Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 790 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Soprangatan 5, Kaverös, Västra Frölunda
Typ
Bostadsrätt
KVM
75.4 kvm
Avgift
4 577 SEK / mån
Rum
3 rum

TOPPENTREA Mycket trivsam med bra planlösning och stor härlig balkong med utsikt

FRÄSCH TREA med ett toppenläge. Tre rum med en trevlig planlösning och med en härlig inglasad balkong i söderläge. Underbar utsikt över den grönskande oasen på baksidan av huset.

Här erbjuds mycket bra kommunikation och du tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Du tar dig lätt till såväl centrum som havet. Axel Dahlströms torg är gångavstånd från Soprangatan. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Axelhuset, en given mötesplats för alla åldrar, komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på några minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Kaverös, du har naturen runt dig men även nära till butiker. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på cykeln för en uppfriskande tur i Ruddalen, Änggårdsbergen, här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på.

Rumsbeskrivning

Hall
Bra planerad hall med stora ytor samt goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett fint ekparkett som stilrent följer med in i resten av lägenheten och skapar en helhetskänsla, exkl vardagsrummet som har original fiskbensparkett.

Badrum
Fräscht och fint badrum i ljusa toner som är renoverat av föreningen i samband med stambytet 2005. Snyggt klinkergolv och helkaklade väggar i fina färger. Här finns bra utrustning med dusch, WC, handdukstork, kommod och spegelskåp. För extra vardagskomfort finns här även en tvättmaskin samt ytterligare ett skåp för extra förvaring.

Kök
Ett praktiskt och stilrent kök som består av rostfria vitvaror som diskmaskin, kyl, frys, micro, ugn samt fläkt (ej rostfritt). Här finns det gott om plats i skåp och lådor samt riktigt bra arbetsyta för matlagning och bak.
I köket finns det även plats för matgrupp för sällskap om 4-6 personer kan sitta till bords, här njuter man av en fantastisk utsikt mot grönområdet.

Vardagsrum
Stort rum med härligt ljusinsläpp från balkongen. Detta rum erbjuder stora sällskapsytor med plats för både soffgrupp, matsalsbord och annat möblemang. Vitmålade väggar och fiskbensparkett.
Utgången till balkongen finner man i vardagsrummet.

Balkong
Stor inglasad balkong där man kan spendera många soltimmar under många månader om året!
Inglasningen är lätt att öppna och här finns got om plats för soffgrupp.

Sovrum
Här erbjuds ett sovrum av bra storlek och goda förvaringsmöjligheter med stora garderober. Sovrummet är ljust och fräscht, här finns det gott om plats för dubbelsäng samt sidobord.

Sovrum
Även detta rum är av bra storlek och erbjuder goda möjligheter till förvaring. Rummet är ljust och fräscht, funkar utmärkt som barnrum, kontor eller arbetsrum.

Dokument (pdf)

Planlösningar energideklaration barytongatan 12- soprangatan 5 Årsredovisning Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 790 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

75.4 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Soprangatan 5

Ort

Västra Frölunda

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

201

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Sörgården i Göteborg

Organisationsnummer

757200-9087

Allmän information

HSB Brf Sörgården är en stabil förening naturskönt belägen på höjderna i Kaverös. Föreningen är lyhörda för medlemmarnas önskemål och stämningen i området är positiv. Föreningen består av tre huslängor med totalt 216 lägenheter och 2 lokaler. Det finns tre fina lekplatser i området. Uppskattad fördelning av lägenheter är: 1:or 10%, 2:or 15%, 3:or 40%, 4:or 25% och 5:or 10%.

Tomträtt: Avtal till 2024, inget besked om ev höjning av avgälden finns men en höjning kan förväntas.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV - Tele2 Basutbud
Bredband Telia 100/100 Mbit/s kostar 180 kr/månad och debiteras separat på hyresavin.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme
Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

HSB Brf Sörgården är en välskött förening med god ekonomi. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan enligt HSBs rekommendationer. Några större renoveringar som utförts de senaste åren i enlighet med underhållsplanen är:

1999, Balkonger renoverades och inglasning av balkonger kunde beställas av medlemmarna till egen kostnad.
2005, genomfördes ett stambyte och under samma renovering drogs ny el samt alla elcentraler i lägenheterna byttes till moderna centraler med jordfelsbrytare. I samband med detta stambyte renoverades samtliga badrum/våtrum i föreningen.
2005, drogs Telia bredbandsfiber in i alla lägenheter samt 'tre hål i väggen' bredbandslösning från ComHem installerades i alla lägenheter.
2008, Fritidslokalen renoverades och nytt kök med tillhörande vitvaror installeras
2009, Trapphus, tvättstugor, källargångar och entrépartier renoverades och säkerhetsdörrar installerades i alla ingångar från trapphus till källare, medlemmarna kunde besälla säkerhetsdörrar för sin bostad till egen kostnad.
2010-2011, Två av föreningens lekplatser totalrenoverades och ny lekutrustning installerades
2012-2013, Fönster av de äldsta modellerna byttes ut
2013-2014, Garagen reparerades
2014-2015, P-däck samt fasader renoverades, Gästlägenhet färdigställs
2016, Fasadrenoveringar fortsatte enligt underhållsplan, utemiljön sågs över
2017, Säkerheten på P-däcken höjdes med fjärrstyrd grind samt staket, gammal belysningsarmatur byttes ut mot led-armaturer samt kompletterades med ny led-belysning på vissa ställen. Fasadrenoveringar fortsatte till hösten 2017 enligt underhållsplanen med 'I-huset' Dvs Barytongatan 9-15.
2017, Utemiljön på Z-husets gård rustades upp och lekplatsen byggdes om helt och hållet.
2017, Ytskick renoverades i lokalen (samma lokal som bastun) där gymmet placeras, efter sommaren installerades gym-utrustning.
2018, Fasadrenoveringar fortsatte enligt underhållsplan, utemiljön sågs över och åtgärdades.
2019-2020, relining av avloppsrör i bottenplattan/källaren utfördes i alla huskroppar, detta arbete var klart i april 2020 och finansierades med egna medel utan nya lån.
2020, IMD-el installerades i föreningen och finansierades med egna medel utan nya lån.
2021, Fasadrenovering upphandlades och slutfördes på Soprangatan (Z-huset), finansierades med egna medel utan nya lån enligt underhållsplan.
2021, Kollektivt bredband från Telia infördes efter ja på extrastämma i mars 2021.
2021-2022, Garagerenovering är under planläggning och upphandling.
2022, Förstudie för elbilsladdning i garage och p-däck genomförs.

Övriga utrymmen i föreningen

I förening finns gästlägenhet och fritidslokal att hyra för medlemmar. Det finns även ett gym, bastu, hobbyrum, tvättstuga samt cykel- och barnvagnsrum.

Antal lägenheter

216

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 577 SEK/månad. I avgiften ingår Elnät (IMD-el, gemensamt elabonnemang är installerat), grundutbud kabel-tv, värme och vatten samt kollektivt bredband/internet från Telia 100/100 Mb som debiteras separat med 180 kr/månad.

Avgiftsförändringar

Tomträtt: Avtal till 2024, inget besked om ev höjning av avgälden finns men en höjning kan förväntas.

Andelstal

0.45863%

Andel av månadsavgift

0.45863%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsplatser på P-däck - 150kr/månad
Garageplatser - 260 kr/månad.
Gästparkering - Dessa platser är avgiftsbelagda.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

117 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

131 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy