Länk kopierad!

Visningar

sön 22 maj 12:00 - 12:45
Öppen visning. Anmäl gärna ditt intresse!
mån 23 maj 17:00 - 17:30
Öppen visning. Anmäl gärna ditt intresse!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 895 000 SEK / Utgångspris
Adress
Finnbergsvägen 56, 3/3 tr, Finnberget, Nacka, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
52 kvm
Avgift
2 987 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen hem till denna ljusa lägenhet med idylliskt läge med vidsträckt lummig utsikt högst upp i huset. Lägenheten präglas av sina generösa sällskapsytor, stora fönsterpartier och en inbjudande balkong i bästa solläge mot grönskande närområde.

Här kliver du in i en välkomnande hall med gott om plats för avhängning av jackor och skor samt extra förvaring i form av rymlig klädkammare. Vidare når vi det smakfulla köket som erbjuder stora arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och en naturlig matplats invid fönster för upp till 4 personer. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer både soffgrupp, tv-möbel samt större matplats. Här finns stora fönsterpartier med fransk balkong som ger ett härligt ljusflöde. Det harmoniska sovrummet rymmer dubbelsäng, kontorshörna samt garderober. Badrummet är väl tilltaget med dusch, handfat och toalett.

Till bostaden hör ett förråd som ligger lättillgängligt och i föreningen finns också flera gemensamma faciliteter som tvättstugor, övernattningsrum och grillplats.

Uppe på Finnberget bor du med utsikt över hela stan. Här slutar Finnbergsvägen, vilket gör att genomfartstrafik saknas. Området präglas av lugn och under sommarhalvåret av grönska. Här bor du mitt emellan skärgård och storstad och närkontakten med vattnet och båtlivet är något alldeles speciellt. Trots det så är innerstan nära och du når Slussen på bara ca 7 minuter, ner för den lilla trappan intill huset finns närmsta busshållsplats. SL har även båtlinjer med färja från antingen närliggande Finnboda hamn eller Kvarnholmen direkt in till Nybroplan eller Ropsten. På Kvarnholmen växer ett stort utbud av restauranger och caféer fram.

Allmän information

Pris

2 895 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

52 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Finnbergsvägen 56, 3/3 tr

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer BRF

211

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Finnberget Sicklaön 37:24

Organisationsnummer

769606-5841

Allmän information

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen köpte fastigheten 2003 (äger marken). I föreningen finns 226 lägenheter varav 11 är hyresrätter (enligt ÅR 2021), det finns även 6 st hyresrättslokaler. Föreningen accepterar delat ägande, minsta andel 10%. Läs mer om föreningen på www.finnberget.se

Föreningen har god ekonomi och s.k. dolda tillgångar med flertalet hyresrätter kvar. Föreningen har även gemensamt elavtal, därför behöver inte nya medlemmar koppla på egna avtal.

Brf bildades

2001

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv via ComHem eller fibertv via Telia. Bredband via ComHem eller via fibernät via Telia (upp till 250 Mbit/s). Fritt val för varje medlem.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme
Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

2020 bytte tak och målade fasaderna på punkthusen (fbv. 2 och 3)
2020 Solceller installerades på nybygget
2020 Nya balkonger
2019 renoverades tak och fasad på "nybygget"
2017 Stamspolning
2017 OVK genomförd
2015-2016 fönsterbyte
2014 underhåll av lekplatser och miljöstugor, nya garageportar
2013 byta av VA-ledning
2012 Underhåll av undercentraler med byte av varmvattenväxlare, byte av samtliga ventiler på värmestammarna, renovering av uteplatser, installation av fiber (Telia)
2010 Ommålning trapphus
2008 OVK genomförd
1988-1991 byte av stammar, nya el-stammar i lägenheterna, ny ventilation, ny fasad

Kommande renoveringar

Föreningen kommer inom de närmsta åren renovera tak och fasad, exakt tidsplan är ej satt ännu (Kontrollerat med styrelsen 2022-05-12)

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns flera tvättstugor i föreningen som är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Tvättstugan i port 42-44 är utrustad med grovtvättmaskin. Det finns även en samlingslokal/övernattningsrum (uthyres för övernattning och lugnare tillställningar 300 kr/dygn), grillplatser, miljöstuga, cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen har även ett antal förråd att hyra ut i varierande storlek, kostnad ca 500 kr/kvm och år.

Mysiga innergårdar i området med lekplatser och sittgrupper omringade av stora träd. I föreningen finns också en fin grillplats uppe på värnet med underbar utsikt över hela Stockholm.

Antal lokaler

6

Antal hyresrätter

11

Antal lägenheter

226

Lån i BRF per kvm

4 798

Byggnader

Byggår

1948-1956

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 987 SEK/månad. I avgiften ingår Värme och vatten

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt balkongtillägg om 119 kr per balkong.

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftshöjningar (Kontrollerat med styrelsen, 2022-05-12)

Andelstal insats

0,41005

Andel av månadsavgift

0,41005

Kommentar

Driftskostnaden är schablonberäknad och kan variera beroende på livsstil och konsumtion

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns 134 parkeringsplatser att hyra för 350-500 kr/mån beroende på läge och storlek, till dessa är det 10 st i kö (Kontrollerat med styrelsen, 2022-05-06) och uppskattas ta ca 6 månader. Det finns 13 garageplatser att hyra för 1 250 kr/mån, för närvarande lång kö (2022-05-06), 15 garageplatser hos grannföreningen att hyra för 800 kr/mån. Två i kö råder även till dess platser (2022-05-06).

Föreningen kollar över möjligheten till laddstolpar på ett antal uteplatser. Medlemmar som är intresserade av p-plats ombeds skicka ett mail till parkering@finnberget.se.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

161 kWh/m²

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Finnberget är en lugn och välskött oas som ligger mitt i ett expansivt område. Finnberget är känt för sin anrika historia och för de magnifika vyerna över Stockholms inlopp, innerstan och Djurgården. Detta är det optimala området för dig som vill bo nära naturen men samtidigt vill ha nära till innerstans puls. Uppe på Finnberget finns en härlig utsiktsplats med grill och mysiga klippor för sol eller picknick. I direkta närområdet finns en mindre servicebutik och en pizzeria och nära till hands finns även mataffärer och annan service i Finnboda Hamn och på Kvarnholmen. Det större serviceutbudet finns närmast i charmiga Sickla köpkvarter eller Nacka Forum som tillsammans erbjuder ett utbud i världsklass som matbutiker, ett stort shoppingutbud och fantastiska restauranger. Södermalm ligger nära tillhands och en kort båttur bort når du Djurgården, Nybroviken och innerstan.

På gångavstånd finns förskola vid Finnboda Hamn och Vilans Skola F-6. I angränsning till Finnberget ligger flera båtklubbar och charmiga promenadstråk intill vatten tar dig till populära Boule & Berså och vidare bort mot Saltsjöqvarn med Elite Hotel. Det finns också en promenad/cykelväg längs Svindersvik hela vägen till Nacka Strand.

Hela området kring Finnberget är under förändring framförallt Kvarnholmen som bebyggs med bostäder såväl nybyggda som ombyggda industrier. I takt med inflyttningen har det även byggts butiker, bageri, restauranger, närservice och gång och cykelvägar längs vattnet. En högbro för bil- och kollektivtrafik har tagits i bruk och förbinder Kvarnholmen med övriga Nacka och Nacka Forum för att förstärka kommunikationerna ytterligare.

Området trafikeras av buss 402 som går till Slussen, 469 som går till Nacka sjukhus via Sickla köpkvarter samt 53:an som har hållplats uppe på Finnberget som tar er hela vägen in till Slussen, Centralen och Fridhemsplan. Det finns även möjlighet att ta sig till city via båt (SL-kortet gäller). Båthållplatsen ligger i Finnboda hamn tar dig vidare in till Nybroviken via Djurgården och Saltsjöqvarn eller mot Nacka strand, Lidingö och Frihamnen. Båtarna går ofta i rusningstid och sent in på kvällen. Läs mer på: www.sjovagen.nu.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta