Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sösbacken 48, Skintebo, Billdal
Typ
Bostadsrätt
KVM
74 kvm
Avgift
4 875 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk hörnlägenhet med tilltalande ytor!

På Sösbacken 48 välkomnas du in i denna barnvänliga hörnlägenhet där det inte behöver göras någonting innan du kan flytta in. Här bor du på 74 kvadratmeter som fördelas på tre rum och kök. En unik bostad med charm och karaktär som verkligen sticker ut.

En balkong i lägenheten är något som många uppskattar. I den här trean finns en takbeklädd och charmig balkong som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här kan du njuta av härliga kvällar med både familj och vänner. Balkongen nås från vardagsrummet och erbjuder trätrall och lättmöblerade ytor.

Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal. Här bor ni med gångavstånd till havet, de vackra naturområden, mataffär och bra bussförbindelser med Buss X2 in till Göteborgs citykärna. Ni har även Nordic Wellness ett stenkast bort. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk, omgivet av vackra villor. Utöver havet som granne finns flera diverse aktiviteter i området som ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom förskola, skolor, mataffär och kommunikationer in till city finns inom området.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2.5 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

74 kvm

Boareabeskrivning

Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök enligt förvaltaren

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sösbacken 48

Ort

Billdal

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

00797

Våningsplan

2 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Skintebodalens Brf

Organisationsnummer

757203-0992

Allmän information

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter fördelade på 47 flerbostadshus i två våningar. Föreningen förvaltas av SBC.
Information om föreningen finner man på deras hemsida www.skintebodalen.se

Föreningen har ett gästrum som får nyttjas av alla medlemmar i Skintebo samfällighetsförening, dvs både bostadsrättsinnehavare och fastighetsägare. Ett mycket bra rum för långväga gäster att sova över i och kan även bokas för längre vistelser eller som evakueringsrum vid behov. Rummet ligger i garagelängan på Humlekärret-Åsbacken bredvid tvättstugan. Det består av ett rum med pentry och fyra bäddar.

Separat tvättstuga finns att tillgå. Kan bokas via app.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv och Internet | Föreningen är anslutet till Itux via fiber med möjlighet till digital-TV, bredband och telefoni genom valfri leverantör. Se www.itux.se för mer information om utbud och priser. Kabel-tv går även att få via Parabolen som kostar ca 200 kr/mån.

Uppvärmning och ventilation

El (direktverkande)

Utförda renoveringar

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning.
2015-2016: Takbyte.
2017-2018: Renoverat tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna och även brevlådorna.
Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2041.
2019: Tvättstugorna på nummer P2 och P5 renoverades.
2020: Utfört underhåll på betongelementen.
2020: Tvättstugorna på nummer P4, P6 och P7.
2020: Rondering av alla lägenheter.
2021: Byte av lampor - ytterbelysning.

Kommande renoveringar

2024-2026: Målning av fasader

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 320

Antal lägenheter

320

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 875 SEK/månad

Andelstal

0,0029900

Andel av månadsavgift

0,30033%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

876 SEK/månad

Försäkringskostnad

127 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 003 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering i p-däck ingår i avgiften.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

145 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

283 kWh/m²

Energiklass

G

Besiktningsman

Michael Asknor

Beskrivning

Service och kommunikationer

Bra kommunikationer med buss 258 och X2 avgår i närheten.

Områdesbeskrivning

Mellan skogen och havet, mellan storstaden och landsbygden, ligger idylliska Billdal. Här kan du enkelt finna det mesta du behöver och nära till gång- och cykelvägar. Dessutom är det nära till badplatser och bryggor, vilket skapar de bästa förutsättningarna för liv av hög kvalitet.

Ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och simhall finns alla inom promenadavstånd. Ett annat härligt grönområde är Billdals Park med sköna vandringsstråk, vacker lövskog och Krogabäcken. Billdal gränsar också till Sandsjöbacka naturreservat. Med sina vida vidder, hedar och trolsk ekskog är området som gjort för timslånga hundpromenader, trail running eller fågelskådning.

Bekvämt, naturskönt och stadsnära är för många ord som beskriver livskvalitet för det flesta. Som bostadsområde representerar Billdal en skön blandning av villor i alla storlekar och stilar. Från pittoreska sekelskifteshus och sommarstugetorp via stora, klassiska villor till moderna, stilrena radhus och mysiga lägenheter.

Det inte långt till butiker, service, restauranger och caféer, vid Kungsporten eller Nya Hovås. Blir längtan in till centrala Göteborg svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster från Göteborg ut till de södra sommarparadisen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy