Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 695 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Spångatan 22A, Triangeln/Rådmansvången, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
110 kvm
Avgift
3 948 SEK / mån
Rum
3 rum

Etagevåning i centrala Malmö från 1897 på klockrent cityläge!

I populära Rådmansvången finner vi nu denna charmiga etagevåning med takterass. En fantastisk bostad som smyckas med delar från sekelskiftet i form av synliga bjälkar, framtaget tegel och brädgolv. Takterassen som kan nyttjas under sommarhalvårets månader med plats för hela familjen, en braskamin för mysfaktorn under vinterhalvårets månader och helt insynsskyddad lägenhet förhöjer denna bostad. Lägg där till en låg avgift och närheten till Triangelns tågstation.

En planlösning som kan skapas efter behov med kök och badrum på nedre plan samt två rum för sovrum eller matsal. Övre plan stoltserar bostaden med ett stort rum perfekt för sällskapsrum där gäster och familj kan sammanstråla och även njuta av den härliga takterassen vänd mot föreningens vackra innergård. Här har vi en bostad med allt att önska!

Bo på ett av Malmös bästa cityläge och möt pulsen utanför dörren eller njut av lugnet på föreningens vackra innergård. Här finns allt man behöver enbart ett stenkast iväg, Triangelns köpcenter, matbutiker, Stadsteater, konserthus, caféer, gym, busskommunikationer samt citytunneln som snabbt tar dig till den "konglige byen".

Rumsbeskrivning

NEDRE PLAN:
HALL
Från trapphuset tas vi upp genom en trappa till hallen. Här finns plats för avhängning samt förvaring i klädkammare. Vi når bottenvåningens samtliga rum samt trappen för att nå övre plan. Grått klinker och vita väggar.

KÖK
Kök i vitt utförande med bänkskiva i trä och vitt kakel baktill. Utrustat med kyl/frys, ugn, spis, diskmaskin och tvättmaskin. Brädgolv och målade väggar.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Förvaring i garderober och fönster mot föreningens innergård. Ljust brädgolv och vita väggar.

RUM
Stort rum som idag disponeras som barnrum men kan även disponeras som vardagsrum, matsal eller liknande. Tegelvägg och fondväggar samt ljust brädgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med grönt klinker och vitt kakel. Badrummet är utrustat med WC, handfat med förvaring under, spegelskåp, duschhörna med takdusch och vikbara klarglasdörrar. Spotlights och plats för ytterligare förvaring.

ÖVREPLAN:
Genom den vita trappan tar vi oss upp till övre plan som idag disponeras om ett stort rum med plats för soffgrupp, matgrupp samt ytterligare möblemang. Takbjälkar, takfönster och stort fönsterparti till takterrassen. Brädgolv och målade väggar.

TAKTERRASS
Takterrass vänd mot föreningens innergård. Här finns plats för möblemang, grill och växter.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Morkullan Energideklaration Morkullan - Stadgar Brf Morkulla A?rsredovisning 2021

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

4 695 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3

Boarea

110 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Spångatan 22A

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

14

Våningsplan

3 & 4 av 4

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Morkullan

Organisationsnummer

716407-0455

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Morkullan är en äkta förening som bildades år 1981 och förvaltar fastigheterna Morkullan 4,8,9,11,12,17 och 19 i Malmö kommun med där på uppförda byggnader med 57 lägenheter och 1 lokal. Byggnaderna är uppförda 1897-1904. Föreningen upplåter 57 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen innehar marken med tomträtt, avtalet kommer att omförhandlas år 2032.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1312,5 kr år 2023)
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant. (525 kr år 2023).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsföreningen tillkommer även;
Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Senaste avgiftshöjningen: 2023-01-01 höjdes avgiften med 3 % bland annat till följd av ökade ränte-, el- och värmekostnader. Innan denna höjning var det ca 10 år sedan den förra höjningen.
Planerade avgiftshöjningar: Inga beslut är tagna i dagsläget (Kontrollerat 2023-05-04).

Föreningen tillämpar IMD av värme där förbrukning debiteras på avin.

RENOVINGAR/UNDERHÅLL
-Gjorda renoveringar:
2007 - installerades nytt porttelefonsystem.
2008 - målades väggarna i trapphusen om.
2010 - Uppfördes de nya tvättstugorna på innergården.
2011 - Renovering av miljöhus.
2012 - Fasadförbättring.
2018 - Takmålning på samtliga byggnader, fasadrenovering och komplett målningsarbete på Lilla Gården, nytt porttelefon- och passagesystem, inklusive tvättstugebokning, installerades (Assa Aptus), styrsystem i båda undercentralerna byttes, frånluftfläktar på Lilla Gården byttes, inklusive gårdshus, samtliga radiatortermostater byttes.
2019 - Avloppspolning av samtliga stammar, byte av takfläkt på N. Skolgatan 6, upphandling av ny bredbandsanslutning, upphandling av ny hissleverantör.

-Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan. Renovering av gårdshuset som kommer bli en bokningsbar lokal för övernattning och evenemang, renovering av föreningens ena hiss, resterande tre frånluftsfläktar Stora Gården.

GARAGE/PARKERING
I området råder boendeparkering, för mer information besök Malmö Stads hemsida www.malmo.se.

TV OCH BREDBAND
Digital-TV och bredband är anslutet via Bahnhof och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 199 kr/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grönskande innergård med grillplats. Fina tvättstugor är belägna ute på gården. Vardera tvättstuga har 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel. Till varje lägenhet finns ett källarförråd.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg tecknas själv av den boende.

KONTAKT
Hemsida: http://www.morkullan.se/
E-Post: styrelsen@morkullan.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förenings årsredovisning och kontrolleras endast om särskilda skäl ges.
Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1981

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

57

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 948 SEK/månad. I avgiften ingår Obligatoriskt tillägg tillkommer för internetuppkoppling på 199 kr/månad och Värme på 639 kr/månad.

Andelstal

0,16718 %

Andel av månadsavgift

0,16718 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

45 435 SEK

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

175 kWh/m²

Energiklass

F

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Triangeln, ett namn som uppkom någon gång under början av 1900-talet när det fanns en spårvägsrefug som såg ut som en Triangel. "Triangelen", som malmöborna kallar det, har kommit till att bli en centralfigur i Malmös stadsbild med sitt köpcentrum, omdragningen av busstrafiken och tågstation. Restauranglivet här i krokarna är rikt och här finns några institutioner som serverat hungrande malmöbor sedan urminnes tider, bland annat Kin Long på Rådmansgatan, Gamla Brogatan på gatan med samma namn, eller det klassiska hamburgerhaket Stippes. Oavsett vad du gillar finns det något för dig!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl