Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
695 000 SEK / Utgångspris
Adress
Skänningegatan 27A, Vadstena
Typ
Bostadsrätt
KVM
53.5 kvm
Avgift
4 005 SEK / mån
Rum
2 rum

Renoverad tvårummare med uteplats

Välkomna till Skänningegatan 27A i Vadstena! Lägenheten är bekvämt belägen på våning ett av två (0,5 trappa upp) och genomgick en omfattande renovering år 2018 med bland annat nytt badrum, nytt kök, el och ytskikt. Planlösningen består av rymlig hall med utrymme för avhängning samt en fin platsbyggd bokhylla, fullutrustat kök direkt till vänster med matplats intill fönster, rymligt sovrum, helkaklat duschrum, praktisk klädkammare samt vardagsrum med utgång till den härliga balkongen. Från balkongen tar ni er vidare till en fin och rymlig uteplats i form av trätrall med spaljévägg som är uppförd våren -22. Fiber finns indraget och ingår i avgiften. På källarplanet i samma byggnad finns en fräsch gemensam tvättstuga. Här bor ni i lugnt bostadsområde med gångavstånd till Vadstena centrum med butiker, restauranger och inte minst ett rikt kulturliv. Här finns även fina gångstråk på kullerstensgator och intill Vadstena slott, hamnen och Slottsparken där det även erbjuds badmöjligheter, äventyrsgolf, caféer med mera.

Detta är en kommande försäljning - Välkommen att lämna intresseanmälan.

Rumsbeskrivning

Lägenheten renoverades under 2018 med bland annat nytt kök, nytt badrum, el, de flesta ytskikt mm. Nedan följer en beskrivning om respektive rum.

Hall

Välkomnande hall med ljusa ytskikt. Utrymme för avhängning direkt till höger och lite längre in i hallen finns en fin platsbyggd bokhylla.

Kök

Fint kök med trevlig matplats intill fönster. Köket är inrett med vita profilerade skåpsluckor med svarta knoppar, matchande mörk laminatbänkskiva, vitt fasat kakel och några vitrinskåp. Spotlights i vitrinskåp samt under överskåpen. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl/frys, spishäll, ugn, inbyggd micro och integrerad diskmaskin.

Duschrum

Helkaklat duschrum med mörkt klinker på golv och vitt kakel på vägg. Här finns dusch med vikbar duschvägg, wc, handfat med kommodskåp, spegelskåp med spotlights samt handdukstork.

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med parkettgolv, ljus tapet på vägg och utgång till balkong/uteplats.

Balkong / Uteplats

Balkong med trappa ned till uteplats.

Sovrum

Hemtrevligt sovrum med ett inbyggt garderobsskåp bakom sovrumsdörren.

Förråd

I lägenheten finns även ett praktiskt förrådsutrymme, här finns en pax-garderob monterad.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Skänningevägen 27 Vadstena Stadgar RBF Vadstenahus_3 Årsredovisning RBF_Vadstenahus_3 år 2020 Frågelista - bostadsrätt 2022-05-09 1518

Länkar

Film Film Film

Allmän information

Pris

695 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

53.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Skänningegatan 27A

Ort

Vadstena

Kommun

Vadstena

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

2 st källarförråd

Lägenhetsnummer BRF

216113002-0004

Våningsplan

1 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Brf Vadstenahus nr 3

Organisationsnummer

724000-1060

Allmän information

Riksbyggen brf Vadstenahus nr 3 äger fastigheterna Solrosen 2 och Vårlöken 7 i Vadstena kommun. I föreningen finns lägenheter 1-4 rum och kök på Skänningegatan 27-29 A-B, Birgittas väg 4 A-B och Katarinas väg 4 A-B och 6 A-B.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Utförda renoveringar

Cirka 1990 skedde stambyte, takbyte, fönster, renovering balkonger, fasad och installation av hiss (hiss finns enbart i några portar). Fiber har dragits in.

Kommande renoveringar

Se årsredovisning.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga finns i källaren på Skänningegatan 27A och på Birgittas väg 4. Gemensam innergård. Föreningslokal finns på Katarinas väg 6, går att hyra av medlemmarna om man tex skall ha kalas.

Byggnader

Byggår

1949

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 005 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten samt att 200 kr av avgiften är för tv och internet (100 Mbit) som levereras i alla lägenheterna, bostadsrättstillägg

Avgiftsförändringar

Ingen beslutad förändring av avgift (info från styrelsen 2022-08-02).

Andelstal

1,23888 %

Andelstal insats

1,25164 %

Andel av månadsavgift

1,25709 %

Andel av BRF nettoskuldsättning

175 307 SEK

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Enligt årsredovisning 2020/2021

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

480 SEK/månad

Försäkringskostnad

105 SEK/månad

Summa driftkostnad

585 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen hyr ut parkeringsplatser enligt kösystem för 50 kr/mån (höjning har diskuterats). Föreningen har även 3 garageplatser som hyrs ut enligt kösystem.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

121 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

119 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl