Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Egilsgatan 4A, Svartbäcken, Uppsala
Typ
Bostadsrätt
KVM
47 kvm
Avgift
2 940 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig & välplanerad tvåa med balkong i bästa solläge

Välkommen till en mycket fin och välplanerad tvårumslägenhet med balkong, belägen i mycket populära och stadsnära Svartbäcken. Lägenheten välkomnar dig med en trevlig hall med ljusa ytskikt och fint parkettgolv samt goda förvaringsmöjligheter i garderober. I bostaden så fortsätter de ljusa väggarna i harmoni med fina trägolv, vilket i kombination med fönster i två väderstreck, ger lägenheten en ljus och luftig känsla. Vidare så finns ett generöst vardagsrum med utgång till den mysiga balkongen med utsikt över den gröna innergården. Ett rymligt och fint sovrum med goda förvaringsmöjligheter i två stora garderober, ett badrum försett med badkar och ett charmigt kök med en härlig kombination av klassiskt och modernt. Ett hem att bara flytta in och trivas i helt enkelt!

I Svartbäcken bor man i ett lugnt och mycket populärt område. Runt hörnet finns ett mysigt konditori, perfekt för en fika på plats eller ta hem om man vill. På andra sidan gatan finner man restaurang och Fyrishov med både äventyrsbad, gym och bowling med mera. En kort promenad bort finns Torbjörnstorg, där har du ICA, restauranger, blomsteraffär, postombud och kiosk. I närområdet har du även förskola och grundskola. Från Svartbäcken når du enkelt Uppsalas stadskärna med en kort promenad, cykel eller buss. Området Svartbäcken erbjuder även närhet till natur samt motionsspår då man har Röbospåret endast 5 minuters promenad bort. Det perfekta läget för den som vill bo i ett lugnt område, med närhet till både puls och natur helt enkelt.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter tack vare två stora garderober. Från bostadens ingång så ligger köket direkt till höger innan hallen leder vidare till bostadens sovrum, även det beläget på höger sida. Badrummet finner man rakt fram och allrum till vänster. Vita väggar och mörk klinker på golv som sedan går över till parkett.

KÖK
Bostadens kök är fräscht och inger en charmig mix av modernt och klassiskt. Här finns gott om förvaring i över- och underskåp, gott om bänkyta och plats för matbord. Vidare är köket försett med kyl/frys, diskho, spis med ugn samt spisfläkt. Luckorna i köket är gråa med silvriga handtag, väggarna vita och på golv ligger ett ljust och fint trägolv.

ALLRUM
Ett ljust och öppet rum som blir den naturliga mittpunkten i bostaden. Perfekt för de större sällskapen och gott om plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Förutom generösa ytor så finner man här tillgång till bostadens balkong som även ger ett härligt ljusflöde genom balkongdörren och ett stort fönster. Parkett på golv och vitmålade väggar.

SOVRUM
Ett rogivande och rymligt sovrum med utrymme för dubbelsäng och övrigt möblemang samt goda förvaringsmöjligheter i två stora garderober. Väggarna är vitmålade och parkett på golv.

BADRUM
Ett fräscht badrum som är försett med badkar, handfat, toalettstol, handdukstork, samt belyst spegelskåp. Vita väggar och plastmatta på golv.

BALKONG
Mysig balkong med många soltimmar. Plats för utemöbler och utsikt över innergården. Mörkbrun trall på golv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2019-2020 Stadgar Energideklaration

Allmän information

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

47 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Egilsgatan 4A

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Lägenhetsnummer BRF

12-2012-2-21-7

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Bostadsrättsförening 12 Sigsten i Uppsala

Organisationsnummer

717600-5036

Allmän information

Föreningen består av 54 bostadsrätter och 3 lokaler. Husen byggdes 1943-1944. Adress Svartbäcksgatan 83 A-B, 87 A-B, Egilsgatan 4 A-B.

Brf bildades

1943

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv via Tele2 (f.d ComHem). Bredband (Fiber) finns via Telenor (f.d Bredbandsbolaget) och Tele2.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning

Byggnadskommentar

Svartbäcken 29:3

Utförda renoveringar

Föreningen har en underhållsplan som de följer.
Större underhåll har gjorts under åren 1989-1990 och 1993.

2020: Energideklaration samt radonmätning.
2020: Dräneringsarbete och återställning av trädgård.
2015: Radonmätning genomförd.
2009: Tvättstuga.
1993: Fönster, balkonger, tilläggsisolering av fasad, tak.
1989-90: Stamrenovering (då även badrum renoverades).
1990: Stamrenovering, fasad, balkonger, tak och fönster.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns tvättstuga/torkrum (87:an) och hobbyrum (83:an). Cykelrum i 87:an och 83:an. Även trädgård med möbler och grillplats finns.
Soprum finns med väl utbyggt källsorteringssystem.

Byggnader

Byggår

1944

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 940 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ingår i avgiften: Värme, varm- och kallvatten, kabel-tv (grundutbud) samt bostadsrättstillägg. Inget gemensamt elavtal finns, den boende skaffar detta på egen hand.

Avgiftsförändringar

Ingen avgiftshöjning föreligger i dagsläget (Kontrollerat Jan 2022).
Föreningen tillåter delat ägande och den som ska bo i lägenheten ska äga 50 % eller mer. Undantag för föräldrar/barn medges ej.
Ej juridiska personer.

Andelstal

1,68508%

Andel av månadsavgift

1,68508%

Kommentar

Driftskostnader enligt schablon. Observera att detta kan variera beroende på avtal och livsstil.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

120 SEK/månad

Summa driftkostnad

370 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns 23 st p-platser (11 utan och 12 med el). Kostnad är för närvarande (75 resp. 150 kr/mån). Avgiften kommer troligtvis att höjas under 2022. Det finns inga laddstolpar för el-bilar, men föreningen håller på att undersöka hur sådana skulle kunna installeras om/när det blir aktuellt. Separat kösystem tillämpas. Kön hanteras av föreningens förvaltare. Kötiden för p-plats uppskattas till ca 1 år. (Kontrollerat Jan 2022).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

127 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

93 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Fredrik Nordmark, Bjerking AB

Kommentar

Atemp: 1300

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy