Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Solhemsgatan 1, Färjestad, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
78 kvm
Avgift
3 543 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

UNIK ETAGELÄGENHET

Vi har nöjet att få presentera denna unika etagelägenhet med balkong och stora sällskapsytor. Måste upplevas på plats!

Här finns fönster i tre väderstreck vilket ger ljuvligt ljusinsläpp och genom både fönster och via balkongen ges en glimt över Rudstjärn och Klarälven. Från 2015 och framåt har alla lägenhetens ytskikt renoverats i behagliga och moderna kulörer. Övervåningen har fått ett rejält lyft med detaljer så som vinkeldörrar i glas som ger en fin avskärmning till kontoret, nya fina målade lister och infrästa detaljer. Köket från Ballingslöv har alla bekvämligheter som man kan önska så som vinkyl, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. I anslutning till köket når man den härliga balkongen med platsbyggd soffa med förvaring i härligt solläge. Fräscht och rymligt badrum med kakel och klinkers och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare som även det renoverades 2015. Sovrum som ger en lyxig känsla med mjuk heltäckningsmatta.

Nedre plan erbjuder hall, badrum, sovrum samt kök och balkong. En trappa upp finns ett stort vardagsrum som ger möjlighet till många olika användningsområden och ett kontor. Föreningen har en fin trädgård med uteplats där grillmöjligheter och sociala sammankomster erbjuds!

Färjestad är ett mycket omtyckt område som blandas av både villor och lägenheter. Klarälven löper längs med hela området och är helt klart en höjdpunkt! Här finns även Löfbergslila Arena och travbanan. Med cykel eller buss nås centrala Karlstad på några minuter.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus och välkomnande hall med med praktiskt och slitstarkt mörkt klinkergolv och målade väggar i grå kulör. Gott om plats för klädavhängning och förvaring i stor dubbelgarderob med spegel.

BADRUM
Fräscht och stort badrum som renoverades 2015. Helkaklade väggar och klinkergolv med komfortabel golvvärme. Utrustning i form av wc, duschhörna med vikbara glasdörrar, tvättställskommod, spegelskåp samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM
Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng och fönster i två väderstreck vilket ger ett ljuvligt ljusinsläpp. Lyxig och mjuk heltäckningsmatta och målade väggar i grå kulör. Förvaring i garderob. Härifrån ges utsikt mot Rudstjärn.

KÖK
Arbetsvänligt och praktiskt kök från Ballingslöv som även det renoverades 2015. God förvaring i över- och underskåp bakom vita släta luckor. Bänkskiva i mörk laminat med överliggande ljust kakel. Maskinell utrustning bestående av vinkyl, kombinerad kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn/mikro, häll och spisfläkt. Här får du plats med matbord. I anslutning till köket finner ni utgången till lägenhetens balkong i härligt solläge med platsbyggd soffa med förvaring. I köket finns också spiraltrappan som leder er upp till övervåningen.

ETAGEPLAN
Stort och härligt allrum med vindskaraktär. Öppet till nock och gott om ljusinsläpp via både gavelfönster och takfönster. Härlig utsikt mot Rudstjärn och Klarälven. Här har övervåningen smakfullt delats av med vinkeldörrar i glas för att skapa ett extra rum som idag används som kontor. Inmålade lister i selskiftesstil har tillförts som ger karaktär och hemtrevnad. Här har även smart förvaring mot snedtaket byggts in bakom skjutdörrar i fint mönster. Via Plejd kan du enkelt styra taklampan från din vanliga knapp eller via appen Plejd, samt skapa scenarion och schemalägga din belysning. På golvet ligger fint parkettgolv och väggarna är målade.
Om inte det är nog så finns det dessutom en egen entré till detta plan.

Dokument (pdf)

Stadgar Br Domherren Årsredovisning 2021-12-31 Energideklaration

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

2.5 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

78 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Solhemsgatan 1

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Lägenhetsnummer BRF

20006

Våningsplan

2 av 3

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Domherren

Organisationsnummer

769629-2122

Allmän information

Ekonomisk Förvaltning: Carlstaden fastighetsförvaltning
Föreningen hyr in trappstäd och gräsklippning. Snöskottning av uppfart och parkering sköter bostadsrättsägarna själva.

Brf bildades

2014

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fiber, Karlstads stadsnät. Lägenhetsinnehavaren bekostar eget abonnemang.
Kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Frånluft

Byggnadskommentar

Flerfamiljshus

Utförda renoveringar

Flerfamiljshus
Tak: Betongpannor
Fasad: Puts
Stomme: Väggar av lättbetong
Fönster: 2+1 isolerglas
Grund: Källare

Övriga utrymmen i föreningen

I källaren finns förråd till varje lägenhet. I källaren finns 3 st hyresrätter som föreningen hyr ut och har fina intäkter av.
Föreningen har även en gemensam trädgård med uteplats för grillning och umgänge.

Antal hyresrätter

3

Antal lägenheter

6

Byggnader

Byggår

1948

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 543 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

värme, vatten, kabel-tv & bostadsrättstillägg (enhetsmätning el tillkommer)

Andelstal

22,94

Överlåtelseavgift

1480 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

468 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har fem parkeringar och som köpare har du förtur på en plats som är ledig. Annars är det separat kö.
P-plats utan motorvärmare kostar 250 kr/mån.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

80 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy