Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Ågesta broväg, Farsta/Farsta strand/Larsboda, Farsta
Typ
Bostadsrätt
KVM
80 kvm
Avgift
4 861 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Underbar och ljus gaveltrea med uteplats i väster

Optimalt belägen och mycket fin och genomgående gaveltrea i toppskick från 2012 bara några minuters promenad till en av Stockholms bästa knutpunkter. Här bor du med öppen planlösning, stor och trädeckad uteplats i väster mot grönska och genomgående generöst ljusinsläpp. Kort sagt, en bostad som rymmer allt man kan önska.

Lägenheten genomsyras av sin stilrena färgsättning samt fina ekparkett. Den höga takhöjden i kombination med det rika ljusinsläppet ger bostaden en luftig och härlig känsla. I det stora vardagsrummet finns plats för både matgrupp, mediamöbel, soffgrupp och mer därtill. Rummet ligger i öppen anslutning med det trivsamma och moderna köket i som har hög maskinell standard och goda förvaringsmöjligheter. Lägg därtill en rymlig och mysig uteplats i lugnt läge med eftermiddagssol. Badrummet är i bra skick med kaklade väggar, klinkergolv, utrustat med dusch och tvättstation. Vidare har bostaden två mysiga sovrum samt en fin walk-in-closet. Till lägenheten hör ett externt förråd. En pärla som bör upplevas på plats! Här är bara att flytta in!

Välskött förening med god grannsämja, eget garage/p-platser och gemensamhetslokal samt en gästlägenhet som är tillgängliga för föreningens medlemmar. Eller vad sägs om mindre än 5 minuters promenad till buss, pendeltåg och T-bana? Lägg därtill närheten till natursköna omgivningar och vackra strandpromenader utmed sjöarna Drevviken och Magelungen.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Genomgående för hela lägenheten är att den har ett fint ljusinsläpp och parkettgolv.

HALL
Rymlig hall välkomnar dig in till denna moderna och ljusa trea. Fin ekparkett som är genomgående för hela bostaden. Plats för skor samt hatthylla för ytterkläderna samt längre in i hallen finns en garderob och ett städskåp. Mindre möblemang ryms även i hallen. I anslutning till entrén ligger lägenhetens walk-in-closet. Säkerhetsdörr.

WALK IN CLOSET
Praktiskt och inredd med gott om förvaring. Här finner du dessutom ett vädringsfönster vilket möjliggör rummet att bli en perfekt barnkammare eller arbetsrum för den som önskar.

KÖK
Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Här finner vi ett stilrent och fullutrustat kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor för matberedning. Skåpsluckor i vitt utförande kombinerat med vitt kakel på vägg ovan arbetsytorna. Maskinell utrustning i form av fläkt, inbyggd ugn, induktionshäll, kyl- och frys samt diskmaskin. Liggande fönster över arbetsbänken ger extra ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Luftigt, öppet och lättmöblerat rum med fönsterpartier i två väderstreck som ger ett extra generöst ljusinsläpp. I rummet ryms både soffgrupp samt matgrupp. Den öppna planlösningen utgör en helt perfekt sällskapsyta för vardag som fest.

INRE HALL
Ansluter till båda sovrummen, badrum och vardagsrum. Här finns två garderober.

SOVRUM 1
Mysigt sovrum som passar utmärkt som arbets- eller barnrum för den som önskar. Plats för säng, nattduksbord och skrivbord.

SOVRUM 2
Största sovrummet med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Insynsskyddat med goda förvaringsmöjligheter genom skjutdörrsförsedda garderober. Utgång till uteplatsen via glasdörr.

BADRUM
Fräscht och stilsäkert badrum med vitt kakel på väggarna kombinerat med grå klinkers på golvet. Badrummet är utrustat med dusch, handfat på kommod, spegelskåp med belysning, tvättmaskin, torktumlare samt förvaringsskåp och arbetsbänk. Skönt ljus genom infällda spotlights i taket.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning Stadgar Energideklaration

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

80 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Ågesta broväg

Ort

Farsta

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

45-2087-1-19-3

Våningsplan

1 av 5

Upplåten mark

Tomträtt

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Sillgrisslan

Organisationsnummer

769622-5148

Allmän information

BRF Sillgrisslan är en äkta förening som bildades 2011 och består av två flerbostadshus i fyra respektive fem våningar med totalt 68 bostadsrättslägenheter. Byggnaden färdigställdes 2012. Föreningen har en gemensamhetslokal samt en gästlägenhet som är tillgänglig för föreningens medlemmar. Lägenheten är utrustad med komplett kök, wc & dusch, 4 st bäddar samt garderob & soffa. Föreningens mark upplåts med tomträtt och den läggs om i april 2031.

Föreningen har en egen hemsida med värdefull information: För mer information se föreningens hemsida: www.sillgrisslan.se

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Föreningen bildades 2012. För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning och stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp. Ekonomisk förvaltning genom HSB. Föreningen höjde avgiften med 3,5 % från 2023-01-01.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har en kollektiv anslutning till Telia Triple Play som leverantör av kabel-TV och Bredband samt IP-tfn. Föreningen har en kollektiv anslutning med Telia och ett obligatoriskt tillägg för Triple-play om 220 kr/mån tillkommer för Telia "lagom". Ip tfn ingår inga samtal utan bara ab.

GÅRDSPLATS
Mysig, och bilfri gård på husets baksida.

BYGGNADSÅR
2012

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

KONTROLL
Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Brf bildades

2011

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har en kollektiv anslutning till Telia Triple Play som leverantör av kabel-TV och Bredband samt IP-tfn. Föreningen har en kollektiv anslutning med Telia och ett obligatoriskt tillägg för Triple-play om 220 kr/mån tillkommer för Telia "lagom". Ip tfn ingår inga samtal utan bara ab.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme & värmepump - frånluft (el)
Mekanisk frånluft med återvinning

Byggnadskommentar

Flerfamiljshus

Utförda renoveringar

Kompletterat brandskydd i garage, gemensamhetslokal samt ventilationsluckor på gården. Genomfört fönsterfilterbyte i samtliga lägenheter.
Tagit fram bygglov och satt igång arbetet för balkonginglasning.

Kommande renoveringar

Föreningen har tagit fram bygglov för balkonginglasning. Byggloven finns tillgängligt för medlemmar som vill glasa in. Inget gemensamt arbete görs.
Kommande renoveringar: BRF Sillgrisslan har en långsiktig underhållsplan för att säkerställa att fastigheten är i bra skick.

2022 Spolning av vatten och avloppsledningar.
2023 Trädbeskärning, plantering av buskar.
2024 OVK- obligatorisk ventilationskontroll, strykning betonggolv, byte av varmvattenberedare, underhåll ev. byte skyddsräcken, belysning utomhus utomhus, underhåll träpanel och beskärning av buskar.
2028 planeras en något omfattande åtgärd då entré och trapphus målas om.
Planerade åtgärder ska finansieras med budgeterade medel för underhåll.
(Enligt årsredovisning 2020)

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns ingen gemensam tvättstuga. Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare som standard. Lägenheterna har varsitt rymligt förråd. Utrymmen för rullstols- och barnvagnsförvaring finns på samtliga entrévåningar. Hushållssopor slängs i separat rum i varje byggnad.
Föreningen har en gemensamhetslokal samt en gästlägenhet som är tillgänglig för föreningens medlemmar. Lägenheten är utrustad med komplett kök, wc & dusch, 4st bäddar samt garderob & soffa. I entréplanet finns teknikutrymmen för undercentral, el och ventilation.

Antal lokaler

2

Antal lägenheter

68

Byggnader

Byggår

2012

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 861 SEK/månad. I avgiften ingår Inkl. värme, kallvatten, källarförråd. Obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play tillkommer på 220 kr/mån. Varmvatten debiteras.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjer avgiften med 3,5 % från 2023-01-01.

Andelstal

1,75198%

Andelstal insats

1,75198%

Andel av månadsavgift

1,75198%

Andel av BRF nettoskuldsättning

433 731 SEK

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning 2021, dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Kommentar

Uppgiften skall ses som ett riktvärde och kan skilja sig beroende på avtal, leverantör, hushållet storlek samt olika vanor.

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

450 SEK/månad

Försäkringskostnad

295 SEK/månad

Obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play

220 SEK/månad

Varmvatten

165 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 130 SEK/månad

Antal personer i hushållet

3

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 30 garageplatser (700 kr/mån) varav en handikapp samt 9 parkeringsplatser (400 kr/mån) som hyrs ut mot betalning. F.n. kö och HSB administrerar kölistan. I området råder f.n. fri parkering längs gatorna (datum, 7-dygns och 2 timmarsparkering).

Föreningen har garageplatser samt biluppställningsplatser som hyrs ut mot betalning.
Totalt finns 30 st. garageplatser varav 1 HCP-plats, samt 9st parkeringsplatser.
Garageplats kostar 700 kr/månad.
Parkeringsplats kostar 400 kr/månad.

Vanligtvis är det inte någon längre kötid för att få parkeringsplats. F.n. kö och HSB administrerar kölistan.
I området råder f.n. fri parkering längs gatorna (datum, 7-dygns och 2 timmarsparkering).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

77 kWh/m²

Energiklass

C

Beskrivning

Övrigt

OMRÅDET
Bostaden är belägen i ett mycket lugnt område med närhet till både pendeltåg och tunnelbana. Hela Farsta Dal befinner sig i ett renässansskede med många nya bostäder. Området är lugnt och barnvänligt. Framtidsutsikterna för hela området är mycket goda.

Farsta är beläget cirka 8 kilometer söder om Stockholms innerstad, väster om Nynäsvägen. Stadsdelen gränsar till Hökarängen, Sköndal, Larsboda, Farsta Strand och Fagersjö. Området tillhörde Farsta gård och inköptes av staden 1912 och började bebyggas i slutet av 1950-talet. Innan dess fanns här endast några torp. Farsta blev en stadsdel 1926.

Stadsdelen är kuperad, med flera höjder omkring centrum, själva centrum ligger på 36 meter över havet. Farsta har gott om grönområden och vackra promenadstråk utmed sjöarna Magelungen och Drevviken. Sjöarna har både klipp- och strandbad sommartid och plogade banor för långskridskor vintertid. I närheten finner man även Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde och Ågesta friluftsområde med motionsspår, golfbana, badplats och ridskola.

Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

I Närområdet ligger Stieg Trenters torg. Där finns ett mindre centrum med bland annat matvarubutik, pizzeria, pendeltågsstation och tunnelbanestation. Inom gångavstånd hittar du även populära Farsta Centrum med ett stort antal butiker och restauranger med mera.

CENTRUM
Farsta Centrum invigdes 1960 och blev snabbt ett av Stockholms ledande köpcentrum. Etableringen väckte stor uppståndelse både i Sverige och utomlands och Farsta Centrum blev snart ett uppskattat utflyktsmål. Efter ombyggnader är centrumet numera ett av Stockholms största köpcentrum med över 150 butiker. Här finns allt man kan tänkas behöva som klädbutiker, restauranger, apotek, bank och bibliotek m.m.

KOMMUNIKATIONER
Farsta är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken i söderort. Med tunnelbana tar det dryga 20 från Stockholm C med gröna linjen till Farsta Strand. Det finns även ett stort utbud av bussförbindelser. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se) Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan. Med bil tar det endast 10-15 minuter från Farsta till innerstaden.

Mycket nära till såväl pendeltåg (ca 3-4 minuters promenad), T-bana och goda bussförbindelser. I kvarteret intill finns populära hamburgerrestaurangen Bun Meat Bun, sushi samt en kiosk. Några 100 m längre bort finns även en pizzeria samt Coop. I Farsta strand har du nära till vacker natur vid sjöarna Magelungen och Drevviken samt Ågesta friluftsområde som även har en golfbana. I närbelägna Farsta centrum (knappa 10 minuters promenad) erbjuds shopping i ca 150 butiker, restauranger och service för alla smaker. Den omedelbara närheten till förstklassiga kommunikationer gör att bilen inte är en förutsättning för att bo i området. Helt enkelt ett hem att trivas i.

Områdesbeskrivning

Bostaden är belägen i ett mycket lugnt område med närhet till både pendeltåg och tunnelbana. Hela Farsta Dal befinner sig i ett renässansskede med många nya bostäder. Området är lugnt och barnvänligt. Framtidsutsikterna för hela området är mycket goda.

Farsta är beläget cirka 8 kilometer söder om Stockholms innerstad, väster om Nynäsvägen. Stadsdelen gränsar till Hökarängen, Sköndal, Larsboda, Farsta Strand och Fagersjö. Området tillhörde Farsta gård och inköptes av staden 1912 och började bebyggas i slutet av 1950-talet. Innan dess fanns här endast några torp. Farsta blev en stadsdel 1926.

Stadsdelen är kuperad, med flera höjder omkring centrum, själva centrum ligger på 36 meter över havet. Farsta har gott om grönområden och vackra promenadstråk utmed sjöarna Magelungen och Drevviken. Sjöarna har både klipp- och strandbad sommartid och plogade banor för långskridskor vintertid. I närheten finner man även Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde och Ågesta friluftsområde med motionsspår, golfbana, badplats och ridskola.

Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

I Närområdet ligger Stieg Trenters torg. Där finns ett mindre centrum med bland annat matvarubutik, pizzeria, pendeltågsstation och tunnelbanestation. Inom gångavstånd hittar du även populära Farsta Centrum med ett stort antal butiker och restauranger med mera.

CENTRUM
Farsta Centrum invigdes 1960 och blev snabbt ett av Stockholms ledande köpcentrum. Etableringen väckte stor uppståndelse både i Sverige och utomlands och Farsta Centrum blev snart ett uppskattat utflyktsmål. Efter ombyggnader är centrumet numera ett av Stockholms största köpcentrum med över 150 butiker. Här finns allt man kan tänkas behöva som klädbutiker, restauranger, apotek, bank och bibliotek m.m.

KOMMUNIKATIONER
Farsta är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken i söderort. Med tunnelbana tar det dryga 20 från Stockholm C med gröna linjen till Farsta Strand. Det finns även ett stort utbud av bussförbindelser. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se) Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan. Med bil tar det endast 10-15 minuter från Farsta till innerstaden.

Mycket nära till såväl pendeltåg (ca 3-4 minuters promenad), T-bana och goda bussförbindelser. I kvarteret intill finns populära hamburgerrestaurangen Bun Meat Bun, sushi samt en kiosk. Några 100 m längre bort finns även en pizzeria samt Coop. I Farsta strand har du nära till vacker natur vid sjöarna Magelungen och Drevviken samt Ågesta friluftsområde som även har en golfbana. I närbelägna Farsta centrum (knappa 10 minuters promenad) erbjuds shopping i ca 150 butiker, restauranger och service för alla smaker. Den omedelbara närheten till förstklassiga kommunikationer gör att bilen inte är en förutsättning för att bo i området. Helt enkelt ett hem att trivas i.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy