Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Gotlandsresan 214, Sävja, Uppsala
Typ
Bostadsrätt
KVM
121 kvm
Avgift
7 422 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

/ RADHUS I GAVEL MED STOR TOMT / FAMILJERADHUS / STOR TRÄDGÅRD / BARNVÄNLIGT OMRÅDE /

Varmt välkommen hem! Här finns nu ett väl omhändertaget familjehem som har mycket fina ytskikt såväl som vitvaror, vilket resulterat ett nyckelfärdigt boende. Här finner du generösa och välplanerade sällskapsytor med bland annat ett fullt utrustat kök med matplats och direkt ingång till ett stort vardagsrum. Det stora fönstren vetter mot det soliga uteplatsen som är stenbelagd och gräsmattan nedanför. Vidare finner du en bekväm och rymlig hall som ger ett fint första intryck över bostaden, en klädkammare som rymmer allt du inte vill ha framme samt ett kaklat badrum på nedre plan. Här finner du även ett stort sovrum samt ett förråd innan entrén med gott om förvaringsyta. Allt detta beläget på entréplan. Går du istället upp för trappan når du den mer privata delen med tre sovrum och en större klädkammare som kan användas som en walk in closet. Det större master bedroom erbjuder gott om förvaring. Övriga två är rymliga och funkar perfekt för såväl kontorsyta, tonårsrum eller för det mindre barnet. Ett boende som passar utmärkt för en växande familj helt enkelt! På övre plan finns även ett badrum med badkar, så nu slipper ni köa stressiga mornar.

Men bostadens absoluta höjdpunkt är utan tvekan den trevliga tomten som generöst erbjuder ett stort stenbelagd golv och sträcker sig längst med hela husväggen. När våren närmar sig, varför inte uppfylla drömmen om att få njuta av lugnet i bra solläge och känna gräset under fötterna? Med altan har du solen som sällskap under hela dagen ända in på det sista kvällsstrålarna. Njut med familj och vänner av trevliga grillfester eller slå dig ner med en bra bok och njut av årstidernas skiftningar på altanen. Här har också barnen möjlighet att leka fritt under god uppsikt såväl invändigt som utvändigt speciellt på gavelsidan med gott om grönyta. Utöver detta har du också en egen stenbelagd entré.

Som boende på gotlandsresan har du aldrig långt till varken natur, skola, fritidsaktivitet eller service. Närhet till vad gäller livs, restaurang, vårdcentral och apotek. Vidare finns också flera lekplatser vilket gör att barnen inte behöver vara sysslolösa. Här finns också bland grannarna många barnfamiljer som ger ett lugnt och trevligt område att hitta nya vänner i. Goda kommunikationer hittar du via buss (med busshållplatsen runt knuten) och med bil tar du dig snabbt till bland annat stadskärnan och nära till E4ans på och av- fart.

Rumsbeskrivning

Entré

Vid ingången finns möjligheten att skapa en extra uteplats med bord och stolar om så önskas

Hall

Öppen och rymlig entré som ger generös vy över hall och övriga ytor i bostaden. Avvägning erbjuds i skjutdörrsgarderob med spegeldörrar, men med sin tilltalade rymd får du också plats för ytterligare förvaringsmöbel alternativt dekorativt möbel. Väggarna är vita och på golvet vilar ljust golv.

Kök

Stilrent och modernt kök, fullutrustat spishäll med ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt fullstor kyl och frys. Stor arbetsbänk som sträcker sig längs med vägg och erbjuder goda ytor för den matlagningspassionerade. Vidare går ytskikten i ljusare ton som snyggt smälter ihop med väggen och de mönstrade kaklet som stänk skydd i kontrast. Här finns plats för ett matbord för upp till 4-6 personer, som med fördel placeras under stora fönstret. Vidare får du också gott om naturligt ljus som gör att rummet får en trevlig rymd. Väggarna går i vitt och mörkt golv samt led belysning ovan underskåpen.

Badrum

Med ingång från från hallen finner du detta kaklade badrum bekvämt utrustat med handfat med kommod (med utmärkt förvaring), spegel med inbyggd belysning, WC, duschhörn. Ljusa väggarna samt en beige/orange klinker som vilar på golvet.

Tvättstuga

Från hallen når du denna separata tvättstuga. Utrymmet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt en bänkskiva med handfat. Perfekt för att smidigt kunna vika tvätten ovanpå. Gott om förvaring. På golvet vilar en våtrumsmatta samt vita väggar.

Vardagsrum

Utmärkt sällskapsrum med plats för för familjen! Här finns plats för såväl Tv-bänk som en större soffa, som gjort för fredagsmyset. Med sina stora fönsterpartier i ogenerat läge och ljust mönstrade väggar får du ett rum som badar i ljus. Med sin öppna planlösningskänsla mot uteplatsen har du smidig och uppskattad möjlighet att underhålla både gäster eller barnen medans du gör annat. Väggarna går i vitt och på golvet ljust golv.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för större säng samt övrig möblering så som nattduksbord, skrivbord skrivbord eller byrå. Det stora fönstret ger generöst ljus men ett insynsskyddat läge. Ljusa väggar och ljust golv

Uteplats

Väl tilltagen stenbelagd uteplats som sträcker sig långt längs med husväggen och ändå lämnar gott om grönytor på tomten. Här finns plats för både grill, större loungemöbler samt bord med stolar. Under varma dagar kan familj samlas för födelsedagsfirande eller trevliga grillkvällar och ni kan njuta av solstrålarna ända in på kvällstimmarna. Bäst av allt är den stora ytan som erbjuds tack vare husets placering i gavel läge.

Inre hall

Redan i början av trappan kan du se upp till denna inre möblerbara hall del och ljuset som lyser in från det angränsade rummen. Här har du ett generöst utrymme att möblera enligt tycke och smak. Väggarna går i vitt och ljust golv.

Badrum

Fint badrum med plats att samsas. Här har du handfat med kommod, spegelskåp, WC samt badkar. Här har du utöver gott om golvyta att möblera med ytterligare hylla/förvaring om behovet finns. Vidare finns ett vädringsfönster som ger naturligt ljus i ogenerat läge. Ljusa väggar samt grått golv.

Badrum 2

Stort sovrum med plast för både större säng samt möblering så som nattduksbord eller byrå. Gott om förvarings möjlighet. Med fönster i privatläge får du också fint ljusinsläpp. Vita väggar samt ljust golv.

Sovrum 3

Bostadens master bedroom ligger i privatläge. här får du gott om förvaring (och ett stökfritt rum) Rummet erbjuder plats för både dubbelsäng, nattduksbord och övrig möblering om önskemål finns. Varför inte till exempel inreda med byrå, sminkbord eller bokhylla? Oavsett vad du behöver finns det flera alternativ att nyttja. Rummet är genomgående ljust och luftigt med ett stort fönsterparti som ger generöst naturligt ljus. Vita väggar med ljust golv.

Sovrum 4

Generöst sovrum med plats för både dubbelsäng och övrig möblering så som byrå, sminkbord, bokhylla eller byrå. Vad önskar du av ditt rum? Här finns flera möjligheter att välja mellan i härligt och högt läge. Här har du också ett stort fönsterparti som ger gott om naturligt ljus genomgående. Ljusa väggar samt ljust golv.

Klk

Rymlig klädkammare med generös förvaring på såväl hyllplan som på avhängning i under. Med enkla medel kan du skapa ett perfekt rum för att kunna både byta om och förvara kläder, skor och smycken. Om önskemål finns kan du även addera dekorativ möblering så som spegel, sittpuff eller dylikt. Väggarna går i ljus ton och ljust golv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2020

Länkar

Hemsida för föreningen

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Boarea (BOA)

121 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Gotlandsresan 214

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Beskrivning av förråd m.m.

Förvaring finns i förråd intill entrén.
Externa förråd finns att hyra (50kr/mån).

Lägenhetsnummer

202130002-0173

Våningsplan

2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Uppsalahus nr 30

Organisationsnummer

716401-4255

Allmän information

Föreningens fastigheter Sävja 1:81 och 1:82 består av flerbostadshus med totalt 173 lägenheter samt en större lokal med bostadsrätt.
Externa förråd finns att hyra (50kr/mån).

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV: Ansluten till kabelnät via ComHem. Bredband och IP-telefoni via Tele 2. (Obligatorisk avgift tillkommer om 201 kr/mån).
Ytterligare TV-kanaler eller snabbare hastighet på bredbandet kan köpas till individuellt.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme.
Ventilation: Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

2021: Nya fläktaggregat i höghusen samt nya ytterdörrar till källare.
2021: OVK höghusen samt laddplatser för elbilar i garagelänga.
2020: Upprustning av lekplatser, nytt bokningssystem för tvättstugor samt nya fläktaggregat i höghusen.
2019: Byte till led-lampor i armaturer vid garage och entréer, energideklaration samt nya gästparkeringar och flytt av depå.
2018: Ombyggnad av tvättstuga till samlingslokal 2018, ny utomhusbelysning.
2017: Nya dörrstängare till hissar samt ny belysning trapphus.
2016: Förbättring brandskydd, ventilation tvättstuga, målning av utvändiga plåtdetaljer.
2015: Målning och reparation av staket, lekplatser och utemiljö.

Kommande renoveringar

Stamspolning samt löpande underhåll.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 173
Antal lokaler: 1

På Gotlandsresan 136 har föreningen en nyrustad samlingslokal med uppvärmningskök som kan hyras av medlemmarna för privata arrangemang. Avgiften är 200 kronor per dag. Det är också möjligt att boka ett pass på fyra timmar. Priset är då 140 kronor. Bokning sker på Öppet hus.

Föreningen har också en bordtennislokal på Gotlandsresa 91. Ett kort som ger tillträde till lokalen kan anskaffas på Öppet hus. Depositionsavgiften för kortet är 300 kronor och årsavgiften 300 kronor.

Föreningen har fyra tvättstugor, belägna i särskilda servicebyggnader med adress Gotlandsresan 61, 91, 176 och 198. Varje tvättstuga har fyra tvättpass per dag: 6-11, 11-15, 15-19 och 19-23. Tvättid bokas elektroniskt på en tavla i tvättstugan eller via internet.

Externa förråd finns att hyra (50 kr/mån). Lång kö i dagsläget. (kontrollerat Feb 2022).

Antal lägenheter

173

Byggnader

Byggår

1989

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

7 422 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår: Värme, varm- och kallvatten samt bostadsrättstillägg. Obligatorisk avgift för kabel-tv och bredband tillkommer med (201 Kr/mån). Individuell mätning av el som debiteras efter förbrukning.

Avgiftsförändringar

Ingen avgiftshöjning föreligger i dagsläget. (Kontrollerat Okt 2021).
Föreningen accepterar delat ägande med minst 10%.
Ej juridiska personer.

Andelstal

0,7358

Andel av månadsavgift

0,74335

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Försäkringsinformation

Brf Uppsalahus 30 har sin fastighetsförsäkring hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för samtliga bostadsrättsinnehavare.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 90 parkeringsplatser och 136 garageplatser som hyrs ut till medlemmarna.
Finns parkering med garage (350kr/mån) , parkering med el (250kr/mån) och utan el (150kr/mån).
Separat kösystem tillämpas. (Kontrollerat Sep 2021).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

138 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

148 kWh/m²

Energiklass

E

Kommentar

Atemp: 576

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt
Sävja ligger ca 6-7 km sydost om Uppsala, med närhet till naturen. Området består av blandat bebyggelse med både bostadsrätter och radhus. Ett stenkast från Sävja börjar Lunsen, en av Uppsalas största skogar med fina strövområden och ett rikt djur- och fågelliv. Intill Sävja ligger Mälaren med bad och båtplatser, vidare finns bibliotek, pizzeria, samt vårdcentral och apotek. Ett flertal skolor och förskolor finns i området. I bergsbrunna, området strax intill finns Danmarks IF med fotbollsplan på Danelid och klubbverksamhet. En stor Ica supermarket hittar du i Vilan.

Närservice
Lunsens Livs, Ica supermarket, Föräldrarföreningen, Kaspers förskola, Stordams skolan och Sävja skolan

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy