Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK / Utgångspris
Adress
Gröna gatan 6, Torpa / Söder, Jönköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
38.5 kvm
Avgift
2 324 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

FULLTRÄFF NÄRA HÖGSKOLAN MED BALKONG!

Som gjort för studenten, förstagångsköparen eller pendlaren - På Gröna gatan 6 hittar ni nu en riktigt fullträff!

Här kan du behagligt flytta direkt in vid inflyttning till en slående fräsch etta om 38,5 kvm, behagligt beläget på vån 4 av 6 med hiss. Nuvarande ägare renoverade badrummet under slutet av 2021 i helkaklat utförande med vitt kakel, golvvärme och mörkt klinker. Köket är i neutrala kulör- och materialval, spotlights i taket och utrustat med det mest väsentliga. Ny diskmaskin sattes in i slutet av 2021. Vardagsrummet erbjuder plats för både säng, soffgrupp, tv-möbel och ytterligare förvaring samt erbjuder rikligt med ljusinsläpp från stort fönster och balkongdörr i öst. Om inte den stora skjutdörrsgarderoben är nog finns även "klädkammaren" i anslutning till hallen som svar på förvaringsfrågan. Avslutningsvis avnjutes förmiddagssolen på balkongen som är vänd mot öst med plats för enklare möblemang! Notera även att bredband från Tele 2 (100/10) via fiber ingår i månadsavgiften samt att den stora och grönskande innergården med tillhörande sittplatser finns att nyttja med diverse aktiviteter. Slutligen är det värt att poängtera den låga månadsavgiften om 2 130 kr där både vatten, värme, kabel-tv samt bredband (fiber) via Tele 2 ingår, som bidrar till en förmånlig boendekostnad!

HSB:s Brf Kronan är en ekonomiskt stabil bostadsrättsförening med 215 bostadsrätter där flertalet stora renoveringar genomförts på senare år, bland annat:
- Stamrenovering (2007/2008)
- Yttertak (2008)
- Fiber (2015)
- Fasadbyte (pågående)
- Fönsterbyte (pågående)

Det är svårt att bo mer centralt än såhär - Här har Ni några minuters gångväg till Högskolan och allt vad Torpa har att erbjuda. Närmaste matbutiker som ligger ett stenkast bort är både Ica och Coop Konsum där den senaste har öppettiderna 07-23. Vill man hänga kvar i närområdet så rekommenderas föreningens stora och parkliknande innergård, som gjord för lekar, kubb och grill.

Rumsbeskrivning

HALL: Här ser Ni ett mörkt klinkergolv som övergår till parkett samt ljusa väggar och tak. Avhängning till höger. Praktisk klädkammare till vänster och en mindre garderob för förvaring. Ljusinsläpp från fönster i öst.

BADRUM (-21/-22): Helrenoverat under slutet av 2021 i helkaklat utförande med mörkt klinkergolv och vitt kaklade väggar. Golvvärme. Utrymmet är utrustat med WC, tvättställ, kommod, badrumsskåp, handdukstork samt dusch med vikbar glasvägg.

KÖK: Snyggt renoverat i tidlösa kulör- och materialval. Återkommande parkettgolv samt ljusa väggar och tak. Vit skåpinredning, bänkskiva i trä samt mörkt kaklat stänkskydd. Rejäl förvaring från flertalet skåpsluckor. Snygga spotlights i taket. Dubbla fönster i öst. Gott om plats vid fönster för matbord.
Utrymmet är vidare utrustat med:
Häll, fläkt, diskho, inbyggnadsugn, diskmaskin (-21) samt kyl och frys i halvhöjd (-20).

VARDAGSRUM: Återkommande ljusa väggar och tak med mörkt golv. Stort fönsterparti och balkongdörr mot öst som skapar en öppnare och ljusare atmosfär. Här får soffgrupp, soffbord, säng och tv-möbel plats. Större skjutdörrsgarderob för förvaring.

BALKONG: Beläget i öst med morgonsol! Plats för enklare möblemang. Skönt på sommaren då lägenheten blir sval med tanke på att solen inte ligger på vid eftermiddagen.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2020

Allmän information

Pris

1 795 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

38.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Gröna gatan 6

Ort

Jönköping

Kommun

Jönköping

Beskrivning av förråd m.m.

Ett källarförråd finns.

Lägenhetsnummer BRF

8-2016-1-32-4

Våningsplan

4 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Kronan i Jönköping

Organisationsnummer

726000-3764

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Kronan I Jönköping äger två fastigheter, Kronan 8 och Kronan 9 som bebyggdes mellan åren 1957-1959 med 9 stycken uppgångar med adresserna Gröna Gatan 4, 6, 8 och Kungsgatan 13, 15, 17, 19, 21 och 23.
Föreningen består idag av 215 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 8 lokaler varav en är upplåten med bostadsrätt och 7 är upplåtna med hyresrätt.
Bostadsrätterna är fördelade på 59 ettor, 60 tvåor, 71 treor, 21 fyror och 2 femmor. Lokalytan uppgår till 790,5 kvm.

Sammanfattningsvis är Kronan är en populär och mycket välskött förening med god ekonomi och låga avgifter.

All skötsel av grönytor och trapphus handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar för detta.

På grönytorna och innergården finns sittplatser med bord och grillmöjligheter att nyttja.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fastigheten är ansluten till Tele 2:s utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler samt bredband via fiber (100 Mbit/sek) ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme

Typ av ventilation: Mekanisk frånluft

Byggnadskommentar

Nya fönster 2022.

Utförda renoveringar

- Fönsterbyte utmed Kungsgatan 1996, utmed Gröna gatan - 2006
- Stamrenovering - 2007/2008
- Yttertak - 2008
- Balkongrenovering - 2010
- Asfaltring av P-yta, Renovering av tvättstuga - 2013
- Renovering av fasad - 2014
- Låsbyte - 2013/2014
- Frånluftsfläktbyte - 2014/2015
- Ombyggnad av lokal till gästlägenhet - 2014
- Fiber - 2015
- OVK - 2015
- Byte av torktumlare och tvättmaskiner, Kungsgatan - 2015
- Byte av torktumlare och tvättmaskin, Gröna gatan - 2018
- Dagvattenseparering, isolering och sanering av asbest och nya postboxar - 2019
- Relining, byte av hissar, byte av tak Kungsgatan 13, nytt låssystem, påbörjad fönster- och fasadrenovering Kungsgatan 15-23 - 2020/21
- Ny fasad, nya fönster, renovering tak. Balkonger Gröna gatan 4-8 - 2022-2023


Föreningen har en 30-årig underhållsplan.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med flertalet tvättmaskiner, dubbla torktumlare samt dubbla torkskåp i källaren.

Antal lägenheter

215

Byggnader

Byggår

1957-1959

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 324 SEK/månad. I avgiften ingår I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband, källarförråd, gårdsskötsel samt trappstädning.

Andelstal

0,27497

Andel av månadsavgift

0,27497

Kommentar

Notera att viss avvikelse kan förekomma. Bostadsrättstillägget bekostas av föreningen.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

80 SEK/månad

Summa driftkostnad

330 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

54 parkeringsplatser. Går att hyra för ca 200 kr/mån. Separat kö. Fri parkering på omkringliggande gator, boendeparkering ansökes hos kommunen mot avgift.

Föreningen hyr även in sig i grannföreningen Brf Karls garage. Även här är det kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

132 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta