Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Konsertgatan 11, Västra Frölunda
Typ
Bostadsrätt
KVM
78.5 kvm
Avgift
3 319 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

ATTRAKTIV TREA I SKULDFRI FÖRENING!

I mysiga Kaverös finner vi denna stora och välplanerade trerummare. Stora fönster som fyller lägenheten med ljus. Via sovrummet når du ut till en härlig balkong där man njuter av solen och utsikt över den grönskande innergården. Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt, avskilt och familjevänligt boende. Bostaden är belägen tre trappor upp utan insyn!

Här bor du också i en trygg och skuldfri förening. Det finns bastu, cykel förråd, förråd samt matkällare i markplan, biljardrum , pingisrum och samlingslokal.
Gymmet och bastun har ni tillgång till på Konsertgatan nr 13. Det finns även möjlighet att låna alla olika verktyg tex slagborrmaskin eller tapetbord.
Föreningens innergård är en härlig oas. Passa på att lära känna dina grannar och låt dessa platser bli mötespunkter och en plats för många trevliga stunder.

Mycket bra kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Du tar dig lätt till såväl centrum som havet. Axel Dahlströms torg är gångavstånd från Orkestergatan. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Axelhuset, en given mötesplats för alla åldrar, komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på några minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Kaverös, du har naturen runt dig men även nära till butiker. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på cykeln för en uppfriskande tur i Ruddalen, Änggårdsbergen, här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

78.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Konsertgatan 11

Ort

Västra Frölunda

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

291

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 34

Organisationsnummer

757201-7510

Allmän information

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna på adresserna Orkestergatan 1-31. Tunnlandsgatan 8-24 samt Konsertgatan 1-13 och arrenderar Järnbrott 758:138.
Föreningen omfattar 311 lägenheter och har god ekonomi.
Innergården är stor och grönskande med en härlig lekplats för barnen och möjligheter till utomhusaktiviteter och grillning. Stamrenovering är genomförd och har skett genom rörstamsinfordring (relining).

Obelånad förening!

Överlåtelsemottagare i föreningen är Viveca Petersson, Tunnlandsg. 12, 421 38 Västra Frölunda. Telefon: 031-492871 eller 031-14 32 15, dagtid.
Festlokal, bastu och gym finns i föreningen (vid expeditionen på Konsertgatan 13).

Mer information på hemsidan: www.goteborgshusnr34.se

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

ComHem Digital Tv Small ingår i månadsavgiften (Utbud av kanaler finner ni på föreningens hemsida).
Avtalet bredband medium 10 och telefoni small ingår i månadsavgiften. Leverantör Com Hem.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2008-2009 utfördes relining och utbyte av avloppsstammar.
2009 målades balkongräckena, väggar och dörrar i korridorerna i fritidslokalerna
2010 byttes låssystem för garageportarna ut, entrédörrarna målades, fastigheten energideklarerades,
2011 installerades nya tvättmaskiner i samtliga tvättstugor.
2013-2014 utfördes byte av takpapp.
2015 byttes belysningen på belysningsstolparna på gården och parkeringsplatserna ut mot LED, markarbete utfördes och montering av rörelsevakter har installerats i flera av de allmänna utrymmena.
2017 byttes fasadbelysning till LED, en OVK genomfördes och nya portar installerades till garagen.
2018 byttes armaturer i trappuppgångar ut.
2019 installerades laddstolpar till parkeringsplatserna. Man byggde om VVS-anläggningen och bytte alla stamventiler. Montering av nytt tak och takbelysning till korridorerna till fritidslokalerna. Parkeringsgaraget har målats och har fått stålbalkar för ökad inbrottssäkerhet. Man har också installerat 60 laddningsstationer för elbilar i garaget. 14 stycken takfläktar har ersatts. Montering av nya bredare soprumsrör har utförts samt installation av belysning i soprummen. Det har planterats perenner och buskar samt beskurits träd vid parkeringarna Tunnlandsgatan och Orkestergatan. Man har även utfört och köpt brandsyn.
Medlemmar kommer även få ett erbjudande om installation av fiber till lägenheten att bekosta själva. Föreningen planerar också framöver att utföra markarbeten, reparation av nedre del av fasad, betongarbeten på loftgångar samt byte av dörrar till allmänna utrymmen.

På grund av coronapandemin har begränsats underhåll utförts under verksamhetsåret 2020/2021

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 311
Antal lokaler: 4

Det finns bastu, cykelförråd, förråd samt matkällare i markplan, biljardrum (ej någon avgift), pingisrum (ej någon avgift), samlingslokal (avgift på 300 kr) och tvättstuga i angränsande trappuppgång nr 5 med grovtvätt. Gymmet och bastun har ni tillgång till på Konsertgatan nr 13. Det finns även möjlighet att låna alla möjligheter av verktyg typ slagborrmaskin eller tapetbord.

Antal lägenheter

311

Byggnader

Byggår

1966

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 319 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Avgiftsförändringar

Föreningens årsavgift ändrades 2020-07-01 då den höjdes med 3 %.

Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåre har styrelsen beslutat om oförändrad årsavgift.

Andelstal

0,3387%

Andel av månadsavgift

0,33868%

Inre reparationsfond

5 666 SEK

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

150 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

250 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Göteborgshus 34 har ett parkeringshus vid Orkestergatan.
Parkeringshuset består av tre plan; övre däck utan tak, mellandäck och nedre däck under tak.
På övre däck finns en sektion för personbilar och en sektion för husvagnar/husbilar. Mellandäck har p-platser för personbilar och eget garage för mopeder. Nedre däck har p- platser för personbilar samt ett rum med MC-platser. Totalt finns det cirka 330 platser. Numera finns det också 30 laddningsstationer för elbilar. Föreningen har nyligen tecknat avtal med Sunfleet biluthyrning vilka har plats på gästparkeringen på Orkestergatan 15, mer information om SunFleet finns på https://www.sunfleet.com.

För att hyra en p-plats eller köpa en tagg (nyckelbricka) kontakta Kurt Svensson: telefon 031-493392 eller 0705-493392. Vid uppsägning av en p-plats kontakta Riksbyggen Västerås
0771- 860 860
Priserna för parkeringsplatserna finns på föreningens hemsida.

P-plats för personbil på övre däck 175:- kronor/månad
P-plats för personbil på mellan- eller nedre däck 250:- kronor/månad
P-plats för mc på nedre däck mc-rum 230:- kronor/månad
P-plats för Husvagn på övre däck 250:- kronor/månad
P-plats för moped på mellan däck 125:- kronor/månad
P-plats för laddningsstation på mellan och nedre däck 415:- kronor/månad
+elförbrukning ca 2:- kronor/kWh

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

142 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy