Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Fingerörtsvägen 1, Järla Sjö, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
84 kvm
Avgift
5 378 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Med promenadavstånd från Järlasjön hittar ni denna välplanerade 3:a som präglas av sina sociala ytor, stora fönsterpartier i två väderstreck och sin rymliga balkong i högt och soligt läge!

När du kliver in genom dörren möts du av en välkomnande och rymlig hall med gott om plats för avhängning av jackor och förvaringsmöjligheter i den stora klädkammaren/ förrådet. Vidare leds du in i vardagsrum och kök som ligger i halvöppen planlösning. Köket är fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn samt spishäll med fläkt och erbjuder gott om förvaring i både över och underskåp samt bra arbetsytor. Perfekt plats för matgrupp för 4-6 personer invid fönsterparti. Vardagsrummet är lättmöblerat med soffa, tv-möbel och byrå och härifrån nås balkongen som ligger i söderläge. Från vardagsrummet når du sovrummet i ostört läge som rymmer dubbelsäng, sängbord och garderobsvägg som tar hand om klädförvaringen. Helkaklat och renoverat badrum som är utrustat med badkar och handfat med spegelskåp ovantill. Här finns även en tvättmaskin och torktumlare med praktisk vikyta ovantill.

Järla Sjö är ett idylliskt och populärt område där du bor mitt i grönskande idyll med närhet till Citypulsen och Järlasjön som närmsta granne. Intill Järlasjön ligger området mitt i naturnära omnejder där både Nackareservatet och Nyckelviken ligger nära till hands. Järlasjön erbjuder både badbryggor och promenadstråk ett stenkast bort samt trevliga platser för en picknick eller joggingrunda. På Järlasjön kan man även utöva vinteraktiviteter såsom skidåkning och/ eller skridskoåkning. I närområdet finns matbutiker, caféer, restauranger och goda kommunikationer med bussar till Slussen som du når på 11 minuter samt Nacka Forum åt andra hållet och Saltsjöbanan mot Henriksdal/ Saltsjöbaden. På sikt planeras tunnelbanan att ha en station i området via den blå linjen som ska stå klart år 2030.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

84 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Fingerörtsvägen 1

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer BRF

6

Våningsplan

1

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Vikingaleden

Organisationsnummer

769612-0869

Allmän information

Brf Vikingaleden är en en äkta bostadsrättsförening (äger marken) och består av tre flerbostadshus med totalt 91 st lägenheter samt ett garage under marknivå. Lägenheterna stod klara för inflytt 2007. Varje år anordnar föreningen kräftfiske för sina medlemmar i Järla sjön. Föreningen är medlem i Järla Sjös samfällighet. Läs mer om föreninngen på www.brfvikingaleden.se och om samfälligheten på www.jarlasjo.se.

Inga avgiftshöjningar är planerade framöver. Avgifterna har inte höjts sedan 2010.

Brf bildades

2007

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv via Comhem. Analoga basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via fiberanslutning. Leverantör: Ownit. Varje hushåll har en hastighet motsvarande 700?1000 Mbit/s uppströms och nedströms. Bredband ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme
Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

2019 - Byte av fläkt i port 4.

Inga större renoveringar är planerade den närmaste tiden.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns tre cykelförråd samt barnvagns- och rullatorförråd i samtliga trapphus. Stor och bilfri gemensam innergård med nyrenoverad lekplats, gräsytor, fruktträd och bärbuskar. Det finns även plats för avkoppling vid flertalet sittplatser. Intill föreningen ligger ekbacken som bjuder på stora gräsytor att umgås på.

Antal lägenheter

91

Byggnader

Byggår

2007

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 378 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet

Andelstal insats

1,26013%

Andel av månadsavgift

0,26013%

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar ett garage med 50 platser, varav 6 med elbilsladdning. En garageplats kostar 600 kr/månad (utan el). För hybridbil tillkommer 300 kr/månad och för elbil 650 kr/månad, då är elen inkluderad i priset. I garaget finns även 4 st MC-platser, en MC-plats kostar 250 kr/månad. Utöver garaget finns även 23 parkeringsplatser utomhus, kostnaden för en utomhusplats är 250 kr/månad. Föreningen tillåter en parkeringsplats per lägenhet. Det är i dagsläget inga köer till parkeringsplatserna.

I området finns också ett stort garage med garageplats som kan hyras för 900 kr/mån genom Järla Sjö samfällighet. Till platserna är det separat kö, ingen ledig plats i dagsläget. Boendeparkering finns i området för 400 kr/mån. Alla bestämmelser gällande parkering i Järla Sjö kan du läsa om på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

116 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy