Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Syréngatan 4B, Valla, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
44 kvm
Avgift
2 362 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerade tvåa i attraktiva Valla med underbar balkong

Letar du efter ett boende där det i princip bara är att ställa in möblerna och börja trivas? Då borde du ta en närmare titt på den här lägenheten. Här är de sociala ytorna många och trevliga - optimalt för den som sätter värde på ett rikt socialt liv. Lägenheten erbjuder en boyta om 44 kvadratmeter som fördelas på två rum och kök. De öppna ytorna lämnar plats åt allt du behöver för att trivas.

I den inbjudande och välplanerade hallen i denna lägenhet finns säkerhetsdörr och goda avhängningsmöjligheter i form av garderober. Vidare har vi ett rymligt och socialt vardagsrum som bjuder på härliga umgängesytor, fin utsikt och generös takhöjd. Det sociala och moderna köket från 2019 med skåpluckor i vit kulör lämnar inte något övrigt att önska. Utöver det finns ett mysigt sovrum med fint ljusinsläpp, rymliga garderober och plats för dubbelsäng. Det rymliga duschrummet är tidigare stambytt och smakfullt med dusch, tvättmaskin, toalett samt handfat.

Att ha tillgång till utevistelse från lägenheten är något som många drömmer om. I den här tvåan finns en lummig och mysig balkong som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här kan du njuta av härliga kvällar med både familj och vänner. Balkongen nås från vardagsrummet och sol hela morgonen, förmiddagen samt delvis eftermiddag och plats för ett mindre bord.

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och här bor man i en mycket trygg HSB-bostadsrättsförening med stabil ekonomi och låg belåningsgrad. Tillhörande bostaden finns ett källarförråd, vindsförråd, tvättstuga såväl som grovtvättstuga och vädringsvindar. Man har även tillgång till cykelförråd, övernattningsrum, samlingslokal samt grillplats.

Detta boende är idealiskt för dig som vill bo nära City och Universitetet. Valla är en attraktiv stadsdel med mycket grönområden och bra närservice. Här finns tillgång till bra kommunikation via buss som cykel, livsmedelsaffär, restauranger, skolor samt Gamla Linköping.

Tillträde sker enligt överenskommelse. Välkommen!

Rumsbeskrivning

Hall
Den inbjudande och välplanerade hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vita väggar och parkettgolv i ek. Här finns det mesta man kan kräva av en hall, säkerhetsdörr och goda avhängningsmöjligheter.

Kök
Det sociala och moderna köket har ljusa väggar och vackert trägolv. Utrustningen består av frys, kyl, fläkt, diskmaskin och inbyggnadsugn. I övrigt erbjuder köket köksö, skåpluckor i vit kulör.

Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt, ett rymligt och socialt rum med vackert trägolv och ljusa väggar. Här erbjuds härliga umgängesytor, fin utsikt och generös takhöjd.

Sovrum
Från hallen når du lägenhetens master bedroom, ett stort och mysigt rum med vackert trägolv och ljusa väggar. Rummet har fint ljusinsläpp, rymliga garderober och plats för dubbelsäng.

Badrum
Stambytt och smakfullt badrum med dusch, toalett och tvättmaskin. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets väggar i vitt kakel med gråa detaljer.

Balkong
I vardagsrummet finner du en lummig och mysig balkong med trätrall, sol under morgon, förmiddag samt delvis eftermiddag och plats för ett mindre bord. Här har du fin utsikt mot gatan.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Årsredovisning Stadgar

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2

Max antal sovrum

1

Boarea (BOA)

44 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Syréngatan 4B

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Lägenhetsnummer BRF

82

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Informatorn

Organisationsnummer

722000-1288

Allmän information

Bostadsrättsföreningen bildades 1945 och föreningens hus stod inflyttningsklara 1946-1947. Föreningens hus omfattar 84 bostäder, 17 hyreslokaler och 59 bilplatser. Adress: Syréngatan 4 A-C och 6-14 A-B.
Besök gärna föreningens hemsida https://www.hsb.se/ostergotland/brf/informatorn/

Föreningens kabel-tv-nät består av Boxers utbud från det digitala marknätet (DVB-T). I det digitala utbudet finns både fria och kodade kanaler. Önskar man kanaler utöver de fria så kan man teckna ett enskilt avtal med Boxer. Det finns även möjlighet att ta emot tv via föreningens bredbandsnät (IPTV), för detta krävs att man själv tecknar ett avtal med Telenor.
Bredbandsanslutning via fiber går att teckna via Telenor. Detta gäller även IP-telefoni.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Utförda renoveringar:
Installation av bredband 2001.
Stambyte och badrumsrenovering 2002-04.
Fönsterrenovering 2007.
Renovering av rökgångar 2009.
Nya tvättmaskiner och torkutrustning i tvättstugorna 2011.
Asfaltering av parkering och gård 2011.
Nya entrédörrar och källardörrar 2011-12.
Installation av postboxar 2013.
Nya säkerhetsdörrar med nytt låssystem i samtliga lägenheter 2013-14.
Balkongräcken målade 2016.
Nytt värmesystem 2016.
Byte av fönsterventilerna, obligatorisk ventilationskontroll, 2017.

Planerade renoveringar:
Målning av källargolv
Tätning av rensluckorna i källaren
Service på tvättstugorna
Renovering övernattningslägenhet

Kommande renoveringar

Inom föreningen diskuteras gemensamt elavtal, laddstolpar, och eventuellt solpaneler. Inga beslut har fattats om detta. Inom några år kommer vi behöva måla om i källare och trapphus.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 84
Antal lokaler: 17

Bastun är belägen i källaren under Syréngatan 8.
Tvättstugor finns i källarna på Syréngatan 6 samt nr 12. I anslutning till tvättstugan finns också ett torkrum och ett mangelrum med stenmangel och en bordsmangel.

Antal lägenheter

84

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 362 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten samt tv.

Avgiftsförändringar

Det finns inget beslut om avgiftshöjningar.
2022-04-01

Andelstal

0,91603

Andel av månadsavgift

0,91603

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

485 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Obligatorisk kostnad för internet

125 SEK/månad

Summa driftkostnad

475 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsplats mot kostnad om 150 kr per månad. I det priset ingår också tillgång till en elstolpe för motorvärmare. Ingen plats ledig för närvarande, 2022-05-05. Boendeparkering mot kostnad om 370 kr per månad finns via LinPark.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

149 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

150 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Föreningen har 59 parkeringsplatser med vanliga eluttag. Kostnad om 150 kr per månad.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy