Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Engelbrektsgatan 9, Centralt, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
42.5 kvm
Avgift
2 598 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimal 40-talspärla med ett drömläge i Vasastaden

Här kommer du in i en exklusiv och luftig lägenhet där takhöjden skapar en rymd som gör att bostaden känns ännu större. Bostaden har ett rum och kök och en boyta om 42,5 kvadratmeter. Hemmet är rikt på detaljer som andas kvalitet, och har en genomgående hög materiell standard. Bostadens stora fönster inger ett härligt ljusinsläpp.

Det första som möter oss i denna lägenhet är en välplanerad och inbjudande hall med platsbyggd förvaring i form av goda avhängningsmöjligheter, sittbänk och parkettgolv. Vidare finns kök, vardagsrum, duschrum och en harmoniskt och rogivande sovdel som delas av med stilrent industriglas. Här finns en garderob samt plats för säng och skrivbord. Köket är socialt och utrustat med djupa skåp, genomgående stora ljusinsläpp samt köksö med inbyggd förvaring. Det härliga och trevliga vardagsrummet bjuder på härliga umgängesytor och generös takhöjd. I duschrummet finns toalett, duschvägg samt handfat.

Mycket väletablerad HSB-förening med låg belåning och välunderhållen fastighet. Till lägenheten hör två förråd, ett på vinden och ett i källaren. Gemensam tvättstuga i källaren samt cykelförråd. Bostadsrättsföreningen har en mycket trevlig och grönskande innergård med en gemensam grillplats som man kan nyttja under sommaren. De nyinsatta fönsterna från år 2013 tillför bra ljudisolering.

Ett tillfälle som definitivt bör tas till vara på. Tillträde sker enligt överenskommelse och kan ske i sommar. Varmt välkommen på visning av denna citypärla!

Rumsbeskrivning

Hall
Innanför ytterdörren möts man av en rymlig hall med avhängning och förvaring i form av platsbyggd förvaring, garderober och sittbänk. Ekparkettgolv och vitmålade väggytor.

Allrum
Rymligt vardagsrum med goda sällskapsytor. Här finns plats för soffgrupp och tv. Ekparkettgolv och målade väggytor.

Kök
Smakfullt inrett kök. Här erbjuds goda arbetsytor och bra förvaring. Vit skåpsinredning, integrerad diskmaskin, bänkskiva i trä och vitt kakel som stänkskydd. Kökets maskinella utrustning utgörs av kombinerad kyl/frys, ugn, induktionshäll, spisfläkt, diskmaskin. Vitmålade väggytor och parkettgolv.

Duschrum
Fräscht, helkaklat duschrum med toalett, kommod, spegelskåp samt dusch.

Sovdel
Snygg industrivägg som skärmar av och ger lägenheten en egen optimal sovdel. Skjutdörren gör att industriväggen går att stängas helt.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1.5

Boarea (BOA)

42.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Engelbrektsgatan 9

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av förråd m.m.

Vindsförråd.

Lägenhetsnummer BRF

12

Våningsplan

2 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Beckasinen

Allmän information

HSB Brf Beckasinen bildades år 1943 och består i dagsläget av 45 bostäder med adress Engelbrektsgatan 9, Klostergatan 6 samt Sturegatan 12 samt 10.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2020 Omdragning av el i källaren, flytt torkrum, oljning av entrédörrar, brandskyddsinspektion, besiktning av öppna spisar, nedtagning av träd
2017 OVK Obligatorisk Ventilations Kontroll.
2016 Nya fjärrvärmemaskiner.
2013 Byte av fönster (3-glas med vädringsfunktion) och balkongdörrar.
2013 Fasad .
2011 Säkerhetsdörrar.
2010 Elstigar.
1991-1993 Vatten och avloppsledningar bytta El stammar bytta under 90-talet.

Kommande renoveringar

Byte av avloppsrör och dränering.
Omdragning av el på vinden.
Sanering av fd soprum i källaren.

Antal lägenheter

45

Byggnader

Byggår

1945

Ekonomi

Månadsavgift

2 598 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten samt tv.

Avgiftsförändringar

Inget är bestämt ännu om avgiftshöjning men föreningen skall lägga om lånen så det kommer med all säkerhet ske en avgiftshöjning med ca. 3-5 % vid årsskiftet. 2022-07-19.

Andelstal

1,88088

Andelstal insats

1,88088

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

485 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Obligatorisk kostnad för internetuppkoppling

125 SEK/månad

Summa driftkostnad

475 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Gatuparkering finns att nyttja, kontakta Linköpings kommun för parkeringsbiljett, kostnad mot 370 kr per månad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

141 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

102 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy