Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 750 000 SEK / Utgångspris
Adress
Johannesgatan 2, 3 tr, City / Norrmalm / Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
51 kvm
Avgift
1 937 SEK / mån
Rum
2 rum

Smakfull och högt belägen lägenhet på eftersökt adress!

Stilren, ljus och smakfull 2:a om c:a 51 kvm - i vackert hus från 1800-talets mitt! Här finner ni ett fantastiskt välplanerat boende med enorma mängder charm bevarade på en av stans mest eftersökta adresser. Smakfullt kök i delvis öppen plan mot vackert vardagsrum. Rogivande och rymligt sovrum med bra förvaringsutrymme. Badrum med vackra och tidlösa materialval. Det höga läget för läget såväl ogenerat som i praktiken fritt från insyn. Ett hem långt utöver det vanliga som inte lämnar någon oberörd. Till detta kommer en välskött fastighet där till och med trapphuset badar i ljus samtidigt som hiss nås direkt från markplan. Måste ses!

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna ytterst välplanerade och trivsamma 2:a belägen i en osedvanligt vacker fastighet från 1855 med påkostad entré och hiss direkt från markplan. Lägenheten besitter många eftersökta kvalitéer såsom lugnt men centralt läge, generös takhöjd, fyra stora fönster med djupa fönsternischer. Hela lägenheten känns rogivande inte minst för att lägenheten ligger på lugn enkelriktad gata men också för att utanför fönstren skymtar takåsar, himmel och kyrktorn. Runt hörnet finns allt det bästa som Stockholm har att erbjuda i form av shopping, caféer, restauranger och förnödenheter (såsom livsmedelsbutiker, bank, post, apotek mm). Mycket goda kommunikationer med T-bana, Centralstationen, och innerstadsbussar.

Lägenheten disponeras enligt följande:

- Välkomnande hall med plats för ytterkläder i form av platsbyggd förvaringsenhet. Spotlights i tak tillsammans med de vackra golv som löper genom hela lägenheten bidrar till den härliga känsla som genomsyrar hela bostaden. Från hallen nås även lägenhetens klädkammare, något som alltid är eftersökt och välbehövligt men här även får anses unikt med tanke på husets byggnadsår.

- Stilrent kök i delvis öppen plan mot vardagsrummet, matplats för ca 3 personer. Köket är utrustat med spishäll, spisfläkt, inbyggd diskmaskin samt kyl och frys. Till detta kommer bra förvaringsutrymmen och goda arbetsytor. En trevlig detalj är den platsbyggda förvaringen för vinflaskor. Kort sagt: Ett kök som inbjuder till många romantiska middagar.

- Härligt vardagsrum med plats för soffgrupp och större matsalsgrupp. De dubbla fönstren skänker självklart mängder med ljus men bidrar även till att rummet upplevs större.

- Rymligt sovrum med riklig förvaring i form av 5 garderober och utrymme för dubbelsäng.

- Optimalt planerat badrum med klassiska färg-och materialval. Badrummet utrustat med badkar, handdukstork, wc, handfat (med kommod).

Sammanfattningsvis: En underbar och extremt välplanerad lägenhet med oväntat stor mängd karaktär och harmoni på idyllisk adress.

Dokument (pdf)

Planlösningar 1245606-deklaration Revisionsberättelse BRF Norra Spinnhuset 2021 Årsredovisning BRF Norra Spinnhuset 2021 Frågelista mm JG 2

Länkar

Film

Allmän information

Pris

5 750 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

51 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen (via den ekonomiska förvaltaren)

Gatuadress

Johannesgatan 2, 3 tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

129

Våningsplan

3 av 4

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Norra Spinnhuset

Allmän information

Föreningen köpte fastigheten 2001. Den totala byggnadsytan enligt uppgift i årsredovisningen uppgår till 1747 kvm, varav 1434 utgör lägenhetsyta (fördelat på 21 lägenheter upplåtna med bostadsrätt) och 313 kvm lokalyta (fördelat på 3 lokaler med hyresrätt)

Föreningen har 3 lokaler som genererar stabila kassaflöden och därtill är föreningen lågt belånad med cirka SEK 5.4m lån och SEK 2.8m kassa, dvs en nettoskuld om cirka SEK 2.6m.

TV/internet

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele 2 (Com Hem. AB)
Internet: Leverantör: Telenor (Bredbandsbolaget).

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

Genomförda arbeten:
2021: Målning tak.
2019: Översyn av takfläktar.
2018: Del av avloppsrör i källaren har byts ut.
2018-17: Stamspolning.
2016: Renovering och målning av fasad mot gården
2015: Renovering och målning av fasad mot gatan
1987: Nya elstammar/elledningar, nya vatten- och avloppsstammar i kök och badrum. Renovering av fasadbeläggning och ventilationsanläggning. Installation av fjärrvärme.

För än mer detaljer information vänligen se årsredovisningen.

Kommande renoveringar

Inget bestämt. Föreningen har precis gjort en underhållsplan, som dem håller på att gå igenom. Diskuterat att fräscha upp källaren.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns cykelförråd och tvättstuga (båda i markplan med åtkomst utan trappsteg). Det finns även ett källarförråd (placerat i huskroppen med access från David Bagares gata).

Byggnader

Byggår

1855

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

med access direkt från markplan

Ekonomi

Månadsavgift

1 937 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bredband ingår i avgiften.

Avgiftsförändringar

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsförändringar (per 2022-04-28).

Andelstal insats

0,034%

Andel av månadsavgift

3,62%

Andelstal kommentar

Andel i föreningen definerat som andelstal av den ekonomiska förvaltaren.

Kommentar

Angivna DRIFTKOSTNADER är individuella och kan variera över tid och ägande.

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

454 SEK/månad

Försäkringskostnad

199 SEK/månad

Summa driftkostnad

653 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Boendeparkering i området. Tillstånd ansökes hos Stockholms Stad (08-508 263 00).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

173 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

134 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Övrigt

Marken upplåts med tomträtt, nuvarande avtal löper till och med slutet av 2027.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta