Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Katarina bangata 37, Södermalm - Katarina, Stockholm
Typ
Andel i Bostadsförening
KVM
78 kvm
Avgift
4 321 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Sekelskiftesdröm med balkong och kakelugn!

På mysiga Katarina Bangata 37 hittar vi denna magiska sekelskiftestvåa anno 1912! Bostaden har allt man kan tänkas önska sig och dessutom ett optimalt läge i hjärtat av Södermalm, ett stenkast från Nytorget. Den fantastiska balkongen har ett fritt läge mot Greta Garbos torg och lägenhetens sju ståtliga fönster ger ett otroligt fint ljusinsläpp. Bostadens alla tidstypiska attribut och material ger en oerhört exklusiv känsla och bjuder på allt från burspråk, originalgolv, djupa fönsternischer, generös takhöjd, fungerande kakelugn och ett helt nyrenoverat badrum med fina materialval (stambytt 2020). Bostaden har även gott om förvaringsmöjligheter via smarta lösningar i form av platsbyggd inredning såväl som originalgarderob. Till lägenheten hör även ett rymligt källarförråd.

Från fastighetens port kliver du rakt ut på Katarina Bangatas fina lönnallé med flertalet caféer, restauranger och små butiker. Sommartid har man dessutom Bondens marknad precis i närheten som erbjuder allt från nybakat bröd, hemlagad glass till närproducerade råvaror. Fastigheten har ett mycket centralt läge som erbjuder mycket goda kommunikationer i form av medborgarplatsens t- bana samt flertalet busslinjer. En kort promenad bort finner du även Vitabergsparken för skön avkoppling och SoFo's hjärta Nytorget med dess stora nöjesutbud.

Här bor du i en stabil bostadsförening som erbjuder en mysig innergård och dessutom stor takvåning med takterrass och grillmöjlighet. Våningen är inredd med sovrum, kök och bastu och kan hyras av medlemmarna!

Varmt välkommen att ta kontakt för mer information.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

78 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Katarina bangata 37

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

22

Våningsplan

2 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsförening

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsförening

Bostadsförening

Bf Alfa UPA

Organisationsnummer

702000-0282

Allmän information

Huset Bondetorpet 16 uppfördes under 1908-1912. Den långa tillkomsttiden beror troligtvis på att byggherrarna skiftade och byggnationen delvis stod still. Arkitekt var Hjalmar Erikson. Huset ligger i hörnet av Katarina Bangata och Södermannagatan. Det är en pampig jugendbyggnad i fem våningar med totalt tre trapphus. Fasaden är till stora delar välbevarad om än med viss förenkling. Föreningen är mycket välskött och man är noga med underhåll och kvalitet. Högst upp i huset har man en fantastisk vindsvåning med utsikt över Södermalms takåsar. Här finns en stor takterrass, kök, matplats, öppen spis, bastu, wc, dusch och övernattningsrum som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Längst ner i huset finns en fräsch och välutrustad tvättstuga med fyra maskiner, tre torkskåp och en torktumlare. Innergården är lugn, fin och välskött med planteringar, utemöbler och grillmöjligheter. Här kan du även parkera cyklar.

Föreningen bildades

1919

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV basutbud via Tele2 ingår i månadsavgiften.
Obl.tillägg för bredband 1000/1000 på 149 kr/mån via Ownit. (Det är valfritt att ansluta sig till föreningens abonnemang eller att teckna eget).

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme.
Självdrag. Ventilationen har besiktigats och föreningen har erhållit godkänd OVK.

Byggnadskommentar

BF Alfa u.p.a bildades 1919 och föreningen köpte fastigheten 1920 och består av 51 lägenheter varav en lokal. Föreningen accepterar delat ägande, minsta ägarandel 10%. Föreningen accepterar ej juridisk person som medlem.

Utförda renoveringar

2022 - Renovering av trapphus Södermannagatan 40
2022 - Renovering av trapphus.
2021 - Uppfräschning av trapphus Katarina Bangata 37.
2021 - Tätning av dörrarna.
2020 - OVK.
2019/2020 - Stambyte.
2019/2020 - Målning av karmar vid portar.
2015 - Försäljning av hyreslägenhet.
2010 - Fönstermålning.
2002 - Balkongbygge.
1992 - El-dragning.

Kommande renoveringar

2023 - Fönsterrenovering.
2023 - Takrenovering av plåttak.
2023 - Renovering av trapphus Katarina Bangata 35.

Föreningen har inte tagit beslut om några andra större kommande renoveringar i dagsläget. (Kontrollerat 2023-01-31).

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en tvättstuga, soprum, innergård och en gemensam takvåning med takterrass, kök och bastu för medlemmarna att nyttja. Det finns även ett övernattningsrum som medlemmar får hyra. Kostnaden är 100 SEK/natt. För varje kvartal summeras dina bokningar och läggs på din avgiftsavi.

Till lägenheten hör även nyttjanderätt till ett stort källarförråd om ca 8 kvm.

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

51

Lån i föreningen per kvm

5 523

Byggnader

Byggår

1912

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 321 SEK/månad. I avgiften ingår Värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 149 kr/mån.

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv basutbud via Tele2, samt ett obl.tillägg för bredband på 149 kr/mån via Ownit (bredbandet är valfritt).

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgifterna med 10% från 1 januari 2023. Inga beslut om kommande avgiftsförändringar i dagsläget. (Kontrollerat 2023-01-31)

Andelstal

1,9779

Överlåtelseavgift

2 363 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

822 SEK/månad

Försäkringskostnad

297 SEK/månad

Gas

255 SEK/månad

Bredband

447 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 821 SEK/månad

Antal personer i hushållet

3

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Sedvanlig boendeparkering.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

144 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

144 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy