Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 295 000 SEK / Utgångspris
Adress
Fingerörtsvägen 5, Järla Sjö, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
68 kvm
Avgift
4 354 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor och ljus 2:a med påkostade materialval och balkong med sol från förmiddag till sen kväll.

Välkommen till denna ljusa tvåa med lyxiga materialval och möblerbar balkong med sol hela dagen. Nytt vackert kök från 2017 med grå luckor, bänkskiva och stänkskydd i Corian samt snygga detaljer som blandare i mässing. I köket finns även en påkostad köksö att umgås vid. Stort sovrum med plats för stor säng och arbetshörna. Här finns även bra förvaring i garderobsvägg. Det stora sovrummet kan delas av för att skapa ytterligare ett mindre sovrum eller arbetsrum om så önskas. Rymligt helkaklat badrum med snygga materialval och dusch med takdusch. Här finns tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och överskåp. Lägenheten har genomgående ljust målade väggar och ett snyggt vitlaserat parkettgolv. I anslutning till hallen finns även ett stort förråd som går att nyttja till förvaring eller som klädkammare.

Gård och omgivning bjuder tillsammans på en fridfull miljö med gräsmattor, planteringar och lekytor. Underbara Järla Sjö erbjuder badplatser, härliga promenadstråk och skridskoåkning under vintertid. Området ligger beläget mellan köpcentren Nacka Forum och Sickla Köpkvarter som tillsammans ger ett shopping- och restaurangutbud utöver det vanliga. Kommunikationerna i området är toppen, Slussen ligger endast 10 minuter bort med Saltsjöbanan och bussar trafikerar området dygnet runt.

Välkommen på visning!

Allmän information

Pris

4 295 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

68 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Fingerörtsvägen 5

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer BRF

29

Våningsplan

2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Vikingaleden

Organisationsnummer

769612-0869

Allmän information

Brf Vikingaleden är en en äkta bostadsrättsförening (äger marken) och består av tre flerbostadshus med totalt 91 st lägenheter samt ett garage under marknivå. Lägenheterna stod klara för inflytt 2007. Varje år anordnar föreningen kräftfiske för sina medlemmar i Järla sjön. Föreningen är medlem i Järla Sjös samfällighet. Läs mer om föreninngen på www.brfvikingaleden.se och om samfälligheten på www.jarlasjo.se.

Brf bildades

2007

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv via Tele2 (tidigare Comhem). Analoga basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via fiberanslutning. Leverantör: Ownit. Varje hushåll har en hastighet motsvarande 700?1000 Mbit/s uppströms och nedströms. Bredband ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme/ Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

2019 - Byte av fläkt i port 4.
2020 OVK
2020 Diverse förbättrande markarbeten
2021 Byte av koddosor
2021 Ommålning av trapphus 1-6

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade framöver (Styrelsen, 2022-04-16)

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns tre cykelförråd samt barnvagns- och rullatorförråd i samtliga trapphus. Stor och bilfri gemensam innergård med nyrenoverad lekplats, gräsytor, fruktträd och bärbuskar. Det finns även plats för avkoppling vid flertalet sittplatser. Intill föreningen ligger ekbacken som bjuder på stora gräsytor att umgås på.

I föreningen finns det 30 källarförråd. Inga externa förråd ingår i lägenheterna. Hyra för externt förråd är 250 kr/mån. Endast medlemmar i Brf Vikingaleden kan ställa sig i kö till och skriva kontrakt för hyra av förråd, f.n ca 4 års väntetid (Styrelsen, 2022-04-16).

Antal lägenheter

91

Byggnader

Byggår

2007

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 354 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

värme, vatten, kabel-TV och bredband

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsförändringar (Styrelsen, 2022-04-16)

Andelstal insats

1,02010%

Andel av månadsavgift

1,0201%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar ett garage med 50 platser, varav 10 med elbilsladdning. En garageplats kostar 600 kr/månad (utan el). För en elplats tillommer 98 kr/mån samt elförbrukning. I garaget finns även 4 st MC-platser, en MC-plats kostar 250 kr/månad. Utöver garaget finns även 23 parkeringsplatser utomhus, kostnaden för en utomhusplats är 250 kr/månad. Föreningen tillåter en parkeringsplats per lägenhet. Det är i dagsläget kö ca 6 -12 mån väntetid (Styrelsen, 2022-03-16)

I området finns också ett stort garage med garageplats som kan hyras för 900 kr/mån genom Järla Sjö samfällighet. Till platserna är det separat kö, ingen ledig plats i dagsläget. Boendeparkering finns i området för 400 kr/mån. Alla bestämmelser gällande parkering i Järla Sjö kan du läsa om på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

116 kWh/m²

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Järla sjö är ett relativt nybyggt och prisbelönt område som gjort sig känt som en idyllisk småstad vid vattnet med lugna gator och gränder. Det som kännetecknar Järla sjö är den charmiga bebyggelsen, där gamla industrier möter nybyggnationer i en fin harmoni. Här bor man med direkt närhet till vattnet med båtbryggor (möjlighet till båtplats finns), flertalet badbryggor, lummiga promenadstråk längs med vattnet och mysiga platser att bara slå sig ner vid och njuta av sin omgivning. Här är det en vanlig syn att se sina grannar i morgonrock på väg ner till vattnet för ett dopp. I området finns bl.a. Stalands, en närlivs, pizzeria och nyöppnade Pumphuset som erbjuder café och öppna kontorsplatser samt mysiga mötesrum.

Järlasjön är en livfull sjö som erbjuder på såväl bad, båtliv och kräftfiske sommartid som skridskoåkning och längdskidor vintertid. I Järla sjö finns också en kanotklubb där möjlighet att hyra kanot finns. Runtomkring i området finns det lummiga parker för avslappning och ett flertal lekplatser finns för barnen bland annat nybyggda Dalénparken på Järla Gårdsväg. På andra sidan sjön ligger Nackareservatet och friluftsanläggningen Hellasgården och för slalomåkaren är det inte långt till Hammarbybackens liftar. Nyckelvikens naturreservat och 4H gård ligger också i närheten för den natur- och djurintresserade.

Järla sjö ligger mitt emellan två trevliga shoppingcentrum, Sickla Köpkvarter och Nacka Forum och tillsammans bjuder de på ett ett shopping- och restaurangutbud i världsklass.

Kommunikationerna i området är mycket goda och bara en kort promenad bort ligger Saltsjöbanan som tar dig in mot Slussen . Flertalet busslinjer och även nattbussar trafikerar området dygnet runt som går direkt in till Slussen och city. I Sickla finns anslutning till tvärbanan.

Tunnelbanans blåa linje kommer att byggas ut till Nacka med en station i Järla sjö. Tunnelbanan planeras att vara klar 2030.

Flera populära skolor och förskolor finns i närheten.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta