Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Västmannagatan 28, 4tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
93 kvm
Avgift
3 860 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mycket fin sekelskiftestrea med imponerande takhöjd och balkong på populär adress!

Detta är en kommande försäljning, vänligen gör en intresseanmälan för att hålla dig uppdaterad!

Välkommen hem till fjärde våningen på Västmannagatan 28 och denna luftiga samt mycket fina sekelskiftestrea med balkong mot lugn gård.
Detta hem stoltserar med en hög takhöjd, vackra detaljer, stora luftiga rum och ljusa ytor tack vare sina väl tilltagna fönster. Sekelskiftescharmen förstärks av välbevarade detaljer som djupa speglade nischer, takstuckaturer och snickerier.
Den genomgående planlösningen binds ihop karaktärsfullt av den pampiga entréhallen och den vitpigmenterade fiskbensparketten.

Välskött förening med god ekonomi och låg belåning. Marken innehas med äganderätt och adressen är mycket populär.
Ett perfekt läge i lugnt område med Tegnérlunden och Vasaparken runt hörnet och med närhet till allt som Vasastan och city har att erbjuda.

Rumsbeskrivning

Hall

Här kliver du in genom en säkerhetsdörr i en välkomnande hall och en härlig bostad med väl tilltagen takhöjd. Bostaden präglas av fina detaljer och härlig atmosfär. Hallen är möblerbar och har god plats för ytterkläder i flera garderober. Från hallen nås bostadens samtliga rum.

Kök

Charmigt, väldisponerat och praktiskt kök som ger rum för såväl matlagning som förvaring i ovan och underskåp. Köket är utrustat med diskho, induktionshäll och ugn, spisfläkt, mikro, diskmaskin och kyl och frys. Vid det vackra fönstret som skänker köket ett härligt ljus får matbordet sin naturliga plats.

Vardagsrum

Härligt, ljust vardagsrum med två stora fönster med djupa speglade nischer som ger ett harmoniskt ljusinsläpp och en utsikt mot takåsar och himmel. Tack vare den generösa takhöjden är rummet luftigt och man möblerar här fördelaktigt med stor soffa, tillhörande soffbord, mediemöbel samt övrig inredning. Här har man man god plats för ett matbord för det större sällskapet. På golvet ligger en fin fiskbensparkett som låtits vitpigmenteras, väggarna är målade i en ljus kulör. Längst väggen har en platsbyggd bokhylla låtit uppföras med inbyggd vinkyl.

Sovrum 1

Rogivande och harmoniskt sovrum med gott om plats för en större dubbelsäng med tillhörande sängbord och annan inredning som t.ex hemmakontor. Ljusa, neutrala toner på väggarna och vacker fiskbensparkett som golv. Sovrummet har ett generöst ljusinsläpp från de helglasade balkongdörrarna och fönstret. Sovrummet erbjuder bra förvaring genom en direkt anslutande walk in closet. Från sovrummet nås bostadens härliga balkong.

Balkong

Ljuvlig, rymlig balkong mot gården med morgon- och förmiddagssol. Här sitter man gärna ofta och länge under de varmare månaderna och möblerar fördelaktigt med utemöbler såsom soffa, bord, stolar och en mängd gröna växter

Sovrum 2

Fint, ljust sovrum som idag är inrett som ett stort barnrum. Här får man gott om plats för barnsäng, lekhörna och förvaringsmöjlighet finns i garderob bakom dörr.

Badrum

Väl tilltaget välutrustat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkers på golvet. Här finns wc, handfat med kommod, avställningsyta och spegelskåp ovan, tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Energideklaration Stadgar

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

93 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Västmannagatan 28, 4tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Förråd finns tillhörande bostäderna. Källarförråd om ca 6 kvm.

Lägenhetsnummer BRF

1401

Våningsplan

4 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Tuben 6

Organisationsnummer

716447-6207

Allmän information

Brf Tuben 6 är en välskött äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen omfattar 26 bostadsrätter med en total bostadsyta om ca 1970 kvm samt 1 lokal med lokalyta om 190 kvm som upplåtes med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1998.

Föreningen har god ekonomi med låg belåning (ca 3 759 kr/kvm) och god likviditet med ökande kassatillgångar (kassan var drygt 1 Mkr enligt senaste årsredovisningen 2020).

Det finns inga planerade avgiftsändringar.

Föreningen godkänner delat ägande.

Brf bildades

1987

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fiberbredband levereras av Ownit med Ownit play streaming tjänst och Kabel-TV via ComHem

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

1985 Stambyte
1985 Elstambyte
1985 Fasadrenovering
1985 Takrenovering
1999 fönster målades samt trapphus renoverades
2000 Balkongbyggnation
2000 Port och trapphusrenovering
2006 Målning av tak
2008 Ny fjärrvärmecentral
2009 Fönsterrenovering
2010 Stamspolning
2011 Nya termostater
2015 spolning av stammar samt ny maskin till tvättstugan
2015 OVK
2017 Installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2019 Installation av fiberbredband
2020 Gårdsrenovering
2020 Radonmätning och OVK
2020 Fönsterrenovering och trapphusrenovering
2021 Stamspolning

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar inplanerade.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en helt nyrenoverad fin gård med planteringar, sandlåda och under sommartid förses med utemöbler och grill för medlemmar att nyttja.
Förråd finns tillhörande bostäderna. Källarförråd om ca 6 kvm.
Välutrustad tvättstuga finns på bottenplan med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
Föreningen har cykelrum samt rymligt barnvagnsrum, båda lättillgängliga på bottenplan.

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

26

Byggnader

Byggår

1898

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 860 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, va,
Obligatoriskt tillägg om 284 kr tillkommer för bredband, kabel-tv och balkong.

Andelstal

4,49366

Kommentar

Schablonberäkande driftkostnader.

Överlåtelseavgift betalas av

Ingen avgift

Pantsättningsavgift

483 SEK

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

550 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Boendeparkering gäller för hela Vasastan.
Flera garagemöjligheter finns i området.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

136 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

I Vasastan finns närhet till såväl innerstadspulsen som lugnet. Området är känt för sina många parker såsom bl.a. Vasaparken, Observatorielunden, Tegnérlunden och Vanadislunden med fina promenadstråk och motionsspår. Grönska och lummighet i parker kan alltså smidigt kontrasteras med mer puls ifrån flertalet barer, restauranger och caféer. På Rörstrandsgatan finns många populära restauranger och vid Odenplan finns goda shoppingmöjligheter och önskar man ett ännu större utbud av butiker är det bara en kort promenad till Drottninggatan och City.

Kommunikationer
Med bostadens adress tillkommer ypperliga kommunikationer med flertalet innerstadsbussar med knytpunkter vid bl.a. Sankt Eriksplan, Odenplan och Tekniska högskolan. Dessa bussar går frekvent. Tunnelbanans gröna linje stannar vid flera stationer i Vasastan och vid Odenplan finns även pendeltåg. Även flygbussen stannar vid Sankt Eriksplan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy