Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Distansgatan 23A, Västra Frölunda
Typ
Bostadsrätt
KVM
41.6 kvm
Avgift
2 881 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk 1,5 ROK med stor balkong i västerläge!

Snart har du möjligheten att förvärva denna fantastiska lägenhet!
Omgjord etta som idag nyttjas som 1,5 rok. En optimal bostad med en helt underbar balkong i bästa västerläge där ni kan njuta av många härliga soltimmar.
Lägenheten är i mycket fint skick och erbjuder en smart planlösning samt stora fönsterpartier som skapar ett naturligt ljus och luftig atmosfär.
Ett bekvämt boende med ett stilrent och fullutrustat kök, fräscht helkaklat badrum samt goda förvaringsmöjligheter.

Här erbjuds mycket bra kommunikationer och du tar dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Du tar dig lätt till såväl centrum som havet. Än idag är Flatås faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg samt Frölunda torg ligger runt hörnet. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Frölunda kulturhus, en given mötesplats för alla åldrar, komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på några minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Flatås. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på cykeln för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen, här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller en läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

1

Boarea (BOA)

41.6 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Distansgatan 23A

Ort

Västra Frölunda

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

453

Våningsplan

5 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB BRF Famnen

Organisationsnummer

769613-5388

Allmän information

HSB Brf Famnen registrerades hos bolagsverket 2014. Föreningen äger fastigheten Järnbrott 145:2 med adresserna Distansgatan 23 A-D som består av 70 bostadsrättslägenheter och två gemensamma lokaler. Den totala bostadsarean är 3 623 kvm.

Brf bildades

2005

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

bredband via Telia Triple Play. (fiber-LAM)

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2017-2018 har garantiåtgärden gjorts.

Kommande renoveringar

Föreningen kommer att genomföra en 5års besiktning som skall ske under 2022. Då det är nyproduktion så kommer inga renoveringar eller underhåll planerade de närmsta åren.

Övriga utrymmen i föreningen

För föreningens medlemmar finns cykelrum och barnvagnsrum, gemensam tvättstuga, styrelserum, sophus och återvinningscentral. Föreningen har även ett gästrum som medlemmarna kan boka. Gästrummet ligger på Distansgatan 23 A och här finns fyra sängplatser samt pentry och wc/dusch i anslutning. Det finns gemensamma grillplatser, odlingslotter för den som är intresserad samt ett utegym.
Källarförråd.

Byggnader

Byggår

2016

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 881 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår digital-TV, bredband 100/10 och IP-telefoni.
Kostnad för hushållsel, varm- och kallvatten samt värme tillkommer och debiteras enligt egen förbrukning.

Andelstal

1,28647%

Andel av månadsavgift

1,20707%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

100 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

35 parkeringsplatser , ca 420 kr/mån, varav 8 st har motorvärmare ca 473 kr/mån. Separat kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

94 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta