Länk kopierad!

Visningar

sön 14 aug 12:45 - 13:30
Välkommen på öppen visning!
mån 15 aug 17:45 - 18:15
Välkommen på öppen visning!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 250 000 SEK / Utgångspris
Adress
Gröndalsvägen 50, Gröndal, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
68 kvm
Avgift
3 905 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad lägenhet i Terrasshusen med stor uteplats och fritt läge mot den grönskande parken!

Varmt välkomna till denna unika lägenhet med adress Gröndalsvägen 50 i de välkända Terrasshusen. Husen är ikoniska för Gröndals stadsbild och stod klara för inflyttning under den första delen av 50-talet. Byggnaden uppfördes av byggmästaren Olle Engkvist efter ritningar av arkitektduon Sven Backström och Leif Reinius. Här bor du i en välplanerad lägenhet med kvadratmeterna på helt rätt ställen och massvis med plats för förvaring. Utöver alla bevarade originalgarderober har du en klädkammare i lägenheten på ca 8kvm som rymmer både förvaring och, som det är möblerat idag, även arbetsplats.

Här har du en egen terrass i soligt söderläge mitt emot parken. Med växtligheten i rabatten som ramar in uteplatsen har du ingen insyn och är omsluten av lummig grönska och doften av olika blommor. Här finns gott om plats för umgänge och grillkvällar eller en skön stund i solen. Om du vill ha en paus från solen eller om det duggregnar en varm sommardag kan du fälla ut markisen! Här har man även förberett med el för en värmare vilket förlänger terrassäsongen.

Alla fönster vetter mot söder vilket ger ett fint naturligt ljus i lägenheten. Fönsterpartierna är med och bidrar till bostadens karaktär och skapar ett originellt boende med många fina detaljer bevarade från byggåret. Lägenheten är i genomgående fint skick med renoverade ytskikt där man slipat golv, målat väggar och tak. Även köket har omsorgsfullt restaurerats där man målat skåpinteriör, satt på nya beslag och bytt ut samtliga vitvaror och bänkskivan. Tvättmaskin har installerats i badrum för ett smidigt vardagsliv. Här har du två luftiga rum i bra storlek som är färgsatta på ett mycket stilsäkert vis. Här är det bara att flytta rätt in och trivas från dag 1!

På Gröndalsvägen bor du i ett trevligt område men med direkt närhet till tvärbana, restauranger, caféer, parklek och mataffär. Upp för Sjöbjörnsvägen når du underbara utkiksplatser på klipporna med magiska solnedgångar och kvällsbad. Längst hela vattenlinjen finns ett uppskattad promenadslingar som tar dig runt till Vinterviken på ena hållet och till bron över till Hornstull på andra hållet. På kort avstånd ligger även Liljeholmen med sin galleria med 90 butiker, tunnelbana och flera bussförbindelser. Välskött förening med god ekonomi och låg belåning. Parkering, nybyggd övernattningslägenhet samt takterrass finns i föreningen. Från terrassen har du magisk utsikt över Stockholmsstad. Vill du odla och pyssla med din gröna fingrar finns det odlingslådor och planteringar på föreningens innergård.

Rumsbeskrivning

Hall
Här mötas man av en praktiskt och vacker entré med många original detaljer bevarade. Direkt till vänster finns plats för avhängning av ytterkläder via hatthyllan och vidare finns tre garderober. Dessa rymmer massvis av förvaring och kläder. Vidare når du den inre hallen som öppnar upp till flera av lägenhetens rum. Precis innanför dörren ligger det vackra mörkt stengolvet i original och inredningen är platsbyggd, också i original. Innanför i den inre hallen ligger parkettgolv. I anslutning till den inre hallen finns en stor klädkammare (ca 8 kvm) som sväljer mycket av kläder och förvaring, till och med en arbetsplats. Hallen öppnar upp mot flera lägenhetens rum och gör att man kan gå runt i lägenheten.

Vardagsrum
Här har du ett stort och luftigt vardagsrum som ligger i ett härligt läge mot parken och all grönska. Du kan möblera luftigt med både soffgrupp, matbord invid fönsterparti, bokhylla eller annat önskvärt möblemang. Vardagsrummet förlängs via en helt underbar terrass som har en väldigt unik karaktär. Den vinklar sig efter rummet och bidrar till känslan av att bo i fritt läge med grönskande syrenbuskar och trädkronor som grannar. Tack vare sitt söderläge och det enorma fönsterpartiet i vardagsrummet blir rummet riktigt ljust och upplevs rymligt. Från morgonen kommer solens strålar in till vardagsrummet och terrassen. Här kan man sedan njuta av solen till tidig kväll. Det gör också terrassen perfekt för planteringar och odling.

Terrass
Här har du din egen oas och plats för att bjuda hem vänner och familj för middagar och umgänge. Även plantor och växter trivs bra här! Du har en odlingsrabatt där du kan så dina favoriter, kanske skapa dig ett trädgårdsland? För soliga dagar kan du dra ner den elektroniska markisen om du föredrar en stund i skuggan. När kylan kommer om hösten, eller svala försommarkvällar kan du installera infravärme då det är förberett med eluttag (installerat 2021). På så vis kan du nyttja terrassen på olika sätt under en stor del av årets månader.

Kök
I detta underbara kök möts du av ett fantastiskt ljus som ger en underbar känsla. Originalstommarna finns kvar med de tidstypiskt snedställda luckorna på överskåpen. Insidan av skåpen, alla luckor och dörrar samt handtag har varsamt renoveras och är i mycket fint skick. Även bänkskiva och samtliga vitvaror har bytts ut för ca 2,5 år sedan. Det finns rejält med arbetsyta och ovan sitter vitt kakel med mörk fog som stänkskydd. I köket är det härligt ljust tack vare överfönster ut till det tidigare matrummet. Här ryms ett stort matbord med plats för 6 personer utan att det blir trångt, men används idag med fördel som barnrum.

Sovrum 1:
Ett stort och mysigt sovrum som är i perfekt storlek för en större dubbelsäng och sängbord. Fönstret in till sovrummet är en fin byggdetalj! Här har man satt in en skjutdörr för att få mer effektiv golvyta.

Sovrum 2:
Detta sovrum har ett helt underbart fönsterparti med grönskan utanför. Här har man idag inrett för ett barnrum och här får också plats för en dubbelsäng om man önskar att nyttja rummet som vuxensovrum. På 50-talet var detta tänkt som matrum, vilket man nu nyttjar vardagsrummet för. Golvet är nyligen slipat och behandlat och är tidstypiskt för byggåret, en väldigt fin detalj!

Badrum
Från hallen når du badrummet. Det är inrett med ljust klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, väggskåp, spegelskåp ovan handfat och tvättmaskin.

Klädkammare och förråd:
I lägenheten finns en stor klädkammare om ca 8 kvm som gör att man inte behöver ha externa garderober i lägenheten. Här finns också plats för skrivbord och nuvarande ägare har nyttjat detta som arbetsplats under pandemin. Utöver detta finns ett externt förråd på ca 4kvm golvyta.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Stadgar Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 250 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

68 kvm

Boareabeskrivning

Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen 1rok.

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Gröndalsvägen 50

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Nyttjanderätt till ett externt förråd kommer med bostadsrätten. Förrådet är ca 4kvm.

Lägenhetsnummer BRF

2008

Våningsplan

0,5 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Galjonsbilden 22/32

Organisationsnummer

769611-4086

Allmän information

Brf Galjonsbilden 22/32 är en äkta förening som registrerades 2004 med adresser på Sjöbjörnsvägen, Jungmansgränd samt Gröndalsvägen. Sammanlagt 104 lägenheter varav 2 upplåtna med hyresrätt, samt fyra lokaler och 36 parkeringsplatser. Föreningen har god ekonomi och flera stora, renoveringar bakom sig, så som stambyte 2009/2010. Då man äger marken omfattas man inte av tomträtt. Föreningen har låg skuldsättning/kvm och god ekonomi. Föreningen har ett förmånligt gruppavtal genom Bahnhof för internet endast 60kr lägg på avgiften varje månad. På taket av höghuset på Sjöbjörnsvägen 1 finns en takterrass för medlemmarna att nyttja med milsvid utsikt. Man har även en trevlig innergård med gräsyta, planteringar, grillmöjligheter och utemöbler. 1 hyresrätter finns kvar och kan ses som dolt kapital. En hyresrätt på ca 70kvm avyttrades i April 2022 vilken inbringar goda intäkter till föreningens kassa.

Stockholms Stadsmuseum har kulturminnesmärkt föreningens byggnader. Utnämningen är skapad för att bevara byggnadernas karaktär samt kulturhistoriska värde. Föreningen äger olika byggnadskonstruktioner bestående av; terrasshusen utefter Gröndalsvägen, de elva radhusen på Jungmansgränd 4-24, punkthuset på Jungmansgränd 2, höghuset på Sjöbjörnsvägen 1 med 10 våningar om 29 st lägenheter samt en trevåningsbyggnad på Sjöbjörnsvägen 7-9. Alla dessa byggnader har blå kulturminnesmärkning förutom Jungmansgränd 2 och Sjöbjörnsvägen 7-9 som har gul klass.

Föreningen har en aktiv styrelse som bl.a. lagt om två lån till marginellt lägre ränta. Föreningen har amorterat 500 000-600 000 kr de senaste åren och man har sänkt sin lånebild drastiskt. Föreningen har närmre 3 000 000 kr i kassan, utan att försäljningen har hyresrätten har räknats in.

Brf bildades

2004

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Gällande bredband har föreningen har ett förmånligt gruppavtal från Bahnhof. Obligatoriskt tillägg på 60 kr/mån. För TV har man ett guppavtal tecknat med ComHem. Obligatoriskt tillägg på 140 kr/mån.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning sker via fjärrvärme och ventilationen är frånluftsventilation

Utförda renoveringar

2021 Övernattningslägenhet byggdes
2021 Renovering av torget framöver Sjöbjörnsvägen/Gröndalsvägen
2021 Grillplats, fasta cykelställ och belysning i allmänna områden
2019 Fasad- och fönsterrenovering på Jungmansgränd 2.
2018 Takterrasser på höghusen på höghuset Sjöbjörnsvägen 1.
2018 Alla portar på Sjöbjörnsvägen 1, 7-9 och Jungmansgränd 2-22.
2017 Omläggning tak, fasadputs, balkongrenovering och brandtätning Jungmansgränd 4-22.
2017 Renovering fönster i taklägenheter Jungmansgränd 2.
2017 Ny- och ombyggnad förråd i källare Jungmansgränd 2.
2016 Omläggning av tak Jungmansgränd 24
2016 Renovering terrass Jungmansgränd 2
2016 Fönster och portrenovering
2015 Relining dagvattenledningar Sjöbjörnsvägen 1
2015 Renovering terrassräcken, Gröndalsvägen 50-56 Jungmangränd 2-22
2015 Renovering och ommålning fönster Gröndalsvägen 50-56 Sjöbjörnsvägen 1
2015 Putsning fasad Sjöbjörnsvägen 1, 10 tr
2014 Renovering balkonger och fönster Sjöbjörnsvägen 7-9
2014 Omputsning fasad, renovering balkong, renovering fönster Gröndalsvägen 48/Jungmansgränd 24
2014 Relining dagvattenledningar Gröndalsvägen 48-56, Jungmansgränd 4-24
2010 Fönsterrenovering och målning Jungmansgränd 2
2010 Renovering entréportar Gröndalsvägen 48-56
2010 Cykel- o barnvagnsrum Sjöbjörnsvägen 7-9
2009-2010 Stambyte
2008-2009 Ny maskinutrustning tvättstuga
2008 Nytt sop- cykel- och barnvagnsrum Sjöbjörnsvägen 1

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att renoverar hiss och trapphus på Sjöbjörnsvägen 1. Inget startdatum bestämt ännu. Man planerar även för renovering av entreérna på Gröndalsvägen 48-56

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga är belägen på Sjöbjörnsvägen 1 och är utrustad med 5 tvättmaskiner, två torkskåp, tre torktumlare samt ett torkrum. På Sjöbjörnsvägen 1 finns cykelrum, barnvagnsrum och återvinningsrum. Mellan husen finns föreningens gröna gård med plats för umgänge och lek. Uppe på och på taket på Sjöbjörnsvägen 1 finns en gemensam takterrass med magisk utsikt över hela stan. År 2021 färdigställdes en övernattningslägenhet belägen på Sjöbjörnsvägen 7 med 4 bäddar, badrum och ett mindre kök.

Antal lägenheter

104

Byggnader

Byggår

1946

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 905 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet

Andelstal kommentar

0,8366%

Överlåtelseavgift

1 162 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

465 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

424 SEK/månad

Försäkringskostnad

229 SEK/månad

Summa driftkostnad

653 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Till fastigheterna hör 36 parkeringsplatser och två garageplatser. Dessa är belägna utefter Jungmansgränd, Sjöbjörnsvägen 7-9 samt på planen i korsningen Gröndalsvägen och Sjöbjörnsvägen. Kostnaden för en p-plats är 430kr/mån.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

140 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta