Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Frödingsvägen 12, 2,5 tr, Kungsholmen - Fredhäll, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
53 kvm
Avgift
3 013 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Perfekt planerad - Högt upp i huset - Hög standard

Välkommen hem till denna perfekt planerade 30-talstvåa belägen högt upp i huset. Här bor ni i en smart planerad och smakfullt renoverad bostad med genomgående hög standard. Mycket trevlig öppen planlösning som ger er underbara sociala ytor med gott om plats att möblera för de större sällskapen. Bostaden präglas tydligt av tidstypiska karaktärsdrag såsom generös takhöjd, vackra brädgolv och stora spröjsade fönsterpartier med djupa fönsterbänkar. De charmiga originaldetaljerna kompletteras stilsäkert med modernt utrustade kök och badrum. Till bostaden hör dessutom ett rymligt vindsförråd om ca 5 kvm.

Brf Titania 5 är en stabil, äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och som äger marken. I föreningen finns bland annat garage, tvättstuga och gemensamma gårdsbalkonger.

På Frödingsvägen 12 bor ni i hjärtat av Fredhäll precis invid grönska och Fredhälls välbesökta badklippor som ni når på enstaka minuters promenad. Strax utanför dörren finns mycket bra kommunikationer i form av buss och tunnelbana (station Kristineberg nås på fem minuters promenad) som snabbt tar er till Fridhemsplan och city. För den bilburne är det bra att veta att det är lätt att hitta parkering i området. I det direkta närområdet finner du flertalet fik för frukostar och luncher samt härliga Solstugan för luncher och middagar i sommarsolen. Hornsbergs Strands fantastiska strandpromenad med badbryggor och flertalet välbesökta restauranger finns cirka tio minuters promenad bort. Ni har även nära till ett fantastiskt promenad- och löparstråk som tar er hela milen runt Kungsholmen.

Allmän information

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

53 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Frödingsvägen 12, 2,5 tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till bostaden hör ett förråd.

Lägenhetsnummer BRF

14

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Titania 5

Organisationsnummer

716411-6910

Allmän information

Föreningens fastighet med beteckningen Titania 5 och byggår 1931-1932, belägen i Stockholm, med adress Frödingsvägen 12 förvärvades 1986. På fastigheten finns ett flerbostadshus i fyra våningar innehållande 19 lägenheter, varav samtliga är bostadsrätter.

EKONOMI
- Stabil förening med god ekonomi.
- Äkta förening som äger marken.
- Belåning kr/kvm: 5 229.
- Delat ägande accepteras. Minsta ägarandel är 10 %.
- Juridisk person godkänns ej.
- Ingen beslutad avgiftsförändring (senast kontrollerat 25 maj 2022).

PARKERING/GARAGE
- Föreningen har fem garageplatser i huset.
- Boendeparkering tillämpas i området och det är enkelt att hitta parkeringsplats.

Brf bildades

1986

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

1992 - Rörstambyte, elstambyte, omputsning av fasad samt omläggning av tak.
2006 - Ommålning av fönster.
2009 - Ommålning av trapphus, partiell omläggning av tak, sopnedkast samt soprum avstängt, nytt sopförråd infört på innergård.
2010 - Ny belysning på vind och i källare samt byte av samtliga radiatorventiler.
2012 - Tilläggsisolering av utbyggnation på vind.
2013 - Byte av delar av fläktanläggningen och rensning av kanaler, fasadrenovering, byte av vädringsbalkonger samt renovering av stuprör.
2014 - Bygge av balkonger mot innergård, utbyte av radiatorer på översta plan (vindsplan med etage) samt byte av 2/4 ventilations fläktar på taket av föreningens fastighet.
2015 - Byte av varmvattenpump, stamspolning av föreningens stammar, byte av värmepump samt rensning av ventilationskanaler.
2016 - Renovering av garagedörr, montering av barnvagnsramp i trapphus, montering av ledstång till vindsförråd samt montering av regnskydd för ventilationskanaler ut mot innergård.
2018 Utbyte av frånluftsfläkt, justering av ventilationssystemet i garaget samt renovering och målning av fönster och ytterdörrar.
2019 - Installation av fibernätverk i fastigheten.
2020 - Spolning av föreningens stammar.
2021 - Takrenovering.

Kommande renoveringar

2022 - Byte av undercentral. OVK.

Övriga utrymmen i föreningen

- Gemensamma balkonger mot gård
- Tvättstuga
- Barnvagnsrum
- Cykelrum
- Grönskande innergård

Lån i BRF per kvm

5 229

Byggnader

Byggår

1931

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 013 SEK/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer en obligatorisk avgift om 143 kr/mån för fiber.

Andelstal

5,17

Överlåtelseavgift

1000 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

1000 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy