entréportar ÖFG 12 och 14.
2015 Takrenovering Slussgatan samt OVK-besiktning.
2016 Omvandling av lokaler till bostadsrätter, byte av styrcentral värme.
2017 Byte av avstängningsventiler för inkommande och utgåenge vatten på Slussgatan och ÖFG. Rensning av ventilationskanaler ÖFG. Målning av balkonger på Slussgatan. Fasad och yttertak ÖFG renoverades.
2018 Elsäkerhetsbesiktning, garagetätning och trädgårdsrenovering, energideklaration, renoverat grindarna och spolat stammarna.
2019 Uppkoppling av värmecentral mot DUC (dataundercentral), installerat filtervakter för ventilationsaggregat, tecknat nytt serviceavtal för ventilationsaggregat.
2020 Bytt grundvattenpumpar, lagt om asfaltsytan på gården.
2021 Ny trappbelysning på Östra Förstadsgatan och belysning av nummerbelysning till entréerna har utförts. Två nya tvättmaskiner har installerats på Slussgatan och ett torkrumsaggregat har bytts ut på Östra Förstadsgatan 10. OVK-besiktning har utförts på Slussgatan utan anmärkning. Intern brandskyddskontroll har utförts utan anmärkning.

Planerat enligt underhållsplan:
Planerade åtgärder är målning av trappor och entréer, ny garageport och ett nytt taggsystem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns i markplan på Östra Förstadsgatan 12. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare och två torkrum. Cyklar får inte placeras i entréer eller på våningsplan. Det finns avsedda cykelrum alternativt cykelställ på gården. Källsortering i soprum för restavfall, glas, papper, kartong, metall, plast och batteri. Trevlig innergård med grönytor och grillplats. Lekplats för de minsta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Comhem, grundutbudet av tv kanaler ingår i månadsavgiften.
Från och med 1 januari 2021 har alla lägenheter tillgång till 1 Gbit/s via gruppavtal med Bahnhof. Kostnaden för bredband är 79 kronor per månad och anges som en separat post på månadsavin för att förtydliga vad man betalar för. Router ingår till lägenheten och skall lämnas kvar vid eventuell försäljning. Via fibernätet får du även möjlighet att beställa IP-telefoni från Bahnhof för 0 kr/mån i fast avgift.
OBS! Styrelsen har beslutat att inte debitera medlemmarna kostnaden för bredband under 2021 och 2022.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har totalt 29 garage och MC-platser. Hyra för bilplats är 600 kr/månad och 300kr/månad för MC-plats. Kösystem tillämpas. Boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan hos gatukontoret 040-344500.

Övrigt:
Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.

KONTAKT
Hemsida: www.brfkasper.se
E-post: info@brfkasper.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1978

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

1

Antal hyresrätter

1

Antal lägenheter

82

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 593 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy