Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Augustendalsvägen 26, Nacka Strand, Nacka Strand
Typ
Bostadsrätt
KVM
70 kvm
Avgift
3 713 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Topprenoverad 2:a i hjärtat av Nacka strand

Med stor balkong, öppna ytor och topprenoverade ytskikt erbjuds nu denna optimalt planerade och sociala 2:a i populära Nacka strand! Här bor ni med ett fantastiskt läge i hjärtat av Nacka Strand, ett område som stoltserar med ett attraktivt läge med kombinationen av urbant stadsliv och frisk skärgårdskänsla inpå knuten. Utöver de vackra vyerna i området och det strategiska läget, erbjuder detta boende flertalet bekväma egenskaper såsom närhet till garage, tillhörande förråd och en stabil och välskött förening med gemensamhetsutrymmen såsom soprum, tvättstuga, cykelrum samt en övernattningslägenhet.

Bostadens planlösning är mycket genomtänkt och är uppdelad i en social och en privat del, där de sociala ytorna med kök och vardagsrum har placerats i halvöppen planlösning och med utgång till den rymliga balkongen. Det stora köket erbjuder möjligheten att duka upp för generösa middagar invid fönsterpartiet. Den privata delen utgörs av ett sovrum med klädkammare, en inre hall med generösa förvaringsmöjligheter samt ett väl tilltaget och helkaklat badrum inrett med dusch bakom glasparti, handfat på kommod, spegelskåp och tvättmaskin med praktisk vikyta ovantill. Lägenheten erbjuder en genomgående mycket hög materiell standard med bl.a. fullutrustat och renoverat kök, vackra golv och fönsterbänkar i natursten. Samtliga ytskikt går i sobra färgtoner, vilket bidrar till en mycket behaglig och smakfull interiör.

Området erbjuder ett stort serviceutbud med bland annat nyöppnad matbutik, frisör, skönhetssalong, blomsteraffär, SATS-gym, kemtvätt, bank, café och restauranger. Ett par minuter bort ligger Nacka Forum, ett av Stockholms största köpcenter med komplett service- och butiksutbud. Strax intill Nacka Strand finner ni naturreservatet Nyckelviken med dess vackra natur och ljuvliga promenadstråk och motionsspår. Här finns flera högt belägna utsiktsplatser med helt enastående vyer. Bland förskolor finns bl.a. Nacka Strands förskola och Skeppet att välja på. För de äldre barnen finns i området Nacka strands skola, åk 1-3 samt Internationella Engelska skolan, åk 4-9.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

70 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Augustendalsvägen 26

Ort

Nacka Strand

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer BRF

2643

Våningsplan

3 av 9

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Himmelsbågen

Organisationsnummer

769606-0529

Allmän information

Brf Himmelsbågen disponerar Augustendalsvägen 24-30 med 119 bostadsrätter, 6 hyresrätter och 4 st kommersiella lokaler med hyresrätt. Föreningen erbjuder även en övernattningslägenhet för medlemmmarna att hyra mot en avgift. Husen byggdes 1994 och visa bostäder har utsikt över vattnet ner mot Nacka Strand.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband via Ownit 700-1000 Mbps samt IP-telefoni utan fast avgift, endast samtalskostnad tillkommer
TV Grundutbud via Tele2.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)/ Frånluft med återvinning.

Utförda renoveringar

2017 Installation av fiber, stadsnät
2018 OVK
2018 Stamspolning
2019 Renovering och modernisering av hissar
2020 Hissrenovering
2020 Renovering av hyresrätt som nu är upplåten till bostadsrätt

Kommande renoveringar

Undercentral är planerad att renoveras (Kontrollerat med styrelsen, 2022-05-10)
Föreningen kommer att renovera alla portar i föreningen. Tidsplan ej satt än, men beslut är fattat på senaste stämman och portarna är beställda (Styrelsen, 2022-05-10)

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns soprum, tvättstuga, cykelrum och förrådsutrymmen. Fem lokaler finns i markplan? total area om 419 m2, varav fyra hyrs ut till företag och en är omgjord till styrelserum samt övernattningslägenhet (kostnad 400kr/natt). Bokning av tvättstuga och övernattningslägenhet sker via mobilapp. Utanför husen finns en mindre lekplats med sittmöbler.

Antal lokaler

4

Antal hyresrätter

6

Antal lägenheter

125

Lån i BRF per kvm

9 972

Byggnader

Byggår

1994

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 713 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, kabel-tv (Tele2-basutbud), fiber (Ownit 700-1000 Mbit) samt Ownit IP-telefoni utan fast avgift.

Avgiftsförändringar

På grund av god ekonomi i föreningen beslutade styrelsen om en avgiftssänkning som skedde i januari 2022 (Kontrollerat med styrelsen, 2022-05-10)

Andelstal insats

0,66439

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har hand om ca 167 garage-platser i Torggaraget. Kostnaden är 550 kr/mån. I dagsläget finns ett flertal lediga platser (Kontrollerat med styrelsen, 2022-05-10) I övrigt råder boendeparkering i Nacka Strand samt de allmänna platserna i Torggaraget.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

81 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

91 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Johan Eklund

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Nacka Strand är en växande stadsdel som förenar historia, nutid och framtid. Du kan ta en härlig tur med SL-båtarna som trafikeras frekvent mellan Nybroplan, Djurgården, Frihamnen och Lidingö där cykel får medtagas. På morgonen får du en kaffe på båten inkluderat i respriset. Från torget finner du bussar som tar dig till Slussen på ca 10-15 minuter och år 2030 förväntas också tunnelbanenätet inkludera Nacka, med station vid Nacka Forum/Nacka Strand.

Området erbjuder ett stort serviceutbud med bland annat frisör, skönhetssalong, blomsteraffär, SATS-gym, kemtvätt, bank, bageri och restauranger. Värt att nämna är Savör Bageri och, nere vid vattnet, populära Restaurant J samt pizzerian Da Antontio e Lucia. På kajen finns även allt för sommardagarnas aktiviteter- padelbanor, bergsklättring, fiske, minigolf från sommaren 2021 samt foodtrucks och trevliga sittplatser längsmed kajen. För hälsan finns Njuta SPA med behandlingar och det populära gymmet Boost. En liten promenad bort finns även vackra Hotell J som erbjuder övernattning, konferens och brunch. Ett par minuter bort ligger Nacka Forum, bestående av fyra plan med ca 150 butiker, restauranger och caféer. Ett givet utflyktsmål i närheten är naturreservatet Nyckelviken med dess vackra natur och härliga promenadstråk och motionsspår. Bland förskolor finns Nacka Strands förskola och Skeppet att välja på. För de äldre barnen finns i området Nacka strands skola, åk 1-3 samt Internationella Engelska skolan, åk 4-9.

Läs mer om området: www.nackastrand.se eller besök nackastrandinfo på instagram för händelser i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta