Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sankt Eriksgatan 58 C, 7 tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
60 kvm, biarea 15 kvm
Avgift
2 906 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Vindsvåning - Takterrass rakt i söder - Milsvid utsikt över Stockholm - Skuldfri Brf

Här finns chansen att skapa ett riktigt drömboende som är något utöver det vanliga. I det ikoniska Sportpalatset ligger denna underbara vindsvåning med en solig takterrass rakt i söder med sol hela dagen. Från denna pärla är den en hänförande och oslagbar utsikt över Stockholms takåsar så långt ögat når. Det här är vindsvåning som måste ses och upplevas!

Idag är den klassad som en bostadsrättslokal vilket innebär att det är en kontorslokal som man inte får bo i. Man får övernatta i lägenheten när man arbetar i Stockholm om man bor på annan ort. Men man får inte bo eller mantalsskriva sig på adressen. Juridisk person godkänns som medlem så länge den är klassad som en bostadsrättslokal.

Det finns ett beviljat bygglov för att bygga och klassa om den till en bostad (bygglovet ligger under dokument). Föreningen kommer att godkänna en sådan ombyggnad/omklassning under förutsättning att den sker enligt gällande bygglov. Avgiften kommer att vara 1 223 kr per månad och då ingår värme, vatten, kabel TV och hushållsel om och när den klassas om till lägenhet. Bygglovet (som är beviljat) är ritat så att det blir en helt underbar tvåa med öppen och social planlösning. Kontakta mäklaren för mer information.

Brf Sportpalatset är en av (om inte) Kungsholmens bästa föreningar med fantastisk ekonomi, skuldfri och med ett stort kapital på banken. I den låga avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, gas, hushållsel, bastu och gym. Föreningen, som ligger i anrika Sportpalatset, har även en av Stockholms finaste gårdar med boulebana, utedusch, solsängar och ett flertal uteplatser.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

1 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

1

Boarea (BOA)

60 kvm

Biarea (BIA)

15 kvm

Areauppgift enligt

Mätning (står som 55 kvm hos föreningen)

Gatuadress

Sankt Eriksgatan 58 C, 7 tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

704

Våningsplan

7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lokal

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Sportpalatset

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
FÖRENINGEN
Föreningen har gjort en s.k 3-dimensionell fastighetsbildning och sålt av den nedre kommersiella delen av fastigheten. Man har på detta sätt blivit en äkta, skuldfri förening i en totalrenoverad fastighet. Man kan även använda en entré från Kungsholms Strand 125. Vid den entrén finns tvättstuga, cykelrum samt gymmet som föreningen hyr. Från Kungsholms Strand går en hiss upp till Sankt Eriksgatan 58.

FÖRRÅD
Det finns ett vindsförråd till lägenheten.

Föreningen hyr en gymlokal och bastu som medlemmarna kan nyttja utan kostnad. Detta gym hyr föreningen fram till och med 2025-12-31 (med en eventuell förlängning). Dessutom finns gymmet Sats i fastigheten. För mer info om utbud och priser gå in på www.sats.se

TV OCH BREDBAND
Fiber finns uppdraget in i vindsvåningen
Ansluten till ComHem. Kabel TV (grundutbud ingår i avgiften).
Bredband via ComHem - se www.comhem.se för utbud och priser

GÅRDSPLATS
Gården är en av Stockholms finaste med boulebana, utedusch, solsängar och ett flertal uteplatser. Föreningen står för all plantering och skötsel av gården så medlemmarna behöver inte hjälpa till med detta. Föreningen har heller inte några gemensamma vår - eller höststädningar.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

JURIDISK PERSON
Föreningen godkänner inte juridisk person som ägare av lägenheter men kan godkänna juridisk person om man förvärvar en bostadsrättslokal.

Brf bildades

1999

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Gjorda renoveringar;
V/A stammarna i bostadsdelen byttes mellan 2003-2005
El-stigarna byttes 2006
Nya lägenhetsdörrar installerades 2007
Fasader renoverades under 90-talet
2008 byggdes gården om och är en av Stockholms finaste gårdar med boulebana, utedusch, solsängar och ett flertal uteplatser.
Balkonger byggdes 2009
Taket renoverades 2013

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 56
Antal lokaler: 4

Byggnader

Byggår

1929

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 906 SEK/månad. I avgiften ingår OBS avgiften kommer att vara 1 223 kr om och när den ombildas till lägenhet. I avgiften ingår värme, vatten, kabel TV och hushållsel.

Beskrivning månadsavgift

OBS avgiften kommer att vara 1 223 kr om och när den ombildas till lägenhet. I avgiften ingår värme, vatten, kabel TV och hushållsel.

Andelstal

1,303

Andel av månadsavgift

1,29

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns 140 garageplatser i huset som hyrs ut av ett externt bolag (Centria AB). Kostnaden är 2700 kr plus moms/mån.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy