Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Pyrolavägen 52, Skärsätra, Lidingö
Typ
Bostadsrätt
KVM
59.5 kvm
Avgift
3 052 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högst upp med utsikt!

Välkommen till denna mycket rymliga tvåa på ett utav Pyrolavägens bästa läge med underbar utsikt över grönskande natur och vatten. Fantastiskt ljusinsläpp tack vare fönster åt två väderstreck. Genomgående fint skick med ekparkett i hela lägenheten samt väggar målade i härliga toner. Möjlighet finns att göra om den till en mini-trea om så önskas. Påkostat kök med bänkskiva och stänkskydd av marmor, vinkyl samt sittplats för stort sällskap med vacker utsikt. Stambytt och helkaklat badrum med tvättmaskin, mysigt sovrum samt ett ljust och fint vardagsrum med grönska precis utanför fönstren. Stor balkong i bästa syd/väst-läge med utsikt mot Värtan och trädtopparna alldeles inpå. Gott om förvaringsmöjligheter i klädkammare/walk-in-closet. Mycket populär och stabil förening med låg avgift. Närhet till underbara naturområden såsom Kottlasjön med löpspår och bad. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum med utsikt mot grönskande träd precis utanför fönstret. Vacker ekparkett på golvet samt målade väggar i härliga nyanser. Här finns plats för soffa, soffbord samt tillhörande möbler.

Kök

Stilrent kök med mörka luckor och vacker bänkskiva och stänkskydd av marmor. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, kyl&frys i rostfritt utförande, integrerad diskmaskin, ugn, micro samt vinkyl. Sittplats framför stort fönsterparti med fin utsikt mot grönska och sjöglimt. Ekparkett på golvet.

Sovrum

Stort och rofyllt sovrum i ostört och insynsskyddat läge. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Två platsbyggda garderober. Ekparkett på golvet samt målade väggar. Utgång till balkongen.

Badrum

Helkaklat och stambytt badrum. Grått klinkergolv samt vitkaklade väggar. Dusch bakom glasvägg, handfat, spegelskåp med belysning, handdukstork samt vägghängd WC. Kombinerad tvättmaskin och tumlare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning 2020 Energideklaration Pyrolavägen 52-56

Länkar

Film

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

59.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Pyrolavägen 52

Ort

Lidingö

Kommun

Lidingö

Beskrivning av förråd m.m.

Källarförråd finns i huset.

Lägenhetsnummer BRF

83281-01-01-0104

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s brf Skärsätra i Lidingö

Organisationsnummer

713600-0572

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Välskött HSB-förening som bildades 1959 och består av 604 lägenheter och ett trettiotal lokaler i Skärsätra centrum och de närliggande punkthusen. Området byggdes mellan åren 1962-1965. I området finns en aktiv pensionärsförening, föräldraföreningar kring förskolor och fritidsgård och en egen koloniförening.
Lägenheterna är fördelade på följande vis: 53 ettor, 58 tvåor, 300 treor, 135 fyror, 50 femmor och 8 sexor.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
För mer information, vänligen studera bifogad årsredovisning eller besök föreningens hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/skarsatra

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På Pyrolavägen 30 finns föreningens stora gemensamma tvättstuga med flertalet maskiner. Här finns även gym, bastu samt ett hobbyrum. Medlemsskap för gymmet kostar 100kr/månad som läggs på den befintliga månadsavin.
Det finns en föreningslokal för 40 personer på Skärsätra torg.

ÖVERNATTNINGSLÄGENHET
På Pyrolavägen 13, 1tr finns en övernattningslägenhet för föreningens medlemmar som kan hyras för 400kr/natt.

TV OCH BREDBAND
I månadsavgiften ingår grundutbudet av kabel-TV via ComHem samt fibernätverk upp till 1 GB via Ownit.

BYGGNADSÅR
1962-65

PARKERING
Det finns 449 parkeringsplatser fördelade på 14 uteparkeringar och 153 garageplatser fördelade på kallgaraget, affärsgaraget och 28 separata garage.
Priset för parkeringsplats är f n 200:-/månad.
Det finns ett kallgarage mellan Pyrolavägen 26 och 28 och ett garage under butiken i Centrum. Förnärvarande kö. Priset varierar mellan 404 och 807:-/månad.

FÖRRÅD
Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

ÖVRIGT
I årsavgiften ingår värme, vatten, ComHems grundutbud och fiber. Tillgång till en stor tvättstuga i hus nr 30, gym för 100 kr/månad samt bastu. Nyuppförd övernattningslägenhet finns och går att hyra för 400 kr/dygn.

För att bli godkänd medlem i HSB Skärsätra ska köpare ha betalt medlemskap i HSB Stockholm. Detta kan göras via internet eller via medlemsservice på telefonnummer 010-442 11 00.

Brf bildades

1959

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

- Fasadrenovering och tilläggsisolering (1980-82)
- Byte av låghusbalkonger (2000)
- Renovering av höghusbalkonger (2003-2004)
- Renovering av punkthusbalkonger (2007)
- Stamrenovering (2013-2016)
- Fiberinstallation (2016)
- Elektroniska låssystem (2016)
- Upprustning gården kvarteret Solvändan (2017)
- Renovering av parkeringen bakom Py 22-24 (2018)
- Nya p-platser. Aktivitetsrum, gym och mötesrum. Reviderad underhållsplan.
Nödljusarmaturer på vindarna (2019)
- Putsat om punkthusen 9-15 (2020/2021)
- Dränering låghuslängan 19-25 (2021)
- Installation av nytt låssystem, nya fläktar på vindarna och källare, rensning av
ventilationsrör i lägenheterna, nya tak på samtliga hus (2021)

Totalt finns 604 lägenheter, varav 53 ettor, 58 tvåor, 300 treor, 135 fyror, 50 femmor och 8 sexor. Föreningen har drygt trettio lokaler, framförallt i Skärsätra centrum och de närliggande punkthusen.
En aktiv pensionärsförening och en egen koloniförening finns också i området.

För ytterligare information om föreningen, ekonomi och renovering se senaste verksamhetsberättelse, bokslut och föreningens hemsida.

Antal lägenheter

604

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 052 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet

Avgiftsförändringar

Vid årsskiftet 2020/2021 sänkte föreningen avgiften med 5%.

Andelstal

0,001362

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns ett kallgarage mellan Pyrolavägen 26 och 28 och ett garage under butiken i centrum med totalt 150 garageplatser. Garagehyra ca 404-807 kr/mån. Till garaget är det separat kö. Föreningen har också 412 parkeringsplatser. P-platshyra ca 180 kr/mån. Med eluttag ca 286 kr/mån. Till
p-platsen är det separat kö. Det finns även 4 MC-platser, gästplatser med p-skiva och 24-timmars parkering mot betalning. Laddplatser för el-bil finns.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

122 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Service och kommunikationer

Om Du reser med kommunala kommunikationer kan Du ta Lidingöbanan, linje 21 till Skärsätra och gå uppför trapporna från stationen så kommer Du till Skärsätra torg eller buss 201 till Skärsätra skola och gå Sommarhemsvägen, uppför trappan, Almvägen och ut på Pyrolavägen. Du kan också använda pendelbåten från Nacka strand till AGA-bryggan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy