Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sandelsgatan 16, 1tr, Nedre Gärdet, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
40 kvm
Avgift
1 977 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Möjlig 2:a med flera fönster mot lugn grönskande gata - Brf med stort garage, 1100 kr/månad

Grönt är skönt - Visas 29/5 kl 13.00-13.30 & 30/5 kl 17.30-18.00. Trevlig lägenhet med flera fönster mot lugn grönskande gata. En lägenhet med potential och snyggt badrum som nyligen stambytts. Ett lättmöblerat vardagsrum med två fönster och ett välplanerat kök med matplats för 3-4 personer. Bra sovalkov med plats för 140 bred säng. Möjligt till att omdisponera till en 2:a. Stabil välskött förening med god ekonomi, stort garage med 150 p-platser och totalt 140 lägenheter och 12 lokaler. Garage för 1100 kr/månad. Nära till Fältöversten. Gott om grönområden i närområdet såsom Tessinparken, Gärdet, Djurgården och Lill-Jansskogen med caféer, löpslingor, bad, utegym och mycket mer. Goda kommunikationsmöjligheter med buss och T-bana i närområdet.

Rumsbeskrivning

En lägenhet med stor potential och snyggt badrum, nyligen stambytt.

- HALL -
Välkomnade hall med bra plats för ytterkläder. Bra rymliga garderober i original. Ljusgröna väggar och laminatgolv.

- VARDAGSRUM -
Rymligt vardagsrum med plats för både soffa och matbord. Det är en trevlig sällskapsyta med två fönster mot den grönskande gatan. Klassisk 60-talsparkett och vita väggar.

- KÖK -
Välplanerat kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Matplatsen är för 3-4 personer. Köket är inrett med kyl/frys, spis med ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin. Vita väggar och laminatgolv. Den alternativa planlösningen föreslår detta som sovrum, vilket skulle bli riktigt bra.

- SOVALKOV -
Sovalkov med plats för en 140 cm bred säng och ett nattduksbord. Perfekt att snyggt kunna avskilja med en industrivägg eller draperi. Denna nisch skulle vid en omdisponering bli en fantastisk klädkammare. Vita väggar och klassisk 60-talsparkett.

- BADRUM -
Snyggt och rymligt badrum med fönster. Helkaklat med vita stora plattor och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med badkar, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork och wc. Det är förberett för tvättmaskin och finns plats för extra förvaring. Stambytt och renoverat 2018.

- INNERGÅRD -
En fantastisk inhägnad innergård med stor gräsmatta, planteringar och en rymlig grillplats - lättillgänglig från lägenheten.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Energideklaration Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

1.5 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

40 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sandelsgatan 16, 1tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Källarförråd tillhörande lägenheten.

Lägenhetsnummer BRF

99-4149-1-124

Våningsplan

1 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Dragonen

Organisationsnummer

716417-4109

Allmän information

Fastigheterna som är placerade på nedre Gärdet. Den totala ytan för föreningens 140 bostadsrätter uppgår till ca 9.874 kvm. Av föreningens 12 lokaler upplåts 11 st med hyresrätt (ca 1.151 kvm) och en med bostadsrätt (ca 417 kvm).
Därtill finns ett stort garage i två plan med 153 platser för bilar och motorcyklar.
Husen byggdes av HSB som hyresrätter 1963-1964. Bostadsrättsföreningen bildades redan 1982. Föreningens verksamhetsår löper enligt kalenderår.
Adresserna för föreningen är Sandelsgatan 6-18 och Armfeltsgatan 1-11.
Föreningen äger marken.

För mer info, se föreningens hemsida www.dragonen.com

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsförändringar.

TV OCH BREDBAND
Tele2, fd Comhem (tv bas) och Telenor, fd Bredbandsbolaget (fiber 250Mbit). Obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån.

GÅRDSPLATS
Underbara gårdsmiljö med såväl grillmöjligheter som sittgrupper och stora öppna gräsytor.

Brf bildades

1984

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme.

Utförda renoveringar

Genomförda arbete:
2019: Omläggning av tätskikt på innergården
2019: Målning av trapphus
2017-2018: Stambyte
2016: Nya värmepumpar
2013/2014: Nytt styrsystem till värmesystemet
2012: Fasadmålning och bättringsarbeten
2004: Ny utrustning i tvättstuga
2003/2004: Försterbyte
2001/2002: Tak- Tilläggsisolering och bättringsarbete


Vänligen se föreningens årsredovisning och hemsida för än mer information.

Kommande arbeten:
Styrelsen bedömer att föreningen på sikt kommer att behöva fortsätta utbyte av tätskikt på hela innegården. Även taken kommer att behöva renoveras inom de närmsta fem åren.

Övriga utrymmen i föreningen

Förvaringsutrymmen under trapporna i källarplanet på Armfeltsgatan 1, 3, 7 och 9 (även på Sandelsgatan finns motsvarande utrymmen under trapporna på källarplanet i samtliga portar) avsedda för barnvagnar. Cyklar får förvaras antingen i cykelgaraget längst in i övre garaget, Armfeltsgatan 9 eller i cykelställen utanför fastigheten. Grovsoprummet är beläget i Nedre Garaget. Samlingslokal / hobbyrum finns på källarplanet mellan Sandelsgatan 16-18 och är gratis att nyttja för alla boende. Det finns 5 tvättstugor i föreningen varav 2 är belägna i källarutrymmet mellan Armfeltsgatan 5 och 7.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Antal lokaler

12

Antal lägenheter

140

Byggnader

Byggår

1962

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 977 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ingår: värme, vatten och basutbud kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för bredband 150 kr/mån.

Andelstal

0,40498

Överlåtelseavgift

1207,50 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har garage i två plan med ca 150 platser för bilar och ca 20 platser för motorcyklar. Infart från Armfeltsgatan. Det finns en tvättplatta att nyttja och laddstolpar för elbilar och hybrider. Garageplats kostar 1100 för föreningens medlemmar

Boendeparkering i området.

Beskrivning

Områdesbeskrivning

På nedre Gärdet kombineras stadsliv med grönskande natur. Granne med både populära Tessinparken, Gärdets sportfält och storslagna Djurgården. Ett centralt läge med direkt tillgång till Karlaplan- och Fältöverstens utbud av shopping, all tänkbar service och restauranger. I området är kvarterskrogen Paraden och Valhallabageriet på Valhallavägen m fl, mycket uppskattade. Allt detta gör bostadsområdet synnerligen attraktivt och populärt.

I området finns goda kommunikationer med T-bana, stn Karlaplan eller Gärdet samt bussar 1, 4 och 72 från Valhallavägen samt 50 från Karlaplan. Allt inom några minuters promenad.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy