Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Vikhemsvägen 7A, Staffanstorp,
Typ
Bostadsrätt
KVM
59 kvm
Avgift
3 564 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus våning med fantastisk takhöjd!

Vi har äran att presentera denna härligt ljusa våning med fantastisk takhöjd. Välplanerade 59 kvadrat med modern och stilren interiör. Öppen tvårumslägenhet med funktionell planlösning i omtyckta Vikhem. Utöver ljusa fräscha ytskikt och helkaklat badrum, bjuder bostaden på praktisk förvaring bakom skjutdörrar, ingångsbar garderob samt balkong. Fastigheten byggdes 2019 och här i Vikhem bor man i ett expansivt område med gång och cykelavstånd till centrum och samtidigt med närhet till grönområden.

Varmt välkomna att anmäla intresse!

Rumsbeskrivning

Hall/Entré - Du välkomnas in i en mindre entré med klinker av grå nyans som sedan övergår till ekparkett, samt vita väggar. Hallen leder till både kök och vardagsrum på grund av den öppna planlösningen.

Kök - Köket är försett med vitvaror från Osby som induktionshäll, integrerad mikrovågsugn och diskmaskin och varmluftsugn. I övrigt finner du i rummet vita luckor och lådor, laminerad bänkskiva med stänkskydd av rektangulärt grått kakel över och ekparkett.

Vardagsrummet - Vardagsrummet är beläget mittemot köket och försett med stora fönster, ekparkett och vita väggar.

Sovrum - Längst in i bostaden finns sovrummet som nås via en hall som börjar i köket. Från sovrummet som är försett med ekparkett och vita väggar når du även balkongen med dess trevliga utsikt över det nyligen färdigställda torget.

Ingångsbar garderob - I förbindelse med vardagsrummet finns också en ingångsbar garderob som kan tjäna som klädförvaring såväl som kontor.

Dokument (pdf)

Brf Porthusen i Staffanstorp Stadgar Brf Porthusen i Staffanstorp Årsredovisning 2020

Länkar

Film

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

59 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Vikhemsvägen 7A

Kommun

Staffanstorp

Lägenhetsnummer BRF

TH1305

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Porthusen i Staffanstorp

Organisationsnummer

769633-6200

Allmän information

Brf Porthusen i Staffanstorp är en äkta förening som bildades 2019. Föreningens mark är friköpt (äger marken). Under hösten 2017 påbörjade man nyproduktionen av föreningens hus, 3 flerbostadshus med lokaler i ett av husen samt 2 radhuslängor, totalt 72 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler.

EKONOMI
KPO Förvaltnings AB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift om 400 kr per pant betalas av pantsättaren.
Överlåtelseavgift om 1 000 kr betalas av köparen.

Preliminärt så har föreningen samtliga el-abonnemang. Undermätare för manuell avläsning finns till varje lägenhet/lokal. Kostnad för förbrukad el betalas till föreningen. En schabloniserad förbrukning ska betalas i förskott och läggs på som ett tillägg på avgiften.
Värme debiteras enligt schablon som korrigeras regelbundet. Radhusen har egen värmeanläggning med vattenburet system som går på bostadens el.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar då husen är nybyggda.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Uppställningsplats för cyklar finns på gården. Servicestation för cyklar finns på gården samt 2 st lådcykelparkeringar (avsedda för cykelpoolen).

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har 3 stycken HCP, 1 st bilpoolsplats och 36 P-platser för uthyrning. Kostnad för p-plats är 200kr/mån, kösystem tillämpas. Radhusen har p-plats i anslutning till respektive lägenhet. Mindre sopstationer utomhus och i miljörum i Torghuset. Kollektivtrafikens tider går att följa genom digitala kommunikationstavlor i trapphusen.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV och Fiberoptiskt bredband är anslutet till Staffanstorps stadsnät. Varje bostadsrättshavare bekostar eget abonnemang.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

KONTAKT
E-post: brfporthusen@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

72

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 564 SEK/månad. I avgiften ingår Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Preliminärt tillägg per månad för värme och vatten är 369 kr, justeras efter faktisk förbrukning.

Andelstal

1,325%

Andel av månadsavgift

1,325%

Överlåtelseavgift

1 000 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

400 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta