Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mellanbergsvägen 13, Hökmossen/Telefonplan, Hägersten
Typ
Bostadsrätt
KVM
44 kvm
Avgift
3 014 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad gaveltvåa om 44 kvm!

Välkommen till en välplanerad och ljus 2:a om 44 kvm med gavelläge i ett kulturminnesmärkt tegelkvarter från 1943! Lägenheten är genomgående med stora fönsterpartier i tre väderstreck som bidrar till ett underbart ljusinsläpp. Bostaden tar tillvara på varje kvadratmeter och har renoverade ytskikt samt fina bevarade originaldetaljer från byggåret såsom vacker ekparkett och inbyggda garderober. Lägenheten erbjuder ett hemtrevligt och yteffektivt kök med ljus skåpsinredning och bra förvaring. Ljust vardagsrum i ett soligt läge och två stora fönsterpartier som förser rummet med ett härligt ljusinsläpp. Ett rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng samt övrig trivselmöblering. Badrum med dusch, tvättmaskin, vädringsfönster, handdukstork och vita kaklade väggar.

Mycket stabil förening i lugnt och tryggt område med närhet till både natur, service och kommunikationer. Uppskattar ni ett boende med goda kommunikationer är läget perfekt. Här bor ni nämligen inom 10 minuters promenad från tunnelbanans röda linje som tar er innanför tullarna på mindre än 10 minuter. Föreningen har gemensamma uteplatser med sittgrupper, tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd. Här bor ni med bästa läge i mycket populära och omtyckta Hökmossen/Telefonplan med närhet till områdets stora utbud av restauranger, service och kommunikationer. Mysiga och kulturminnesmärkta kvarter med massor av charm. Välkomna hem!

Rumsbeskrivning

Hall

Inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter direkt in till vänster samt bra förvaring i platsbyggda garderober med charmiga originaldörrar från byggåret. Ljusa målade väggar och grått golv.

Kök

Yteffektivt kök med väl tilltagen förvaring och ljus inredning. Vita luckor, vitt kakel samt en tålig arbetsbänk. Fönstrer i två väderstreck förser rummet med trevligt ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, micro, fläkt samt kombinerad kyl/frys. Ljusa målade väggar och ljus plastmatta.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum som bjuder in till umgänge med stora sociala ytor. Stora fönsterpartier i två väderstreck som bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns plats för flera olika möblemang som soffgrupp, tv-möbel och hemmakontor. Ekparkett samt ljusa målade väggar.

Sovrum

Harmoniskt sovrum som rymmer en dubbelsäng och sängbord. Förvaring i platsbyggd garderob. Här har man ett stort fönsterparti med lummig utsikt mot föreningens innergård och ett underbart ljusinsläpp. Ekparkett och ljusa målade väggar.

Badrum

Helkaklat badrum som är utrustat med takdusch, tvättmaskin, wc, handfat och spegelskåp. Vädringsfönstret förser badrummet med ett trevligt ljusinflöde. Kaklade vita väggar och ljust klinkersgolv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Underhållsplan Stadgar Årsredovisning 2020 Energideklaration

Allmän information

Pris

Utgångspris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

44 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsförvaltaren

Gatuadress

Mellanbergsvägen 13

Ort

Hägersten

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten tillhör nyttjanderätten av ett källarförråd om ca 5-6 kvm.

Lägenhetsnummer BRF

15725-01-01-0044

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Korpen

Organisationsnummer

769603-4565

Allmän information

Brf Korpen är en äkta bostadsrättsföreningen som bildades 1998. Föreningen består av 108 bostadsrätter och tre hyresrätter. Bostäderna ligger på adresserna Mellanbergsvägen 9-23, samt Hökmossevägen 60-70 i Hökmossen, Hägersten. Husen uppfördes 1943-1944 efter ritningar av arkitekterna Ernst Hawerman och Nils G:son Friberg. Dessa två, med gemensamt arkitektkontor, ritade många av de barnrikehus som byggdes i Stockholm under 1940-talet, men står även bakom ett antal offentliga byggnader. Tegel var ett vanligt fasadmaterial på dessa typer av hus och så är fallet även här. Materialet var, och är, både lättskött och dekorativt. Mellan husen finns rabatter, utemöbler, grillplatser samt en plats för pallkragar för den som vill odla själv.

Brf bildades

1998

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv i form av grundutbudet från Com Hem ingår i månadsavgiften. Bredband levereras också genom Com Hem alternativt kan fiberuppkoppling erhållas via Bredbandsbolaget. Beställs och debiteras separat.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning via fjärrvärme och ventilation via självdrag.

Utförda renoveringar

2001: Stambyte av badrum och kök. Renovering av ventilationen med bibehållet självdrag. Byte av elstigar i fastigheten och lägenheterna (3-fas indraget). Renovering av fönster.
2002: Byte av tak.
2005: Renovering av tvättstugor.
2013: Obligatorisk ventilationskontroll genomförd och godkänd.
2014: Föreningen ökade trycket i vattenledningarna för att få ett bättre vattentryck högre upp i husen. Energideklaration utfördes.
2015: Nya tätningslister och bättringsmålning av källarfönster.
2020: Renovering av föreningens värmekulvertar.

Kommande renoveringar

Våren 2022 - Renovera sopstationer och eventuellt byta stationen vid port 9 samt fräscha upp i rabatter och gräsmattor
Våren 2023 - Renovering av fönster i fastigheterna. Projektledare har inlett arbetet.

Övriga utrymmen i föreningen

- Uteplats med tre uteplatser och två grillar
- Tvättstuga
- Cykelrum och barnvagnsrum

Antal hyresrätter

3

Antal lägenheter

111

Byggnader

Byggår

1943

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 014 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal

0,008206000

Kommentar

Driftskostnaderna är baserade på säljarens nuvarande kostnader och kan komma att variera.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Försäkringskostnad

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

650 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen innehar sex parkeringsplatser för 400 kr/mån. Det finns också möjlighet till MC-parkering för 300kr/mån. Vill du ansöka om köplats till parkeringsplats maila till styrelsen.korpen@gmail.com. Platser frigös då de sägs upp. Kön har för nuvarande två väntade ansökningar i kö. I övrigt goda parkeringsmöjligheter med taxa 5 i närområdet.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

174 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Hökmossen är ett lummigt och attraktivt område intill Telefonplan och Hägerstensåsen. Här och i de närliggande stadsdelarna hittar du allt du behöver, alltifrån matbutiker och restauranger till shopping, gym och biograf. Hökmossen är känt för att vara ett lugnt och trivsamt område med mycket omkringliggande natur och pulsen en kort promenad bort.

Natur:
I Hökmossen finns gott om fritidsaktiviteter för alla årstider, allt från bad, mysiga promenadstråk till skridskoåkning. Inom gångavstånd har du även Vintervikens lummiga trädgård, Hägerstenshamnen med båthamn och badplats, Aspuddsparkens mysiga 4h-gård, moderna Lurparken och Lugnet i Västertorp. Området är känt för sin omkringliggande natur med gott om aktiviteter för stora som små.

Kommunikation:
Kommunikationerna runt Hökmossen är goda med en kort promenad till både Telefonplans och Hägerstensåsens tunnelbana som tar dig in till T-centralen på ca 14-16 minuter. I området finns också goda bussförbindelser som både trafikerar Hökmossen - Telefonplan (buss 161 och 141) och Hökmossen - Liljeholmen (buss 147). I Liljeholmen finns sedan tvärbaneförbindelser,
flera T-banelinjer, flygbussar och kort promenad över till Södermalm.

Nöje och service:
Vid Telefonplan ligger bl.a. Konstfack, SATS Sportclub, livsmedelsaffär, den omtyckta restaurangen Landet och underbara Söderbergs Bageri. Här kommer det inom kort restaurangutbudet och pulsen öka i och med den stora byggnationen invid LM Ericssons väg, vilket blir ett stort lyft för området. I närliggande Liljeholmen erbjuds ett stort utbud av shopping, trevliga restauranger, caféer och annan närservice.

Skola och förskola:
I området finns bra förskolor, fritidshem och två grundskolor. I området ligger bl.a. Hägerstensåsen välrenommerade skola och omtyckta Smedens förskola.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy