Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 650 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Räfsgatan 38, Elinegård, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
42 kvm
Avgift
2 535 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad 2:a på populära Elinegård!

Vi har det stora nöjet att presentera en välplanerad och yteffektiv tvåa på högt läge, helt utan insyn i nybyggd fastighet! På populärt och tryggt läge finner vi nu denna stilrena bostad med balkong. Belägen på fritt och lugnt läge med minimal insyn samt med en fantastisk utsikt så kan vi inget annat än att trivas. Invändigt väntar en enhetlig interiör med ett genomgående vitpigmenterat parkettgolv och vita väggar som tillsammans med de optimala ljusinsläppet skapar härlig atmosfär. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör att bostaden känns luftig tack vare de breda fönsterpartierna. Lägg där till en rymlig balkong med kvällssol som skapar ett extra rum till bostaden och ännu en härlig yta att umgås på. Utöver optimal planlösning finns här bekvämligheter såsom sovrum, disk- och kombimaskin samt goda förvaringsmöjligheter.

Optimalt avstånd till Hyllie, Köpenhamn och Malmö City. Stor balkong för mysigt häng. Grön innergård med grillplats, flera uteplatser och säker cykelförvaring. Bara att flytta in! Här bor du på ett lugnt och rogivande läge med närhet till kommunikationskanaler via Hyllie samt stora härliga grönområden och Kalkbrottet för mysiga promenader. Välkommen!

Rumsbeskrivning

HALL
Vitpigmenterat parkettgolv och vita släta väggar. Förvaring i platsbyggd garderob.

BADRUM
Marmorerat klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med WC, duschhörna med blandare i krom som försluts av två vikbara glasdörrar. Vitt tvättställ med blandare i krom med kommod undertill, kombimaskin (Whirlpool) med arbetsbänk ovan. Handdukstork samt spotlights i tak.

KÖK
Vitpigmenterat parkettgolv och vita släta väggar. Öppen planlösning med vardagsrum. Kökssnickerier i grått, laminat bänkskiva i grått med vitt kakel baktill. Köket är utrustat med diskho med blandare i krom, spishäll med fläkt ovanför, integrerad ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys.

VARDAGSRUM
Vitpigmenterat parkettgolv och vita släta väggar. Här finns gott om plats för större soff-och matgrupp. Utgång mot mysig balkong mot innergården med härlig utsikt. Ingång till sovrum.

BALKONG
Mysig balkong med grönskande utsikt över mysiga Elinegård. Plats för möblemang och planteringar. Marrakesh-trall på golv.

SOVRUM
Vitpigmenterat parkettgolv och vita släta väggar. Här finns plats för större säng och möblemang. Förvaring i platsbyggd garderob.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Vattna Stadgar Vattna Årsredovisning 2020

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 650 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

42 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Räfsgatan 38

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

1-1203

Våningsplan

3 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Vattna

Organisationsnummer

769636-1232

Allmän information

Brf Vattna är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Höräfsan 5 i Malmö Kommun med adresserna Räfsgatan 32-38. Föreningen bildades 2018 och byggnaderna uppfördes 2020. Föreningen upplåter 61 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

EKONOMI
Nabo förvaltning sköter den ekonomiska förvaltningen.
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 3,5% av gällande prisbasbelopp, säljare betalar (1 691 kr år 2022).
Pantsättningsavgift 1,5% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (725 kr år 2022).

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2022-05-06).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Inga större renoveringar eller underhåll är planerade då föreningens byggnader är så pass nya.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en grönskande gård med sittplatser och grillmöjligheter samt möjlighet för cykelparkering. Finns även två st cykelförråd i källaren samt två gemensamma barnvagnsrum i anslutning till entré trappa 34 och 38.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Gemensamt avtal är tecknat hos Comhem för TV, bredband 100/100 samt telefoni är upprättat och tillkommer som obligatorisk avgift på månadsavgiften om ca 179kr/mån. För telefon tillkommer samtalsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen disponerar över 35 garageplatser (900kr/mån) samt 14 p-platser utomhus (600kr/mån). Kösystem tillämpas. I övrigt så har föreningen ett samarbete med M bildelningstjänst som gör att varje boende har medlemskap "lagom" att tillgå utan någon extra kostnad (fram till oktober 2030).

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Email: brfvattna@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2018

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

61

Byggnader

Byggår

2020

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 535 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 179 kr/mån avseende tv/bredband tillkommer.

Andelstal

1,2507%

Överlåtelseavgift

1 691 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

725 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy