Länk kopierad!

Visningar

tis 30 maj 17:00 - 17:30
Varmt välkomna! Anmälan krävs - Vänligen boka in er via mäklarens hemsida genom att trycka på "läs mer hos mäklaren". Vi ses på plats!
sön 4 jun 13:00 - 13:30
Anmälan krävs! - Vänligen boka in er via mäklarens hemsida genom att trycka på "Läs mer hos mäklaren". Vi ses på plats!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 650 000 SEK / Utgångspris
Adress
Amiralsgatan 47, Folkets Park/ S:t Knut, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
44 kvm
Avgift
3 958 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Karaktäristisk tvårummare i omtalade Tangopalatset!

Letar du efter en bostad som är arkitektritat, har en historia och karaktär? Då har du kommit helt rätt. Bostadsrättsföreningen Amiralen 47 erbjuder dig nu ett fantastiskt hem i folkmun kallat Tangopalatset.

På andra våningen i den kulturella byggnaden finner ni nu en optimal tvårummare där varje kvadratmeter är planerad med fingertoppskänsla. Ni välkomnas av fantastiska detaljer där det babyblåa köket utmärks samtidigt som man ser ett naturligt tänk genom hela bostaden. De sällskapliga ytorna skapar en rofylld stämning där ni har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, charmiga fönster och ett ljuvligt sovrum med bra förvaring. Bostaden är idealisk till er som värdesätter karismatiska detaljer och ett boende med mycket historia bakom. Utöver detta har föreningen en grönskande innergård med mysiga sällskapsytor - sena middagar under sommarhalvåret, grilla med familj och vänner eller varför inte en kubb-turnering?

Byggnadens historia började på 1935-talet där Carl-Axel Stoltz och Birger Linderoth tillsammans ritade denna pittoreska byggnad för Filadelfiakyrkan. Stoltz var en av Malmös ledande arkitekter och hans arkitekturstil var influerad av funktionalismen. 2004 köptes byggnaden upp av Tangoakademin där 17 lägenheter upprättades tillsammans med tillhörande lokaler som användes som dansverksamhet, klubbar och musikevenemang.
2017 påbörjades ombyggnationen av Tangopalatset som sedan blev till 29 karaktärsfulla lägenheter med tidstypiska attribut från husets byggår tillsammans med en modern smakfull touch.

Välkommen på visning, Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Från Amiralsgatan tar ni er in rofylld entré som sedan tar er vidare upp till andra våningen där bostaden är belägen. Ni välkomnas av en rymlig hall där ni möts av väggar klädda i vitt och ljust parkettgolv som återkommer i resten av bostaden. Det finns goda förvaringsmöjligheter där ni har garderober samt även plats för avhängningsmöjligheter. Hallen leder er vidare till bostadens samtliga rum.

BADRUM
Ett stilfullt badrum som är i en industriell stil. Ni har ljusgrått klinker på golvet och densamma kakel halvvägs upp på väggen. Badrummet är utrustat med wc, handfat med spegelskåp ovanför samt dusch med glasdörrar.

KÖK/ALLRUM
Till hjärtat av bostaden har vi det glamorösa och unika babyblåa köket. Kökets kulörer utmärker bostaden tillsammans med granitskivan. Man finner även alla de bekvämligheter man önskar som integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn, diskho och diskmaskin. I anslutning till köket har ni även vardagsrummet som skapar en hemtrevlig atmosfär för de sällskapliga ytorna. Här kan ni samla era gäster runt middagsbordet medans andra sitter bekvämt i soffan och njuter av utsikten från fönstret. Ni har goda inredningsalternativ där plats finns för matgrupp såsom soffa.

SOVRUM
Genom två olika ingångar kan ni ta er in i det mysiga sovrummet. Här har ni plats för dubbelsäng samt annan möblemang om önskas. Ni har garderober med fina detaljer och även här de charmiga fönster som finns i vardagsrummet/köket.

FÖRRÅD
Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Amiralen 47 Stadgar Brf Amiralen 47 A?rsredovisning 2021 Brf Amiralen 47 Energideklaration

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

1 650 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

44 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Amiralsgatan 47

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

01104

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Amiralen 47

Organisationsnummer

769631-8778

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Amiralen 47 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken för Gnistan 1. Föreningen upplåter 29 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt och 3 lokaler. Byggnaden, som i folkmun kallas för Tangopalatset, är fem våningar högt och har ett mycket karaktäristisk exteriör med fantastiska fönster som härstammar från den tid då byggnaden var en dansstudio. Lägenheterna ritades av välrenommerade arkitektbyrån Jordens arkitekter. Huset byggnadsår är 1935 och har fått sätta prägel på färgval och arkitekturens utformning som är något alldeles utöver det vanliga. Föreningen bildades 2016 och i samband nybyggnationen och var inflyttningsklara vintern 2018/2019.

EKONOMI
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift 1,5 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättare (787,5 kr år 2023).
Överlåtelseavgift 3,5 % av gällande prisbasbelopp, köpare ska betala denna avgift (1 837,5 kr år 2023).

Föreningen höjde avgiften med 50% vid årsskiftet 2023-01-01 på grund av rörlig ränta och höga elpriser. Föreningen har inte beslutat om några fler avgiftshöjningar men höjs räntan är det möjligt med ytterligare en höjning. Föreningens lån är alla rörliga på grund av att de ännu inte fått något slutbesked.

Föreningen innehar INTE individuell mätning av el.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Inga renoveringar är planerade då byggnationen skedde 2017.

GEMENSAMMA UTRYMME
Föreningen har en innergård gemensam med en annan förening, cykelförråd finns i källaren. Medlemskap i Volvos bilpool som ingår i avgiften. Källarförråd tillhör varje lägenhet. Tvättstuga finner ni i källaren.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Gemensamt avtal med fiber från Telia avseende TV, bredband och IP-telefoni för 260 kr/månaden. Detta inkluderar TV-lagom med 45 kanaler plus Telia Play och 100/100 MB/s. Router och TV-box ingår.

GARAGE OCH PARKERING
Boendeparkering råder i området, för att erhålla tillstånd kontaktas Malmö Stad.
I månadsavgiften ingår även Volvos bilpool ?Volvo on demand?. Den närmsta bilen finns på Kiviksgatan.

ÖVRIGT
Föreningen tillåter delat ägande.
Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem.

KONTAKT
styrelsen@brfamiralen47.com
http://www.brfamiralen47.com/

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2017

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

29

Lån i BRF per kvm

14 315

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 958 SEK/månad. I avgiften ingår Obligatoriskt tillägg tillkommer för kabel -tv & bredband på 260 kr/mån. I månadsavgiften ingår även Volvos bilpool ?Volvo on demand?. Den närmsta bilen finns på Kiviksgatan.

Andelstal

2,70436%

Andel av månadsavgift

2,70684%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

615 530 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Överlåtelseavgift

1 838 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

788 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

92 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

89 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Folkets Park är en malmöitisk institution, en naturlig plats för malmöbor och ett av Sveriges mest besökta turistmål. Parken omgärdas av mindre lägenheter, huvudsakligen byggda under 30- och 40-talet. Att bo vid Folkets Park är som att ha hela stadens gemensamma trädgård till sitt förfogande. Ta en picknick på gröningen, köp något svalkande i en av glassbarerna eller bara strosa och njut. När Sverige spelar i stora mästerskap brukar Malmö Stad sätta upp en gigantisk TV-skärm så hela staden kan sluta upp bakom de blågula. För dig är det bara att kliva ut genom ytterdörren.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl