Länk kopierad!

Visningar

sön 29 maj 11:00 - 11:45
Endast tidsbokade visningar. Klicka på "läs mer hos mäklaren" och sedan "boka visning" för att boka in dig. Varmt välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 695 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Stora Högestensgatan 2, Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
54.5 kvm
Avgift
1 374 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad ljus 2:a med mycket låg avgift och fantastisk utsikt mot Danmark.

Nu har jag nöjet att presentera denna ljusa välplanerade tvåa i toppklass på femte våningen med en fantastisk utsikt över Öresund och Bron. Dessutom har lägenheten en mycket låg avgift. Köket och vardagsrummet är hjärtat i lägenheten och den öppna planlösningen är både funktionell och synnerligen modern. Vardagsrummet har stora fönster mot söder som ger ett härligt ljusinsläpp och härifrån når man balkongen där man kan njuta av utsikten över Öresund och solen på kvällarna. Kvalitétskök från HTH med gott om förvaring, plats för matbord för 4-6 personer. I anslutning till hallen finns även ett sovrum som har fönster mot väster. Lägenheten har ett stort fräscht badrum som har tvättmaskin och torktumlare. Ett trivsamt boende i mycket bra skick med närhet till havet och Limhamn centrum. Limhamns stora utbud av matbutiker, shopping, restauranger, nöjen och caféer finns på bekvämt gångavstånd precis som Sibbarps strand och småbåtshamnen. Du har goda kommunikationer som tar dig in till Malmös citypuls, närhet till Emporia och Hyllie station. Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hela lägenheten som ligger på en hörna har ett fint ljusinsläpp. Genomgående har lägenheten ljusa väggar, ekparkett, plisségardiner, fönsterbänkar av sten och maskinpark från Siemens. Den är även utrustad med säkerhetsdörr och porttelefon.

Hall
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter och hatthylla samt stor klädkammare.

Badrum
Helkaklat i tidlösa och stilrena färger, grå klinker och vitt kakel. Badrummet är utrustat med golvvärme, duschhörna, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och wc. Badrummet är dessutom utrustat med tvättmaskin, torktumlare, överskåp och bänkskiva.

Sovrum
Sovrum med skjutdörrsgarderob och fönster mot väster.

Kök
Vitt HTH kök med svart granit bänkskiva. Utrustningen: Kyl och frys, diskmaskin, spishäll, spisfläkt, ugn och mikrovågsugn . Matplats för 6-8 person med fönster mot söder.

Vardagsrum
Öppen planlösning mot köket ger en härlig rymd. Stora fönster mot söder med utgång till balkongen. Finns även ett mindre fönster mot väster.

Balkong
Tilltalande balkong som är delvis inglasad med stor eldriven markis som vetter mot sydväst där solen kan intas större delen av dagen. Balkongen inbjuder till umgänge och har en härlig utsikt över Kalkbrottet och Öresundsbron.

Dokument (pdf)

Planlösningar Bersån Energideklaration Stadgar 2018-06-07 A?rsredovisning Brf Bersa?n 2021

Länkar

PROSPEKT

Allmän information

Pris

2 695 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

54.5 kvm

Gatuadress

Stora Högestensgatan 2

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

2155

Våningsplan

5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Stor balkong mot söder med utsikt över Kalkbrottet och Öresundsbron.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Bersån i Limhamn

Organisationsnummer

769616-7258

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Bersån i Limhamn är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2007. Fastighetens byggnad stod färdig år 2016 på den friköpta marken Lilla Hörnesten 2. Föreningens byggnad innehåller sammanlagt 57 lägenher, samtliga upplåtes med bostadsrätt.

EKONOMI
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1208 kr år 2021).
- Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2021).

Senaste avgiftshöjning: 2021-01-01 med 3% på driftsdelen.
Föreningen planerar att kontinuerligt höja driftsavgifterna med ca 3%. (kontrollerat 2022-05-12)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Utförda renoveringar
2017 - Filter byten i lägenheternas ventilationsaggregat.
Eftersom fastigheten byggdes 2015-2016 finns inga kommande renoveringar i dagsläget.
Föreningen kommer följa en underhållsplan för att hålla byggnaderna i gott skick.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns låsbara cykelförråd till medlemmarna. Övernattningslägenheter finns att hyra till en kostnad om ca 210 kr-495 kr/natt för en till två personer beroende på veckodag. Alla lägenheter har egna tvättmöjligheter därför finns inte gemensam tvättstuga. Miljöstationer finns i anslutning till husen.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Utrustat med modernt fastighetsnät med anslutning till IPTV, internet via bredband samt IP-telefoni. Abonnemangsavgift för IP-TV och bredband tillkommer till månadsavgiften och är obligatorisk. Telefonabonnemang är frivilligt. Grundutbudet av kabel-TV ingår i avgiften, vill man ha ett bredare utbud får lägenhetsinnehavaren själv kontakta leverantör. Detta levereras via Telenor.

GARAGE/PARKERING
Föreningen har 50 parkeringsplatser utomhus, ca 400 kr/mån. Inget kösystem tillämpas. Vid överenskommelse kan man ta över säljarens P-plats. Separat hyreskontrakt tillämpas. Det finns 6 parkeringsplatser med laddstolpar.

KONTAKT
Hemsida: https://www.brfbersan.se/
E-post: brfbersan@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information.
Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående
kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Brf bildades

2007

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 57

Antal lägenheter

57

Byggnader

Byggår

2016

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 374 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg tillkommer för internetuppkoppling om 207kr / månad och bostadsrättstillägg med 25kr/mån.El debiteras (utöver månadsavgiften) som en schablonkostnad om 400 kr per månad. Avläsning jämfört med verklig förbrukning sker i slutet av året.

Andelstal

1,66771

Andelstal kommentar

Lägenheten är köpt med full kapitalinsats och betalar därför inget kapitaltillskott till föreningen. Detta gör att lägenheten har en väldigt låg avgift.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta