Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 600 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Rambergsvägen 27D, Centrala Hisingen, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
26 kvm
Avgift
1 854 SEK / mån
Rum
1 rum

Superlåg avgift i attraktivt område!

Nu har du chansen att köpa denna fina etta med superlåg avgift och jättebra lokalisering. Dessutom ingår det mesta i avgiften som värme, vatten, kabel-TV och bredband. Stilfulla materialval, öppna ytor och en mycket väldisponerad planlösning. Stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp till hela bostaden Inom gångavstånd finns natursköna Ramberget och Keillers Park med dess utsikt över Göteborg. Från Wieselgrensplatsen går det flertalet spårvagnar och bussar som tar dig in till Göteborgs centrum på ca 8 minuter samt finns direktbuss till lindholmen. I närområdet ligger även nya Kvillebäcken och Kville saluhall samt Backaplan med ytterligare affärer och service.

Rumsbeskrivning

INTERIÖR

Välkomnande och stor hall med goda förvaringsmöjligheter i form av platsbyggd garderob.
Golvet är klassiskt trägolv i ek som är genomgående för hela lägenheten kombinerad med vita väggar. Hallen öppnar upp mot bostadens samtliga rum.

Vidare tar vi oss in i köket med fint ljusinsläpp via fönsterpartier som ger en luftig känsla i hela rummet. Köket är modernt inrett med ljusa luckor, vita kakelplattor samt mörkgrå bänkskiva. Vitvarorna utgörs av kyl/frys, ugn, häll.

Det rymliga vardagsrummet erbjuder ett härligt ljusinsläpp från fönstren. Lätt att möblera med soffa och övriga möblemang efter behov. Den neutrala och smakfulla basen bestående av vita väggar skapar goda förutsättningar för kreativ inredning med textilier och tavlor.

En mycket social planlösning som utnyttjar varenda kvadratmeter optimalt.

I anslutning till hallen finns badrummet. Här finns wc, handfat och dusch.

Till lägenheten hör två förråd. Ett vindförråd och ett källarförråd.


Snart har ni möjligheten att boka in er på visning!

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration rambergsv Årsredovisning-2020-BRF-Plogen Stadgar-BRF-Plogen

Allmän information

Pris

1 600 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

26 kvm

Gatuadress

Rambergsvägen 27D

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

1002

Våningsplan

1 av 3

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Plogen

Organisationsnummer

757200-9731

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Plogen utgörs av tre fastigheter belägna på Rambergsvägen 23, 25 och 27. Föreningen består av 72 st bostadsrätter. Föreningen har även två tvättstugor, ett mangelrum, tre cykelrum och ett barnvagnsrum samt planerar för hobbyrum.
Bostadsrättsföreningen Plogen bildades redan år 1937 då de tre fastigheterna uppfördes på marken intill Ramberget som är en del av den vackra och välbesökta Keillers park. Läs mer om föreningen under respektive rubrik.

Föreningen har en fastighetsförsäkring som täcker skador på själva fastigheterna. Däremot täcker inte denna försäkring själva lägenheterna, eller det inre som normalt faller under medlemmens ansvar.

Styrelsen beviljar normalt alla ansökningar om uthyrning i andra hand så länge som styrelsen bedömer att behovet är ärligt.

Brf bildades

1937

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Alla medlemslägenheter är anslutna till Com Hem. Kostnaden betalas gemensamt av föreningen och ingår alltså i din avgift.
Observera att föreningen betalar för basutbudet. Om du vill veta vad som ingår i basutbudet eller om du vill ha information om tilläggsutbud, vänligen kontakta Com Hem.

Alla lägenheter har gratis bredband (100 Mbit) via Com Hem:s tre hål i väggen. Detta ingår i månadsavgiften. Alla lägenheter är också bredbandsanslutna via fiber.

Byggnadskommentar

Husen är byggda 1937 och 1938 och är av typen landshövdingehus vilket innebär att källare och nedersta våningen har bärande väggar av betong och tegel medan plan 2 och 3 utgörs av trästomme.
Detta indikeras även av fasadernas utseende utvändigt.

I övrigt har lägenheterna en något högre takhöjd än normalt, 270 centimeter. Alla lägenheter har treglasfönster.

Utförda renoveringar

För att fastigheterna ska må bra och fungera väl i framtiden har föreningen låtit upprätta en underhållsplan som reglerar planerat underhåll fram till år 2050.

Utförda:
Elinstallationer i lägenheterna (1981)
Fasadrenovering (1983-85)
Fönsterbyte till 3-glas (1983-85)
Stamrenovering (1981-92)
Badrumsrenoveringar (1981-92)
Byte yttertak (papp/läkt och tegel) (1985)
Renovering av tvättstugor (2004)
Gårdsmiljö helt omgjord (2008)
Trapphusrenovering (målning, golv och LED-armaturer) (2012)
Fasadtvätt (2012)
Renovering/utbyte av gamla elsystem i vinds- och källarutrymmen samt nya armaturer på vindarna (2013)
Brandöversyn av elsystem i samtliga fastigheter (2013)
Gavel på hus 25 renoveras i samband med att lokalen byggs om till lägenhet (2013)
Nytt styrsystem (EnReduce) för värmesystemet installerades för energibesparing (2013)
Ny styrning av utvalda källarbelysningar för energibesparing (2014)
Renovering av entrétak (2014-2015)
Renovering av puts- och betongskador på socklar och trappor (2014-2015)
Miljöbelysning i trapphus (2020)

Kommande renoveringar

Fasadunderhåll (fasadtvätt)
Översyn takplattor, byte av enstaka plattor
Underhåll sophus och fasadsockel

Antal lägenheter

72

Byggnader

Byggår

1937

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

1 854 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Varmvatten, Kallvatten, Kabel-TV, Internet
Cykelrum, sophämtning samt två förråd finns även att nyttja.

Andelstal insats

1.09589 %

Andel av månadsavgift

1.07731 %

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

120 SEK/månad

Försäkringskostnad

50 SEK/månad

Summa driftkostnad

170 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen förfogar inte över några egna parkeringar som våra medlemmarna kan använda. Däremot finns möjlighet att parkera utan kostnad längs Rambergsvägen, som löper längs fastigheternas södra sida
Förutom Rambergsvägen finns en mindre betalparkering belägen vid Östra Stilletorpsgatan, cirka hundra meter nordost om fastigheterna . Där går det att parkera för en mindre avgift.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

113 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

89 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Övrigt

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta