Länk kopierad!

Visningar

sön 4 jun 14:00 - 14:30
Varmt välkommen att boka in dig på en ledig visningstid på objektets hemsida. Vi ses!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK
Adress
Råbyvägen 41, Kvarngärdet, Uppsala
Typ
Bostadsrätt
KVM
55.5 kvm
Avgift
4 103 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk tvåa med rymlig balkong högst upp i huset

Välkommen till en mycket fin och välplanerad tvårumslägenhet med balkong i bästa solläge. Lägenheten är perfekt belägen högst upp i huset och har genomgående fina golv i enstavs ekparkett, ljusa väggar och gott om ljusinsläpp genom fönster i sydvästligt läge. Planlösningen är optimal med gott om förvaring genom en stor garderob samt förråd i direkt anslutning till den välkomnande hallen. Ett fräscht och välförsett kök med öppen planlösning till vardagsrum med utgång till balkongen som erbjuder flertalet soltimmar. Sovrummet är harmoniskt, med en klädkammare intill. Bostadens badrum är helkaklat och rymligt med både tvättmaskin och torktumlare.

Det geografiska läget vittnar också om bekvämlighet. Från bostaden är det promenadavstånd till Centrum och Resecentrum vilket kompletteras väl med busshållplatser, och fina cykelstråk strax utanför porten vilka leder till stadens kärna. Direkt närhet till E4:an finns via Tycho Hedéns väg genom norra påfarten för de som bilpendlar. I bostadens närområde finns dessutom ett brett serviceutbud med exempel som gym, restauranger samt Kvarnengallerian med ICA-butik, systembolag och apotek m.m. Därtill finns även närhet till Kapellgärdsparkens vida gräsytor och lummiga parkområde.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus och välkomnande hall med garderob och naturlig plats för avhängning till höger vid lägenhetens ingång. I hallen hittar man bostadens badrum till vänster och förråd till höger, innan den leder en ut till den öppna planlösningen mellan kök och allrum. Mörk klinker vid avhängningsdelen som sedan går över till ett stilrent parkettgolv, vitmålade väggar.

KÖKET
Bostadens kök är modernt och stilrent med ett härligt ljusflöde och öppen planlösning till bostadens allrum. Köket är utrustat med spishäll, ugn, diskmaskin, diskho, kyl/frys och har gott om arbetsyta samt förvaring i både över- och underskåp. Vita skåpluckor med gråa handtag, ljusgrå arbetsbänk med ljust kakel ovan. Enstavs parkett på golv och vita väggar.

ALLRUM
Allrummet i bostaden är ett generöst öppet rum med rikligt ljusflöde från fönster och balkongdörr. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en härlig rymd samt gott om plats för matsalsbord, soffgrupp och övrigt möblemang. Från allrummet har du tillgång till bostadens balkong, sovrum och klädkammare. Enstavs parkett på golv och vitmålade väggar.

SOVRUM
Ett rymligt och harmoniskt rum med härligt ljusinsläpp från ett stort fönster och med plats för dubbelsäng och garderober om så önskas. Väggarna är målade i en rogivande blå färg och parkett på golv.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Vidare är badrummet försett med hörndusch, belyst spegelskåp, handfat med kommod i vitt trä, toalettstol och handdukstork. Här finns även gott om bänkyta och förvaring i överskåp. Vitt kakel på väggar och grå klinker på golv.

KLÄDKAMMARE
En gedigen klädkammare med gott om utrymme för kläder samt annan förvaring. Rakt fram finns en stor garderob och till höger sitter en klädhängare uppsatt på väggen med hylla ovanför. Enstavs parkett på golv och vita väggar.

FÖRRÅD
Ett rymligt förråd med gott om förvaring som i dagsläget används som kontor. Enstavs parkett på golv och vitmålade väggar.

BALKONG
En stor och härlig balkong belägen högst upp i huset med ett generöst utrymme för möblemang. Balkongens läge erbjuder många soltimmar från morgon till kväll. Grå trall på golv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning 2021-2022 Energideklaration

Länkar

Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

1 795 000

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

55.5 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Råbyvägen 41

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Lägenhetsnummer BRF

13-1402

Våningsplan

4 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

brf Norra K

Organisationsnummer

769632-6870

Allmän information

Två fyravåningshus har upplåtits med bostadsrätt, med 57 st lägenheter fördelade på 2 st hus. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

Råbyvägen 39B (Hus 12)
Råbyvägen 41 (Hus 13)

Brf bildades

2016

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fiber-TV finns i huset från Tele 2 (tidigare Comhem) och grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Man måste beställa egen box genom fibernätet Itux och ange postnr 754 21. Önskas annat utbud står boende för extra kostnader.
Bredband finns via öppen fiber med Itux, där boende tecknar och står för eget avtal.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el).
Ventilationssystemet är ett mekaniskt till- och frånluftsystem, ett så kallat FX-system, med värmeåtervinning av den varma frånluften.

Utförda renoveringar

Byggår 2019.
2023: 5-års-besiktning.

Kommande renoveringar

Föreningen följer underhållsplanen.
Närmast är OVK besiktning samt stamspolning längre fram i tiden. (Kontrollerat med ordförande 12/5-2023).

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 57

Sophantering:
Utomhus finns det moloker där du kan slänga hushållssoper och tidningar. Närmaste miljöstation finner du vid Spikgatan 1 eller Söderforsgatan 3.

Moloken mellan hus 39 och 41 är avstängd och skall inte användas.
Finns ett öppet förråd på gården där man kan ställa sin cykel.
Barnvagnsrum finns i hus 41.
Cyklar skall inte ställas i barnvagnsrummet.
Det finns ett litet förråd inne i lägenheten.

Ingen gemensam tvättstuga finns. Tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheten.

Gemensam gård / uteplats
Gemensam innergård med trädgård.
Kolgrill är inte tillåtet på varken balkonger eller uteplats.

Antal lägenheter

57

Byggnader

Byggår

2019

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 103 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår: Värme, varm- och kallvatten och fiber-TV med grundutbudet från Tele2. Boende måste beställa egen box.
Bostadsrättstillägg samt Elavtal tecknas separat.

Avgiftsförändringar

Det gjordes en avgiftshöjning i Januari 2023 med 25%. Inget annat planerat i nutid. (Kontrollerat med styrelsen 12/5-2023).
Föreningen godkänner delat ägande där den boende måste äga minst 10%.
Juridisk person accepteras ej.

Andelstal insats

1,98212

Andel av månadsavgift

1,86484

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

782 SEK

Kommentar

Driftkostnader enligt schablon.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns det totalt 11 st parkeringsplatser i garaget. Kostnad (763 kr/mån).
I dagsläget är det 11 personer i kö. En plats tilldelas den som står först i kön när den blir tillgänglig. (Kontrollerat med ek. förvaltare 4/5 - 2023).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

68 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

67 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Mattias Von Malmborg

Kommentar

Atemp: 2487.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl