Länk kopierad!

Visningar

sön 22 maj 14:30 - 15:00
Varmt välkommen på visning!
Bokning krävs.
tis 24 maj 16:00 - 16:30
Varmt välkommen på visning!
Bokning krävs.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 925 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Heidenstams gata 13, Backa / Hisings Backa, Hisings Backa
Typ
Bostadsrätt
KVM
80 kvm
Avgift
5 263 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till Heidenstams gata 13!

Nu erbjuds denna rymliga trerummare med inglasad balkong i fritt läge i populära Brf Blåstaden. Här ingår bredband i avgiften! Denna lägenhet är belägen på våning 1/8 i ett barnvänligt område med flera lekområden, grundskolor och förskolor.

Brf Blåstaden är en mycket omtyckt och bra förening i riksbyggen:s regi med flera gemensamma lokaler. Mellan husen finns innergårdar med såväl lekplats som grillplats.I föreningen erbjuds flera faciliteter att tillgå såsom bastu, gym även gästlägenheter för uthyrning och hobbylokal för den som önskar. Här bor du med närhet till Selma Lagerlöfs Torg och det finns goda kommunikationsmöjligheter att ta sig till de två stora köpcentrumen Backaplan och Bäckebol Bäckebol centrum med all tänkbar service.

Välkommen att höra av er för mer info!

Rumsbeskrivning

INTERIÖR

HALL
Från hallen får man en bra överblick över lägenhetens trevliga planlösning. Goda avhängningsmöjligheter i entrén samt plats för avlastningsbord och hatthylla.

KÖK
Köket är väl försett med arbetsytor och ljusa skåpdörrar med som smälter bra in med lägenhetens charm. Här erbjuds goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter köket är utrustat med kyl, frys, micro, diskmaskin, spis samt fläkt. Med plats för matbord med tillhörande 4-6 stolar vid stora fönster som vetter mot grönskade området. Perfekt plats för trevliga middagar med vänner och familj!

VARDAGSRUMMET
Vardagsrummet är rymligt och ljust. Här får man mycket väl plats med en soffgrupp och TV. Stora fönsterpartier skänker fint ljus åt rummet.
Från vardagsrummet kommer ni till bostadens inglasade balkong i ett härlig och insynsskyddat läge med fri utsikt. Här finns plats för utemöbler för hela familjen.

BADRUM
Det stora badrummet har klinkergolv och halvkaklade väggar. Här finns handfat, badkar, toalett & spegelskåp.

SOVRUM 1
Det stora sovrummet är lugnt beläget grönskande gården från entrén. Här ryms enkelt en dubbelsäng om så önskas. 3 inbyggda garderober som bjuder på god förvaring.

SOVRUM 2
Sovrum 2 är också lugnt beläget mot entré gården. Här ryms enkelt en dubbelsäng om så önskas. 2 inbyggda garderober som bjuder god förvaring.

ÖVRIGT | Till bostaden hör ett förråd. Bredband ingår i avgiften. Hiss i fastigheten

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Brf Blåstaden RBF_Blå_Staden-Årsredovisning-2020 årsredovisning 2020-2021 Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 925 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

80 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Heidenstams gata 13

Ort

Hisings Backa

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

1101

Våningsplan

1 av 8

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen brf blåstaden

Organisationsnummer

757201-7528

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Blå Staden består av flerbostadshus om 5/7 våningar med 881 lägenheter och 10 lokaler. Fastigheterna innehas med tomträtt, tomträttsavgäldens löptid sträcker sig fram till 2020. Adresser i föreningen: Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3 samt Heidenstams gata 1-13.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
En avgiftshöjning med 2 % skedde 2019-07-01, beslut om avgiftsförändringar 2020 tas på budgetmötet i vår. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar, se årsredovisning.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har ett kollektivavtal med Telia sk triple-play dvs bredband (100/100 Mb), tv (minst 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och ip-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum). Tv-box och router (inklusive sladdar) tillhör lägenheten och är den boendes ansvar. Bostadsrättsinnehavaren måste själv anmäla till Telia att denne vill ansluta sig till kollektivavtalet, man kan då vända sig till närmsta Teliabutik. Analogt utbud levereras i dagsläget via ComHem (koaxialkabel).

GÅRDSPLATS
Föreningen har fått pris för sitt grönskande trädgårdsområde.

ÖVRIGT
En överlåtelseavgift tas ut om 1 163 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2018.
Öppettider: Fastighetsexpeditionen Övralidsgatan 23, öppen mån-fre 10-11, tis även 16-18.
Innan lägenheten tillträdes görs en avflyttningskontroll och eventuella fel som upptäcks skall åtgärdas av säljare.
Informationen ovan är tagen från, hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Initiativrik förening som anordnar olika typer av aktiviteter för medlemmarna, så som utflykter, bokbytardagar och poängpromenader. Styrelserepresentant är tillgänglig helgfria måndagar mellan kl. 18-19 i styrelserummet på Olshammarsgatan 4. Fastighetsexpeditionen håller till på Övralidsgatan 23, öppen helgfri mån-fre 10-11, tis. även 16-18. Föreningen har förvaltningsavtal med Riksbyggen, vid kontakt med dessa, ring Dag & Natt på 0771-860860 för alla ärenden, förutom vid skadedjursanmälan. Från och med 2016-01-01 har föreningen tagit ett gemensamt bostadsrättstillägg. Innan lägenheten tillträdes görs en avflyttningskontroll och eventuella fel som upptäcks skall åtgärdas av säljare. Ny hemsida är under uppbyggnad.

KONTAKT
Reine Landström
+4631524748

Juridisk person kan accepteras

Ja

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

VENTILATION
Typ av ventilation: Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

2004-2005 utfördes fasadmålning.
2009-individuell el mätning infördes.
2010- rörinfodring avslutades
2012- nytt sophanteringssystem
2014- renovering av hissar, samt OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2016- Ny säkerhetsdörr
2017-Ny säkerhetsdörr
2017-Gymmet renoveras och flyttar till annan lokal. Från Olshammars till Karolinernas gata.
2018 Stamrenovering av tappvatten
Se årsredovisningen för ytterligare information.

Kommande renoveringar

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan för att säkra underhållet av fastigheten.

I området pågår ett tappvattenprojekt. Det beräknas avslutas under 2023.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 881
Antal lokaler: 10

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelförråd samt tvättstugor med torkrum.
I området finns ett populärt gym, festlokal (puben), gästlägenhet, bastu, biljard, hobbyrum och vävstuga( samt grillplats). Övernattningslägenhet samt samlingslokal (festlokal) bokar man hos föreningen mot en avgift. Årsavgift för gym, deposition för bastu, hobbylokal och vävstuga.

Antal lägenheter

881

Byggnader

Byggår

1970

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 263 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, IP-Telefoni, Internet
I månadsavgiften ingår vatten, bredband 500/500, Telia tv-paket lagom, Ip-telefoni small samt värme. Alla lägenheter har tillgång till ett förråd. El debiteras separat varje månad.

Beskrivning månadsavgift

Årsavgift - 4 527
Värmeavgift - 736
Total summa : 5 263

Avgiftsförändringar

avgiftshöjning med 3% från 1 juli 2021.
Information om evt avgiftshöjning lämnas i juni varje år.

Andelstal

0,12629%

Andelstal insats

0,12645%

Andel av månadsavgift

0,12631%

Inre reparationsfond

291 SEK

Överlåtelseavgift

1 163 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

465 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har totalt 796 bilparkeringsplatser. P-platser och garage går att hyra med varierade kostnader och köer. Kostnader för p-plats med och utan el: 225-250 kr. P-plats med el kostar 300 kr/mån och Garageplats kall kostar 450 kr, varmgarage för 400 kr/mån. För närvarande är det kö till samtliga garageplatser. Varje enskild plats få en egen ?kö? som innefattar de personer som lagt intresseanmälan. Ansökan görs via köportalen (mitt Riksbyggen) på Riksbyggen.se. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Köhantering och parkeringsplatser hanteras av Riksbyggen Dag & Natt, 0771-860860.

Fyra laddplatser för elbil finns sk depåplatser. Dessa kan alltså inte hyras utan man kör dit, laddar och flyttar sedan till sin egen parkeringsplats.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

171 kWh/m²

Energiklass

F

Besiktningsman

Max Green, Riksbyggen ekonomiska förening

Beskrivning

Övrigt

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta