Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Storsegelvägen 6, Gröndal, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
94 kvm
Avgift
5 092 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

94 kvm med egen uteplats i exklusiva Brf Balneum!

Varmt välkommen till en rymlig och unik 4:a belägen invid Mälaren i exklusiva Brf Balneum. I lägenheten möts man av stora ytor och generös takhöjd som skapar en känsla av luftighet och rymd. Här erbjuds förutom detta, möjlighet till 3 bra sovrum, badrum med tvättmaskin, torktumlare och badkar, två rymliga klädkammare, stor uteplats samt lägenhetens hjärta - den öppna och sociala ytan i vardagsrum och kök. När man kliver in i vardagsrummet så hänförs man av den tilltagna takhöjden som i kombination med de stora fönsterpartierna i två väderstreck ger rummet en fantastisk karaktär. Lägenheten är fördelad på 94 kvm som kan disponeras på flera olika sätt, idag som 4 rok. Lägenheten har en mycket trevlig planlösning med lekfulla vinklar som gör att den skiljer sig från mängden. Här gör sig industrikänslan påmind och det bidrar till en härlig karaktär och charm!

Brf Balneum stod klart för inflytt år 2018 med ett mycket fint resultat av exklusiva och unika bostäder! Alla materialval är av hög standard och man har satsat på ett exklusivt boende, vilket syns på valet av golv, badrumsinredning och kök. Köket har en mörkgrå färg med halvmatt yta som ger lägenheten en varm och en hemtrevlig känsla tillsammans med de andra svarta smidesdetaljerna i bostaden. Alla material- och färgval är matchande och noggrant genomtänka vilket gör att hela bostaden känns sammanhängande och trivsam.

Förutom otroligt fina bostäder satsade man även på levnadskvalitet i föreningen. Här finns uppvärmd pool, bastu, soldäck, egen brygga och en båt som medlemmarna kan låna för en dag på sjön! I samtliga entréer finns barnvagnsrum och matkylar om man inte är hemma när man väntar matleverans vilket underlättar vardagen. Hissen tar dig ner till garaget där man smidigt kan ta sig vidare med bil eller cykel.

Här bor man i ett lugnt och naturskönt område med ca 1 minuts gång till närmsta badplats och bryggpromenad som tar dig längst med den glittrande vattenlinjen i Gröndal. Nära till mysig natur, lekplatser och badplatser. Buss, pendelbåt och tvärbana är närmsta kommunikationerna. Mindre livs finns i närområdet, större Coop når man på ca 10 minuters promenad. På 1 minut från porten är man vid en av Gröndals mest omtyckta förskolor.

För dig som pendlar till stan avgår SL-båt vid Ekensbergskajen som tar dig in ill City och Klara Mälarstrand om ca 20 minuter. Om man reser med cykel tar man sig enkelt upp på Essingeleden och är i stan och 15-20 minuter.
Garage i huset, hiss ner till källarförråd. Bredband ingår i avgiften.

Rumsbeskrivning

Hall
Praktisk hall i bra storlek med plats för avhängning direkt till vänster och, om man önskar, längs vägg till höger efter entrén. Bakom skjutdörrar i spegelglas med svart spröjs rymmer man skor, jackor och annan förvaring. Redan här i hallen möts man av lägenhetens känsla och kvalitet. På golvet ligget Bricmate klinkers som sedan bryts av med det fina plankgolvet av ek (genomgående i resten av lägenheten), högt till tak och de svarta inslagen i den fasta inredningen. Vidare in i hallen når man en av de två klädkammarna som lägenheten erbjuder.

Kök
Välkommen till ett köket i toppklass! Köket är inte bara en fröjd för ögat, utan är också en fröjd att laga mat i. Köket är specialframtaget för lägenheten och här har man inte kompromissat med varken design eller funktion. Du har rejält med plats för förvaring bakom matta frontluckor. Härliga arbetsytor på bänk av vit terrazzosten och en köksö i smide. Den maskinella utrustningen består av häll och ugn från Miele, integrerad kyl, frys, diskmaskin och fläkt. Köket går i en varmgrå kulör som möter de svarta detaljerna i lägenheten väldigt fint. Kökets stora köksö svälja inte bara massvis av förvaring, utan är samtidigt en social sittplats där man kan hålla sällskap när det lagas mat eller sitta och göra läxor utan att det blir trång vid matbordet.

Vardagsrum
Köket leder vidare till lägenhetens stora vardagsrum som ligger i öppen planlösning. En naturlig mittpunkt i hemmet som är lättmöblerad för att skapa ett vardagsrum utefter dina önskemål. Det enorma fönsterpartiet som går från golv mot tak med utgång till lägenhetens uteplats bidrar till den exklusiva känslan i lägenheten samtidigt som det kommer in otroligt mycket dagsljus. Här har man satt upp en vägg av industriglas för att skapa ett sovrum till. Ljusflödet tillsammans med takhöjd på 2,7 m gör lägenheten rymlig och pampig! Ytorna i rummet gör att man enkelt kan möblera med både matplats för 8-10 personer samt större soffgrupp.

Sovrum 1 med egen walk in closet
Ett otroligt sovrum som är helt insynsskyddat med växtbeklädd natursten utanför fönsterna. Här kan man sova lugnt och skönt! I anslutning till sovrummet har man sin egen walk in closet med plats för kläder och förvaring. . Detta göra att man inte ha garderober i sovrummet och man kan bibehålla den luftiga känslan i rummet. Alla rummen har stora, fina fönster med svarta detaljer, ekparkett på golvet och ljusa väggar. Idag nyttjas detta sovrum som ett barnrum.

Sovrum 2
Mycket välplanerat sovrum som tillsammans med sovrum 1 ligger i en egen sektion av lägenheten som är separerat från de sociala ytorna. Sovrummet rymmer säng, skrivbord och har en infällning i väggen och rymmer garderobslösning. Detta rummet lämpar sig också bra som arbetsrum eller gästrum.

Sovrum 3
Ett otroligt vackert sovrum som har minimal insyn och utsikt över natur via sin egen uteplats. Här kan man sova lugnt och skönt och vakna upp genom att slå upp dörren till uteplatsen där man kan slå sig ner för morgonkaffet. Häcken är vintergrön och du har ingen insyn. Ut mot vardagsrummet har man att upp väggar i industriglas för att skapa ytterligare ett sovrum. Det finns en gardinskena som gör att man kan stänga om sig och mörklägga.
Badrum:

Uteplats
Lägenhetens uteplats är terrassliknande med stora sektioner att möblera med grill, matbord, växtlighet/odlingar och cafébord. Man når uteplatsen via två vardagsrummet/sovrum. Här har man ett fritt läge utan andra hus precis framför och med föreningens gröna ytor och träd mitt emot. Det gör att man har ett fantastiskt läge med sol största delen av dagen och en lummig omgivning.

Badrum
Ett badrum utöver ett vanliga! Ett badrum som gör att det finns gott om plats för hela familjen för att undvika trängsel om morgnarna. Här har man ett fönsterparti som gör att man har ett fint dagsljus i badrummet. Alla materialval är av högsta kvalitet! På både väggar och golv sitter kakel och klinkers från Bricmate i tonen Travertine White. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, handdukstork, vägghängd wc, handfat, både badkar och dusch samt stor spegel och överskåp för förvaring.


Övrigt:
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd, nås med hiss. Lägenheten disponeras och marknadsförs som 4rok och i föreningens register upptagen som 3rok.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Stadgar Balneum produktblad energideklaration

Allmän information

Pris

Utgångspris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

94 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Storsegelvägen 6

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

C1002

Våningsplan

0 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Balneum

Organisationsnummer

769629-9515

Allmän information

Brf Balneum består av 135 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 105 parkeringsplatser samt 6 st båtplaster. Husen stod klara år 2018. Föreningen äger den friköpta marken (ej tomträtt) och är en äkta förening.
I Gröndal Strand, i en grönskande sluttning invid Mälaren, ligger Brf Balneum. Vattnet, höjden, himlen och solljuset ger lägenheterna sin karaktär. Husen är ritade av prisade arkitekten Andreas Martin-Löf som bjuder på storslagen arkitektur och faciliteter utöver det vanliga.

Föreningen har god ekonomi och planerar fortsatt att amortera med 500 000kr/år. Delat ägande godkänns och föreningen vill att man som medlem i föreningen även ska vara boende i föreningen.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Kommande renoveringar

Inga renoveringar planerade, endast löpande underhåll.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har många fina ytor mellan husen för fika och lek. Nere vid vattnet möter man en nyanlagd brygga och gott om utrymme för skönt sommarhäng och bad. Det finns stor bastu i föreningen fantastiskt fina spa som nyttjas av föreningens medlemmar. I spaavdelningen befinner man sig nära badbryggan och har en kort väg till bastun efter ett uppfriskande vinterbad. Här kan du även simma några längder motströms i poolen. Från poolen tar du dig ut på soldäcket där du kan njuta av solen under varma månader. Nere vid vattnet ligger fritidsbåten ankrad, fri att utnyttja för dig som bor i huset. Har man egen båt har föreningen båtplatser för föreningens medlemmar att hyra. Kylrummen är placerade i anslutning till entréerna och är avsedda för matleveranser, detta är ytterligare ett exempel på hur livet i Balneum förenklar vardagen. Anländer du med bil kan du dessutom smidigt parkera i husets garage. Barnvagnsrum finns att tillgå smidigt på entréplan. Cykelrum finns i källare. Där finns även lägenheternas förråd.

Antal lägenheter

135

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 092 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet

Beskrivning månadsavgift

Betalas månadsvis

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsförändringar

Andelstal

0,86872

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garageplats inomhus kostar1700 kr samt parkeringsplats utomhus 1100 kr. MC-parkering finns. 850kr/mån. Utomhusparkering under tak finns att tillgå för 144kr extra/mån (separat kö). För plats med strömkälla är kostnaden 400kr mer/plats (separat kö). Finns både ute och i garage.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy