Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Fatburs brunnsgata 11, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
67.5 kvm
Avgift
4 224 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Tilltalande hörnlägenhet med solig balkong och Centralt läge med utmärkta kommunikationer

Välkommen till denna välplanerade lägenhet som idag disponeras som en 3:a. Bostaden ligger med ett centralt och kommunikationsoptimalt läge samtidigt som området är grönt och lummigt. Lägenheten är ursprungligen 2:a men disponeras idag som 3:a med funktion som är svår att hitta på 67,5 kvm. Lägenheten har fintljusinsläpp tack vare sitt höga fina läge och många fönster och har genomgående ljusa behagliga färger och vackra golv.

Läget är mycket centralt med närhet till såväl kommunikationer och stadsliv som fridfull grönska. Det är en någon minuts promenad till Södra station, med pendeltåg och bussar, varifrån City nås på några minuter. Samtidigt är vi nära vackra parker och badplatser. Årstaviken och Tantolunden nås via gång- och cykelväg från Södermalmsallén. Området har det senaste utvecklats mycket och blivit ett populärt område inte minst för de som uppskattar, och prioriterar, modern bekvämlighet mitt i stan. I området finns flertalet populära restauranger som tex La Perla och Shanti Softcorner som båda ligger längs med Södermalmsallén. Dessutom Gemla vinbar på Magnus Ladulåsgatan. Runt knuten finns också gym, apotek och ICA kvantum. En kort promenad bort ligger Mariatorget och Medborgarplatsen med tunnelbana samt det rika utbudet av restauranger, shopping och caféer. Det är även nära till flera barnvänliga parker. Utmärkta kommunikationer med kort promenad till Södra Station och tunnelbana både röd (Mariatorget) och grön (Medborgarplatsen) linje.

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Välkomnande entré med bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Denna del ansluter till en inre möblerbar hall.

INRE HALL
Denna del öppnar upp lägenheten på ett trivsamt vis. Denna del används idag som arbetsrum.

KÖK
Mycket inbjudande kök med bra förvaring bakom ljusa speglade luckor. Här finns även en bra matplats för 4-6 sittande personer framför fönster. Maskinell utrustning i form av Kyl/frys, inbyggnadsugn, infälld häll i bänkskivan, fläkt och diskmaskin.

VARDAGSRUM
Trivsamt och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, soffbord, bokhylla och annat mindre möblemang.


SOVRUM 1
Rymligt sovrum som idag har en gott om förvaring längs med ena väggen. Härifrån nås balkongen och plats för dubbelsäng och mindre möblemang.


BALKONG
Härlig balkong med högt fint läge med plats för bord med stolar.

SOVRUM 2
Detta är det mindre av de två sovrummen och används idag som barnrum. Rummet är trivsamt med fönster i två väderstreck och har plats för säng och annat mindre möblemang.

BADRUM
Äldre badrum med badkar, tvättställ, badrumsspegel, handukstork, toalett, tvättmaskin och torktumlare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

5 495 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

67.5 kvm

Boareabeskrivning

Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen 2 rum och kök.

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Fatburs brunnsgata 11

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd. Gemensamhetsutrymme finns i form av

Lägenhetsnummer BRF

234

Våningsplan

5

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Bostadsrättsföreningen Bågen nr 223 i Stockholm, medlem i HSB Stockholm

Organisationsnummer

716417-6989

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Bågen omfattar det bågformade huset vid Fatbursparken samt Templen, de tre sammanhängande husen mellan båghuset och Stockholm Södra.
Husen ritades av den spanske arkitekten Ricardo Bofill och blev inflyttningsklara 1990-91. Området var för i tiden en vacker havsvik och sedermera insjö. Sjön växte igen och Fatburen som fylldes slutligen igen vid 1800-talets mitt för att ge plats åt Stockholms första järnvägsstation, Stockholm Södra som var klar 1860. Under 1980- och 90-talet byggdes här många nya moderna bostäder. Löpande underhåll utförs och föreningen har en underhållsplan som finns att ta del av på deras informativa hemsida, www.fatburen.org. Föreningen består av 283 lägenheter med bostadsrätt och 29 lokaler med hyresrätt och marken är tomträtt. Föreningen har en mycket informativ hemsida och årsredovisning. Man planerar att renovera fasad, dilfogar och tak. Det finns i dagsläget (3/6-2022) ingen planerad ändring av månadsavgiften.

Juridisk person kan accepteras

Nej

TV/internet

Kabel-tv levereras av Tele-2 (Grundinstallationen ingår i avgiften. Bredband har föreningen genom att man byggt ett eget lokalt nätverk. Månadsavgiften är 75 kr och den gemensamma bandbredden ut/in till varje lägenhet är på 4Gbit.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har bra gemensamhetsutrymmen:
Festlokal på Fatburs Brunnsgata 19 med plats för max 50 sittande personer vid bordssittning. Lokalen är utrustat med kök med Tallrikar och bestick för 50-55 personer, diskmaskin, kyl och frys samt toalett.
Två stycken gästlägenheter som ligger på Swedenborgsgatan 21. I källaren under festlokalen finns bastu och pingisrum. Föreningen har ett snickarrum som ligger i källaren under FB 13. En grovtvättstuga (för t. ex. mattvätt) samt torkrum finns i källaren FB15. I varje trappuppgång finns det en tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. I Bågenhuset ligger tvättstugorna i källarplanet. I Templen finns tvättstugor i SW21, plan 1 (vid gästlägenheterna), FB11 plan 1, FB13 plan 1. Tvättider som tvättstugan kan nyttjas är kl. 07.00 ? 22.00 under veckans alla dagar. Cykelrummen är placerade i källaren för dem som bor i Bågen. Ta ned cykeln via hissen. För de som bor i templen så är cykelrummet placerat bredvid garagenedfarten. I varje entré finns ett barnvagnsrum. Barnvagnsnycklar lämnas ut av förvaltaren mot en depositionsavgift på 500 kr.

Antal lägenheter

283

Byggnader

Byggår

1991

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 224 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV

Andelstal

0,3056%

Andelstal insats

0,3227%

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

636 SEK/månad

Försäkringskostnad

153 SEK/månad

Summa driftkostnad

789 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Gatuparkering på stadens mark (boendeparkering). Avgiftsbelagt enligt stadens tariff. Det finns garageplatser fastigheten som tillhör samfälligheter i närheten, bla Brf Bågen. Garaget sköts av HSB (HSB Servicecenter, tel. 010-442 11 00) och kallas av dem H1/H2-garaget. Vem som helst kan köa till plats i garaget, och de boende i Brf Bågen har ingen förtur. Säljaren har idag garageplats i huset och betalar för den 1 530 kr/månaden.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

109 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

145 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy