Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 895 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Fernissagatan 16, Limhamns Sjösatd, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
76 kvm
Avgift
4 308 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Marklägenhet på populära Limhamns Sjöstad med uteplats på havsnära adress!

Jag har nu nöjet att presentera denna fina gaveltrea på Limhamn Sjöstad nära havet. Lägenheten har en genomgående stilren och enhetlig interiör med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp. Takhöjden är på hela 2,8 meter i större delen av lägenheten, detta ger en härlig rymd! Vidare bjuder lägenheten på helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, två trivsamma sovrum med bra förvaringsmöjligheter och en gästtoalett. Från vardagsrummet når man uteplatsen som vetter mot innergården där man njuter av kvällssolen. Ett härligt boende i ett trevligt och lugnt område med närhet till hav och grönområde.

Limhamns Sjöstad är ett av Malmös mest spännande stadsdelar just nu, med ett ständigt växande och utvecklande. Samtidigt som nyproduktionen ökar tillkommer också ett ökat serviceutbud och 2022 väntas bland annat ICA Supermarket öppna upp portarna precis på andra sidan gatan från lägenheten. Alldeles nyligen öppnade St. Jacobs stenugnsbageri längre ner på Limhamns Sjöstad och fler mysiga caféer väntas dra sig hit i och med den ökade befolkningen. Du har goda kommunikationer som tar dig in till Malmös citypuls, närhet till Emporia och Hyllie station. Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

I Brf Gjuta bor du i ett nybyggt kvarter runt en grönskande gård med Malmös långa strandremsa och Limhamnsfältet precis utanför dörren. Bra läge med bara två minuter till närmsta busshållplats och kort avstånd till all tänkbar service.

Inredningen är modern och stilsäker med släta målade väggar & genomgående ekparkett.

Hall
Hallen är öppen och inbjudande med gott om plats för avhängning samt förvaring i en rymlig klädgarderob.

Kök
Stilfullt och välplanerat kök som går i svart med mörk bänkskiva i laminat. Utrustningen består av inbyggnadsugn, induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn och integrerad diskmaskin. Här finns gott om förvaring och i direkt anslutning är det plats för middagsbord.

Vardagsrum
Köket och vardagsrummet ligger i öppen planlösning vilket skapar stora sociala ytor. Här har du gott om plats för möblemang. Härifrån når ni den trivsamma uteplatsen där man kan avnjuta kvällssolen.

Badrum
Badrum med grått klinker på golv och vita kaklade väggar, spegelskåp, dusch med vikdörrar i glas samt vask med kommod. Tvättmaskin/torktumlare (Siemens) med bänkskiva och
väggskåp.

WC
Bredvid badrummet finns ett WC med mörkgrå klinker och vita väggar. Inredning med toalett, enkelvask med kommod och spegel.

Sovrum 1
Master bedroom är vältilltaget och en hel garderobsvägg med skjutdörrar. Gott om plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang.

Sovrum 2
I anslutning till vardagsrummet når vi det mindre sovrummet. Passar perfekt som barnrum eller hemmakontor.

Uteplats
Härlig uteplats ligger i nordostvästerläge med utsikt mot gården.

Övrigt
Förråd, garage, övernattningslägenhet och trevlig gemensam gård finns.

Dokument (pdf)

Planlösningar BRF Gjuta på Limhamn Stadgar 2016 BRF Gjuta på Limhamn Årsredovisning 2019 BRF Gjuta på Limhamn Ekonomisk plan Energideklaration Fernissagatan 10/12

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 895 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

76 kvm

Gatuadress

Fernissagatan 16

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

1001

Våningsplan

1 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Gjuta på Limhamn

Organisationsnummer

769632-8736

Allmän information

BRF Gjuta på Limhamn är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2016. Föreningen äger marken för Torrisen 1 med adresser Fernissagatan 8B, 10-16. Föreningen upplåter 73 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen innehar 54/100-delar i gemensamhetsanläggningen Malmö Torrisen GA:1. Bostäderna stod klara för inflyttning 2018.

EKONOMI
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022)
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, säljare ska betala denna avgift (1208 kr år 2022).

Senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01 med en höjning om 2 %.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Garantibesiktningar av bland annat ventilation, el, gemensamhetsanläggning med Torrisen 2 är utförda och anmärkningar är åtgärdade. En underhållningsplan är framtagen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
M bilpool finns i området.
Ett förråd ingår till varje lägenhet.
Cykel går att ställa i cykelställ på gården och i garaget.
Tillsammans med grannföreningen BRF Smida erbjuds en gästlägenhet, hyra 300 kr/dygn.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Varje lägenhet har fiberanslutning via ComHem för TV, internet och telefoni. Detta är ett obligatoriskt tillägg till en kostnad av 183 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har tillgång till tre parkeringsplatser samt 45 garageplatser. Garageplats kostar 900:-/månad. Det råder kösystem för att få tillgång till parkeringsplats i garaget.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

brfgjuta@gmail.com.

Brf bildades

2016

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

73

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 308 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatorisk kostnad om 183 kr för TV, bredband och telefoni tillkommer.

Andelstal

1,62316

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

450 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har tillgång till tre parkeringsplatser samt 45 garageplatser. Garageplats kostar 900:-/månad. Det råder kösystem för att få tillgång till parkeringsplats i garaget. Ca 3-4 personer i kö 2020-01-14.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

79 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

75 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Magnus Hedin, Greencon energi & miljö AB

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy