Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Lustigkullavägen 4, Gröndal, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
37 kvm
Avgift
2 076 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig sekelskiftes-1:a i hjärtat av Gröndal!

Välkommen till en charmig sekelskiftes-1:a om 37 kvm i hjärtat av Gröndal! I bostaden möts du direkt av den generösa takhöjden och stora fönsterpartier som ger ett trevligt ljusinsläpp och skapar en känsla av trivsel. Här kan du avnjuta solen till sen eftermiddag. Lägenheten är i genomgående fint skick och ligger precis intill Gröndal centrum och endast ett stenkast från Mälaren. Bostaden har en optimal planlösning som tar tillvara på varje kvadratmeter vilket gör att du kan möblera fritt utifrån eget tycke utan att det blir för trångt. Här erbjuds bland annat ett luftigt allrum med plats för större säng, soffgrupp, förvaring och annat möblemang. Kök med plats för en middagsgrupp för 4 personer och det finns även plats för diskmaskin samt mikro. Helkaklat badrum med badkar samt en hall med goda förvaringsmöjligheter. Gott om förvaringsutrymmen i både lägenheten samt i det stora tillhörande vindsförrådet. Lägenheten är belägen i ett högt läge på en trappa utan någon insyn.

Brf Lustigkullan är en stabil förening med god ekonomi. Fastigheten har ett unikt läge och ligger placerad på en av Gröndals absolut mest populära adresser. Här finns flera uppskattade gemensamhetsutrymmen som en stor tvättstuga, cykelförråd/barnvagnsrum, möblerad innergård, parkeringsplatser och vindsförråd. Grönytorna mellan husen är perfekta för sociala tillställningar eller en härlig grillstund! Utmärkt läge med goda kommunikationer, service/butiker och natur allt inom promenadavstånd. Här har du även fantastiska områden som bland annat Vinterviken och Trekanten med möjligheter till en härlig promenad, bad, utomhuspadel, skridskobana under vintern med mera. I närområdet av Gröndal har man även möjligheten att ta sig till Liljeholmens populära Galleria samt Hornstull inom promenadavstånd.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall:
Praktisk och inbjudande hall som öppnar upp mot samtliga rum i lägenheten. Ljusa väggar som är tapetserade i gul färg och på golvet ligger en lite mörkare linoleummatta som är genomgående i hela lägenheten, dock i olika färger. Här finns gott om plats för avhängning och förvaring i linneskåpet/garderoben direkt intill ytterdörren.

Allrum:
Ljust och praktiskt allrum. Två större 2-glasfönster med utsikt mot gatan samt grönska vilket skapar en ljus och härlig känsla i rummet. På golvet ligger en ljusare linoleummatta och tapetserade väggar i gult, precis som i hallen. Gott om utrymme för större säng, soffgrupp, matbord och annat möblemang utifrån eget tycke. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i den inbyggda garderoben som sträcker sig längst med ena väggen med fyra separata garderobsdörrar.

Kök:
Välbevarat och tidlöst kök med fina materialval. Köksluckor i ljust trä. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ljusare linoleummatta. Gott om förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Bra med arbetsyta på arbetsbänk i delvis rostfritt stål samt trä som möter den vita kakelväggen ovan som stänkskydd. Här finns även plats för ett mindre matbord. Den maskinella utrustningen består av en spis med tillhörande ugn samt kyl/frys som är placerad till vänster om det stora köksfönstret som är av 2-glas. Plats finns för diskmaskin och mikro.

Badrum:
Välplanerat badrum där kvadratmetrarna utnyttjas maximalt. Vitkaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Badrummet är utrustat med WC, badkar, handfat, spegelskåp och hyllor (toalettstol samt handfat bytt för ca 2 år sedan).

Övrigt:
Till lägenheten tillhör nyttjanderätten av ett större vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Ratten 7 Stadgar 2019 Årsredovisning 2021 - Brf Lustigkullan

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1

Boarea (BOA)

37 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Lustigkullavägen 4

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett stort vindsförråd.

Lägenhetsnummer BRF

0025

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Lustigkullan

Organisationsnummer

769616-0485

Allmän information

Centralt belägen i gamla delen av Gröndal ligger Brf Lustigkullan. Föreningen bildades år 2010 och består av två hus med tre portar och är belägen på adresserna Lustigkullavägen 4 samt Gröndalsvägen 25 och 27. Föreningen omfattas av 39 st lägenheter samt 8 st lokaler. Föreningen äger marken och har en god ekonomi med intäkter från lokaler samt en låg skuldsättning på ca 4099 kr/kvm.

Brf bildades

2010

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fiber: Open Universe Stockholm
Kabel-TV: ComHem

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Utförda renoveringar

1976: Stambyte
2009: Installation av fiber i fastigheten
2012: Stamspolning
2013: Nya fönster
2014: Föreningen har förändrat och förbättrat innergården
2019: Stamspolning
2020: Terrassrenovering, OVK, installation av ny hiss i 4:an, ny källarnedgång i 27:an (installation av ny dörr), ny nödutgång för lokal, takfläktar installerade (Ratten 5 och 7), injustering av värmesystemet och rökgasfläktar installerat för Ratten 7
2021: Delvis byte av maskiner i tvättstuga
2022: Relining av stammar, renovering av tvättstuga, fönsterrenovering trapphus, byte av belysning i samtliga trapphus

Kommande renoveringar

2023: Fasadrenovering och omläggning av tak på Lustigkullavägen 4

Övriga utrymmen i föreningen

Här har du tillgång till ett stort vindsförråd, cykelförråd, barnvagnsrum samt gemensam tvättstuga. Vidare erbjuds föreningens medlemmar en gemensam lummig innergård med utemöbler och grill. Här kan man avnjuta en lugn stund i solen bland grönska! I föreningen finns en trädgårdsgrupp.

Antal lokaler

8

Antal hyresrätter

2

Antal lägenheter

39

Byggnader

Byggår

1913

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 076 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Beskrivning månadsavgift

Inkl. värme, VA samt balkong- och kakelugnsfond

Andelstal

1,71850

Andel av månadsavgift

1,70

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

147 475 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens andel av nettoskuldsättningen är baserad på föreningens uppgifter i senaste årsredovisningen (2021). Del av BRF nettoskuldsättning kan komma att förändras på grund av exempelvis föreningens amortering eller upptagande av nya lån.

Kommentar

Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares avtal samt konsumtion.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

105 SEK/månad

Bostadsrättstillägg

39 SEK/månad

Summa driftkostnad

494 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Boendeparkering i området, 550 kr/månad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

170 kWh/m²

Energiklass

F

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Gröndal en egen oas nära stan - ett perfekt område för både barn och vuxna! Här har man närhet till Mälarens vatten och underbar natur samtidigt som man har nära till Stockholmspulsen. Längst med hela vattenlinjen finns den nya bryggpromenaden och Gröndals många klippbad och badbryggor längs vägen. I Gröndals lilla centrum är känslan av småstad påtaglig med den lokala blomsterbutiken, frisören och klassiska café Lundbergs. I området finns flera populära caféer och restauranger så som Vintervikens trädgårdscafé, restaurang Winterviken, Thelins och Café Cul-de-sac. Hela området myllrar av idylliska stigar längs vatten och skog.

Natur:
Här bor man mitt bland magisk natur omringad av Mälarens vatten, klippor och skog. Man behöver inte ta sig långt för att ha en underbar utflykt bland glittrigt vatten, gömda badplatser och snåriga skogsstigar.. Gröndal har också två småbåtshamnar där man kan enkelt med båt kan ta sig vidare ut bland Mälarens öar eller ta sig in till stan. Det finns en populär lekplats i Gröndal och för mer spring och lek är Vinterviken alltid ett bra alternativ med stora grönytor.

Kommunikation:
Bra kommunikationer kommunalt via bussar och tvärbanan som går mellan Sickla och Solna C. Ca 2 km bort ligger Liljeholmen där flera kompletterande bussar, t-bana (röd linje) och flygbussar går. Utöver detta finns även båt som avgår från Ekensbergskajen. Med den kommer man till Klara Mälarstrand på ca 20 minuter. Linjen går mellan Ekerö och Klara Mälarstrand och du kan på åka med ditt SL-kort.

Nöje och service:
I Gröndals eget centrum finns matbutik, caféer, restaurang, blomsterbutik, apotek, gym osv. På kort promenadavstånd ligger Liljeholmsgallerian med ca 90 butiker, gym, restauranger och övrig service. I Vinterviken finns en sporthall, utegym och här finns även både tennis- och padelbanor utomhus att nyttja.

Skola och förskola:
Det finns både grundskola och flera förskolor i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy