Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 795 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Borstbindaregatan 5, Centrala Hisingen Kvillebäcken, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
54 kvm
Avgift
3 352 SEK / mån
Rum
2 rum

Öppen tvårummare med balkong i söderläge!

Välkommen till denna moderna 2:a med balkong i söderläge samt genomgående och öppen planlösning, optimal för socialt umgänge! Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum i kombination med stora fönster som vetter mot söder skapar en önskvärd miljö med hög trivselfaktor. Från vardagsrummet når du ut till bostadens balkong i söderläge. I andra änden av bostaden finner vi sovrummet som är väl tilltaget i storlek och erbjuder gott om plats för en stor garderob samt fönster mot den fina innergården. Det stora och moderna badrummet är inredd med tvättmaskin och torktumlare.


I populära och växande Kvillebäcken har ni närheten till allt! På ett stenkasts avstånd finner ni såväl gym, matbutik, bibliotek samt omtyckta restauranger och cafeér. Närheten till spårvagn samt buss gör att du på 6 korta minuter befinner dig i citykärnans hjärta. Goda kommunikationer leder dig enkelt runtom Göteborg.

Rumsbeskrivning

HALL | Välkomnande hall med plats för avhängning. Här finner ni en fin ekparkett på golvet som fortsätter in och är genomgående för hela lägenheten. Väggarna är vita. Hallen fungerar som lägenhetens nav, härifrån når man in till bostaden övriga utrymmen.

BADRUM | I anknytning till hallen så ligger det fräscha, helkaklade badrummet. Här erbjuds praktiska lösningar för att göra vardagen bekvämare. En tvättavdelning bestående av tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk samt vägghängda skåp. Övrig utrustning i form av wc, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch med glasväggar som endast tar plats vid användning.

SOVRUM | Det fina sovrummet är lugnt beläget mot innergården. Här ryms enkelt en dubbelsäng om så önskas. Det extra utrymmet i det djupa fönstret ger möjlighet till inredning efter fantasi och behov. En stor garderobsvägg längst kortsidan av rummet bjuder på god förvaring. Genom sovrummets fönster ser man bostadens fina innergård!

KÖK & VARDAGSRUM | Kök och vardagsrum i öppen planlösning med fint ljus via fönsterpartier och balkongdörr som ger en luftig känsla i hela rummet. En social planlösning som utnyttjar varje kvadratmeter optimalt. Perfekt plats för trevliga middagar med vänner och familj! Lätt att möblera med med soffa, matplats och övrigt möblemang. Köket är stiligt inrett med vita luckor, vita kakelplattor samt marmorinspirerad bänkskiva i laminat. Maskin utrustning i form av kyl/frys, induktionshäll, kolfilterfläkt, diskmaskin, ugn samt inbyggd micro.

Balkong
Härifrån nås balkongen i soligt söderläge. Utrymme för cafébord och stolar: skapa en plats för att avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin.

ÖVRIGT | Till bostaden hör ett förråd. Hiss i fastigheten

Dokument (pdf)

Planlösningar stadgar Grangläntan Årsredovinsning 2021 Grangläntan

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 795 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

54 kvm

Gatuadress

Borstbindaregatan 5

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

1304

Våningsplan

4 av 8

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Grangläntan

Organisationsnummer

769617-7893

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Grangläntan är en ny förening belägen i Kvillebäcken. Föreningen består av 128 bostadsrätter och en lokal.
Samtliga bostäder har en balkong eller uteplats mot gården.

Huset har ett miljötänk som präglar bostaden både in- och utvändigt. Cedumtaket (cedum = naturmaterial) bidrar till att minska värmestrålning, renar luften från koldioxid och luftföroreningar samt reducerar påfrestningen på dagvattensystemet och sparar energi. Lägenheterna håller en hög prestanda där klimatskalet-väggar, golv, tak och fönster ger en energiförbrukning långt under rådande krav.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Ekonomisk förvaltning administreras av Nabo.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

ÖVRIGT
Till varje bostad hör ett förråd, som är beläget i garageplan.

Garantitiden på vitvarorna i lägenheterna är 5 år och går ut 2022-12-08. Felanmälan sker till Elektrolux enligt information på den USB-sticka som mottogs vid köp av lägenhet.

Andrahandsuthyrning
Vill du av någon anledning inte bo i din lägenhet för tillfället behöver du styrelsens godkännande för att hyra ut den.
Vid andrahandsuthyrning tillkommer en administrativ avgift på 10% av prisbasbeloppet enligt stadgarna 7§, stycke 10.
Att hyra ut lägenheten som Airbnb eller annan form av korttidsuthyrning är inte tillåtet.

Brf bildades

2007

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Samtliga lägenheter är anslutna till fibernät, där det ingår ett kraftfullt trådlöst bredband, IP-telefoni och ett grundutbud av TV-kanaler. Hastighet på bredbandet samt TV-kanaler kan utökas hos leverantör.
Gruppanslutning via Telenor. Hastighet 500/500, TV grundpaket och fast avgift för fast telefoni ingår (samtalsavgift debiteras separat).

Utförda renoveringar

Eftersom föreningen är nybildad och fastigheterna nya så har det inte utförts några väsentliga underhållsarbeten. Endast löpande underhåll såsom filterbyte i ventilationsaggregat, service och besiktning av hissar, service av garageport och översyn av fjärrvärmecentral har skett.
2019 installerades kameraövervakning i källarna.

Kommande renoveringar

Med tanke på att huset är nyproducerat föreligger inga större renoveringar

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 128
Antal lokaler: 1

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en föreningslokal för mindre sammankomster som kan lånas fritt. En deposition om 500 kr återfås när lokalen återlämnas städad.
Restavfall, kompost samt tidningar slängs i sopsugen på gården. För övriga sopor finns ett soprum på Borstbindaregatan 2, öppettiderna är alla dagar 06-22..

Antal lägenheter

128

Byggnader

Byggår

2017

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 352 SEK/månad. I avgiften ingår I månadsavgiften ingår värme och bredband. Förbrukning av el, varmvatten och kallvatten mäts och debiteras individuellt, IMD.

Beskrivning månadsavgift

Föreningen har individuell intern mätning av kall och varmvattensförbrukning samt elförbrukning. Det innebär att varje lägenhet betalar för faktisk förbrukning och debiteras på lägenhetsavgiften ett kvartal i efterskott.
Eftersom el och vattenförbrukningen ligger på lägenheten som sådan (inte person), så hamnar avläst värde på den som har lägenheten när förbrukningen debiteras. Vilket innebär att köpare och säljare vid behov får reglera mellan sig.

Andelstal

0,7899%

Överlåtelseavgift

1 163 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

465 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Under husen i källarplan finns ett garage med 56 parkeringsplatser för bil och två platser för MC/moped. Kostnad för att hyra en bilplats är ca 1 250 kr/mån och MC plats ca 650 kr/mån.
I dagsläget finns det ingen ledig platser och man måste ställa sig i kö

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

60 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

55 kWh/m²

Energiklass

B

Beskrivning

Övrigt

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta