Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 795 000 SEK / Utgångspris
Adress
Fräkne gränd 15, Centrum, Kungälv
Typ
Bostadsrätt
KVM
73 kvm
Avgift
2 957 SEK / mån
Rum
3 rum

Gaveltrea med stor balkong i väster och låg månadsavgift!

Varmt välkomna till en riktigt fräck gaveltrea. Ta hissen högst upp till våning 5 och kliv in via säkerhetsdörren till denna fantastiska bostad som badar i ljus. Stor balkong i gavelläge med sol från tidig dag till sen kväll. Kökssnickerierna går i en snygg grå ton från välrenommerade Vedum. Vardagsrummet ligger i öppen och social planlösning mot köket. Perfekt disponerat för stora och sociala sammanhang. Den ljusa känslan förstärks av fönsterpartierna i olika väderstreck. Härifrån når ni den stora och möblerbara balkongen. Master bedroom ligger högt och lugnt beläget och erbjuder gott om förvaring i skjutdörrsgarderob. Badrum med tvättmaskin och torktumlare. I hallen ligger klinker som övergår i ek-parkett som löper genom hela bostaden. Nöjer ni er inte med förvaring i flertalet skjutdörrsgarderober och klädkammare så följer ett förråd i källaren. Garage under huset med el-platser (separat kö). Fiber från Telia. Låg månadsavgift! Om ni är bekväma och vill överta inredningen så finns det möjlighet.

Allmän information

Pris

4 795 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

73 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Fräkne gränd 15

Ort

Kungälv

Kommun

Kungälv

Beskrivning av förråd m.m.

Källare.

Lägenhetsnummer BRF

1852

Våningsplan

5 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Murgrönan

Organisationsnummer

769635-5424

Allmän information

Brf Murgrönan är en stabil förening med 61 st. bostadsrätter och 3 st. lokaler. Här bor du så nära du kan komma till Kongahällas köpcentrum där det finns allt man kan behöva.

Brf bildades

2017

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har ett förmånligt avtal med Telia. Med en obligatorisk fast kostnad om 229:- i månaden får man både bredband och tv med fiber igenom Telia Triple Play.

Uppvärmning och ventilation

Vattenburet radiatorsystem med uppvärmning av fjärrvärme. Från-och tilluftsventilation med återvinning.

Byggnadskommentar

Byggnaden har fått ett miljöbyggnadscertifikat Silver. Den fantastiska arkitekturen gör att du kan bo både högst upp på våning 4, 5 och 7. Arkitekterna från Contekton har lagt mycket tid på att studera ljuset för att se till att fastigheten har ett magiskt ljusinsläpp i alla bostäder.

Kommande renoveringar

Inga planerade renoveringar.

Övriga utrymmen i föreningen

Bostadsrättsföreningen har en stor gemensamhetslokal/gästlägenhet som man enkelt bokar på sin digitala anslagstavla i varje trappuppgång. Det finns även cykelutrymmen, barnvagn-/rullstolsförråd med el-kontakter i alla trapphusen.

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

61

Byggnader

Byggår

2021

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Hissen tar dig upp och ner till både garage, förråd och lägenheterna.

Ekonomi

Månadsavgift

2 957 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår uppvärmning och ett bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg 229 kr/mån för bredband och tv.

Avgiftsförändringar

Inga avgiftsförändringar (2022-03-03).

Andelstal

1.65713 %

Andel av månadsavgift

1.65713 %

Överlåtelseavgift

1232 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

33 st. parkeringsplatser i garage varav 5 st. är utrustade för el-laddning. 900 kr/månad. Föreningen planerar att utöka med ytterligare ladd stolpar. 10-20 st. i kö beroende på plats (2022-03-03).

Möjlighet finns även till parkering i närliggande Palissaden och Tre Kungar där månadsbiljett gäller.

Utanför huset på Vendergatan finns även en bil-pool.

Typ

Garage

Har separat kö

Ja

Har strömuttag

Ja

Fast kostnad

Ja

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

60 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

57 kWh/m²

Energiklass

B

Beskrivning

Service och kommunikationer

Ett stenkast ifrån fastigheten finner ni Kungälvs resecentrum där bussarna går väldigt ofta till exempelvis Göteborg.

Områdesbeskrivning

Mitt i Kungälvs hjärta så finner du Brf Murgrönan på den absolut bästa platsen. Inom ett stenkasts avstånd har du Kongahällas köpcentrum, matbutiker, förskola, skola, resecentrum, sjukhus och massor av lekplatser.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy