Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 465 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kolsyregatan 22, Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
75 kvm
Avgift
4 136 SEK / mån
Rum
3 rum

3:a i nyskick med stor balkong mot söder i populära Limhamns sjöstad!

Gavel-3:a i början av Limhamns sjöstad. Känslan är nyskick, hög kvalitet och komfort. På den stora inbjudande balkongen i soligt söderläge kan ni följa solen under dagen och tidig kväll. Lägenhetens båda sovrum ger svalt härligt klimat då de vetter mot öster och har varsin rymlig skjutdörrsgarderob medan vardagsrummet ligger i sydläge ut mot Kolsyregatan och har halvöppen planlösning in mot det fina köket. Från vardagsrummet har ni utgången till den stora och solsäkra balkongen som rymmer både rejäla balkongmöbler samt stor gasolgrill. Kvalitetsköket är från Vedum, med sina tidlösa vita köksluckor och svarta stilsäkra beslag ger dessa tillsammans med den genomgående vitlaserade askparketten en genuin känsla av lyx. Badrummet har allt ni kan önska er av ett modernt badrum och här finns självklart egna tvätt- och torkmöjligheter. Föreningen har också, förutom en lugn innergård, även en stor takterrass som är fri att nyttjas av föreningens medlemmar. Vid utsikt och olika sittgrupper och plats för grill - men hallå!... utsikten sträcker sig hela vägen längs Ribersborg till Malmö Live.

Limhamns Sjöstad är ett av Malmös mest spännande stadsdelar just nu, med ett ständigt växande och utvecklande. Samtidigt som nyproduktionen ökar tillkommer också ett ökat serviceutbud och 2022 väntas bland annat ICA Supermarket öppna upp portarna precis på andra sidan gatan från lägenheten. Alldeles nyligen öppnade St. Jacobs stenugnsbageri längre ner på Limhamns Sjöstad och fler mysiga caféer väntas dra sig hit i och med den ökade befolkningen. Du har goda kommunikationer som tar dig in till Malmös citypuls, närhet till Emporia och Hyllie station. Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hela lägenheten som ligger på en hörna har ett fint ljusinsläpp. Genomgående har lägenheten askparkett och fönsterbänkar av sten. Den är även utrustad med säkerhetsdörr och porttelefon.

Hall
Välkomnande hall med klädavhängning samt skjutdörrsgarderob i spegelglas. Praktisk mörkgrå klinker på golvet och sobert gråbeiga väggar.

Badrum
Bostadens fräscha badrum är helkaklat i vitt och på golvet ligger mörk klinkers. Här finns duschhörna med vikbara glasdörrar, handdukstork, WC-stol, kommod med tillhörande spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare (Electrolux). Ovanför de två sistnämnda finns det en arbetsbänk och vägghängda överskåp.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med härligt ljusinsläpp från och generösa fönsterpartier och balkong.
Vardagsrummet har fräscht askparkett och sobert gråbegia väggar . Här får du plats för stor
soffgrupp och mediamöblemanget. Från rummet nås även utgången till den trevliga balkongen.

Kök
Köket, som är från Vedum, går i halvöppen planlösning mot vardagsrummet och erbjuder gott om både förvaring och arbetsyta. Vita skåpsluckor pryds med mattsvarta beslag och maskinparken är i rostfritt. Stänkskyddet är vitt kakel och bänkskivan som är i laminat är ljus. Maskinparken består av diskmaskin, integrerad micro, dubbel diskho i rostfritt stål, ugn, spis, köksfläkt samt kombinerad kyl/frys. Här finns det en naturlig plats för en större matgrupp precis intill.

Sovrum 1
Det största sovrummet har fönster mot sydost med fullhöjds skjutdörrsgarderob. Rummet har en modern mörk färg på väggarna.

Sovrum 2
Det andra sovrummet som även kan användas som arbetsrum har fönster mot sydost med fullhöjds skjutdörrsgarderob. Rummet går i en härlig grön färg.

Balkong
Stor balkong i soligt sydväst läge. Här finns gott om plats för möblemang, planteringar, större grill etc. Kompositgolv istället för en kylig betongplatta.

Källarförråd
Förråd på ca 3 m2.

Dokument (pdf)

Planlösningar Oljeslagarens hus Stadgar Oljeslagarens hus Bofakta Oljeslagarens hus Ekonomisk plan Brf Oljeslagarens Hus Årsredovisning 2020 Kolsyregatan 22 ED 2021

Länkar

Bostadsfilm Film

Allmän information

Pris

3 465 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

75 kvm

Gatuadress

Kolsyregatan 22

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Beskrivning av förråd m.m.

Källarförråd på ca 3 m2

Lägenhetsnummer BRF

1203

Våningsplan

2 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Stor balkong mot sydväst

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Oljeslagarens Hus 1 i Limhamn

Organisationsnummer

769633-7463

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Brf Oljeslagarens hus bildades år 2018 i samband med byggnationen av Hökerum Bygg. Föreningen innehar tomten med äganderätt och förvärvade fastigheten Malmö Fernissan 1 i samband med bildning. Det finns 94 lägenheter i föreningen samtliga innehas med bostadsrätt. Föreningen har även 2 stycken lokaler. De adresser som hör till föreningen är Fernissagatan 2-6, Kolsyregatan 8-22 och Linoljegatan 7-11.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1208 kr år 2022).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2022-01-01 då avgifterna höjdes med 1 %. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerad 2022-02-09).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Huset var klart för inflyttning 2020. En underhållsplan görs just nu. Inga planerade större åtgärder. Men avsättning för kommande underhåll görs varje år.
Föreningen håller just nu på att ta in offerter angående taggsystem och kameraövervakning i garaget. Föreningen planerar även att utöka antalet laddstolpar i garaget. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.
Föreningen har tecknat avtal om IMD gemensam el och det kommer att bli aktuellt i december/januari om det går som planerat.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har 1 övernattningslägenhet, till en kostnad om 200 kr/dygn. Föreningen har dessutom en takterrass för föreningens medlemmar att nyttja. Cykel och barnvagsförråd finns att tillgå. Det finns ingen tvättstuga i området då alla lägenheter är utrustade med en tvättmaskin.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2. Tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavin.

PARKERING
Det finns 74 garageplatser, varav 8 laddplatser. Alla platserna är i nuläget uthyrda. I samband med flytt säger man upp sin garageplats. Den går då till den person som står först i kön. I området finns ett större garage, där det ska vara möjligt att hyra en plats.
Föreningen är ansluten till M bilpool. I nuläget finns inga Mbilar i garaget.

ÖVRIGT
Medlem ska själv teckna bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Uppgifterna är hämtade från av berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2018

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

2

Antal lägenheter

94

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 136 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg tillkommer Kabel-tv/bredbandsavgift om 160 kr / månad.

Andelstal

1,1794

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl