Länk kopierad!
Bilder Redo
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 995 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mannagrynstorget 1A, Saltsjöqvarn, NACKA
Typ
Bostadsrätt
KVM
47 kvm
Avgift
3 169 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Studiolägenhet med egen ingång och ca 3,8 meter i takhöjd

Välkommen till idylliska Saltsjöqvarn och en unik studiolägenhet om 47 kvm. Lägenheten har egen ingång, ca 3,8 meter i takhöjd och sovloft med plats för 140 cm säng. Här bor du nära stadens puls men med vattnet runt hörnet. Promenera till Elite hotel och njut av deras spa eller ta SL-båten in till stan på 15 min.

Lägenheten flödar av ljus tack vare de många olikformade fönstren i tre väderstreck. Genomgående vackra ekparkettgolv och fräscha ytskikt. Det smakfulla köket med en anslutande matplats är väldisponerat, luckor i vitt, bänkskivor i laminat och mosaik som stänkskydd. Vardagsrummet är uppbyggt vilket ger en härlig karaktär till bostaden. Via en rejäl trappa tar man sig upp till sovloftet. Här är det plats för 140 cm säng och massor av förvaring. Under sovloftet kan man ha sitt hemmakontor, bygga klädkammare eller ha ett extra sovrum. Här finns också ett fullutrustat helkaklat badrum med dusch och tvättpelare. Generöst med förvaring via flera garderober och överskåp.

I Saltsjöqvarn bor du lugnt och naturnära med klassiska byggnader blandat med nya. Samtidigt har du bokstavligen innerstan runt hörnet. Längs kajen finner du ett promenadstråk med utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården. Här finner du också Boule & Berså samt populära Elite Hotel med frukostbuffé och spa i Sturebadets regi. Inom gång- och cykelavstånd når du enkelt såväl Hammarby Sjöstad som östra Södermalm. Till Sickla köpkvarter med stort utbud av butiker, ateljéer, restauranger och nöjen,tar det 3 minuter med Saltsjöbanan från Henriksdals station.Med utmärkta kommunikationer tar du dig till Slussen och stadens puls på bara ett par minuter. Buss 53 och 93 passerar bara några meter från huset och Henriksdal Station är 150 meter bort, där går Saltsjöbanan och flertalet bussförbindelser med mycket täta avgångar. SL-båten som lägger till på kajen några få minuters promenad från porten, tar dig smidigt till bland annat Djurgården och Nybrokajen.

Rumsbeskrivning

rum

HALL - Välkomnande hall med parkettgolv i ek och målade väggar i vitt. Bra förvaring för ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr. Direkt till vänster finns två dubbla garderober med överskåp.

BADRUM - Fräscht badrum med grått klinkergolv och vitt kakel. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel, handdukstork och dusch. I badrummet finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

KÖK ? Bra kök med ekparkett och målade väggar i vitt. Inrett med köksluckor i vitt, arbetsbänk i laminat och stänkskydd i mosaik. Kök med gott om förvaring. Utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Vid köket finns det bra plats för matbord för 4-6 personer.

UTEPLATS - Utanför lägenheten har man tillgång att disponera ett utrymme för ett café-set

VARDAGSRUM - Stort och ljust vardagsrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Stora fönster. Vardagsrummet är upphöjt vilket ger extra karaktär till detta boende.

SOVALKOV - Intill vardagsrummet når man sovalkoven via en rejäl trappa. Sovalkoven har plats för 140 cm säng och gott om förvaring baktill. Under sovalkoven finns ett utrymme som idag nyttjas som hemmakontor. Utrymmet under alkoven kan göras om efter behov, vill du ha ett till sovrum eller klädkammare?

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar årsredovisning signerad 2020 Stadgar brf Mjölnaren Saltsjöqvarn (1) Energideklaration

Länkar

Film Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

1.5 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

47 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Mannagrynstorget 1A

Ort

NACKA

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer BRF

21

Våningsplan

4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Uteplats

Till lägenheten får man nyttja en bit utanför ytterdörren som uteplats, dock tillhör det ingen uteplats till lägenheten.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Mjölnaren

Organisationsnummer

769601-6356

Allmän information

Brf Mjölnaren, Saltsjöqvarn är en äkta bostadsrättsförening (äger marken). Föreningen består av 26 lägenheten, samtliga upplåtna som bostadsrätter. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Föreningen har gemensamt el-abonnemang, specifik förbrukning faktureras kvartalsvis på månadsavgiften. Läs mer om föreningen på www.brfmjolnaren.se

Brf bildades

1996

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen är ansluten till kabel-tv via Tele2 (tidigare ComHem) och bredband via Ownit (fiberanslutning)

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme/ Mekanisk frånluft

Byggnadskommentar

FÖNSTER
3-glasfönster

ÖVRIGA BYGGNADER
En gemensam och nyrenoverad bastu finns i huset

Utförda renoveringar

2013 - Stamspolning
2015 - Rengöring av ventilation och OVK-kontroll
2018 - Renovering av föreningens bastu/relax
2019 - Stamspolning

Kommande renoveringar

Föreningen har inspekterat taket i april med anledning av att installera solceller på taket. Beslut kommer att fattas på stämman den 18/5 (Styrelsen, 2022-05-02)

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns kombinerat barnvagns- och cykelrum på entréplan, separata cykelrum i källarplan och gemensam bastu med dusch för medlemmarna att nyttja.

Antal lägenheter

26

Lån i BRF per kvm

6 366

Byggnader

Byggår

2002

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 169 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Elkostnad kommer på månadsavin och kommer kvartalsvis.

Avgiftsförändringar

Inga avgiftsförändringar planerade (styrelsen 2021-01-10)

Andelstal

2,8219%

Andel av månadsavgift

2,82%

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

226 SEK/månad

Försäkringskostnad

180 SEK/månad

Summa driftkostnad

406 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns ett garage att tillgå med 26 parkeringsplatser. Platserna kan hyras för 1 000 kr/mån (Ledig plats finns enligt styrelsen 2021-06-28). Det finns även avgiftsbelagd gästparkering i garaget.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

108 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

111 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Peter Sundmark

Beskrivning

Övrigt

Välkommen till en fantastisk stadsdel så nära City man kan komma. Här trivs du som vill du bo med innerstan runt ena knuten och skärgården runt den andra. I Saltsjöqvarn har du gångavstånd till Södermalm men bor också i ett levande område med strandpromenad, trevliga parker, restauranger, hotell med trevlig uteservering och ett av Stockholms bästa SPA. Om du blickar ut från Slussen ser du områdets kronjuveler resa sig majestätiskt, på berget intill Södermalm och mittemot Kungliga Djurgården. Här förvandlas ett kulturhistoriskt industriområde till ett vackert bostadsområde med fantastiska framtidsutsikter

I området finns Vilans för- och grundskola och flera populära förskolor.

Ett stenkast från lägenheten ligger hållplatsen vid Henriksdal vilken erbjuder Nackas bästa utbud av kommunikationer, här trafikerar hela Nacka/Värmdös bussutbud och Saltsjöbanan. En kort bit bort finns också flera stadsbussar och tvärbana. Det går dessutom bra att ta båten med ditt SL-kort in till Nybrokajen (ca 10 minuter) och Djurgården (Gröna Lund, Skansen) m.m. Dessutom finns skärgårdsbåtarna som går från bryggan utanför hotellet mot Fjäderholmarna och Waxholm via Nacka Strand.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy