Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 695 000 SEK / Utgångspris
Adress
Dalagatan 86 G, 1½ tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
37 kvm
Avgift
2 204 SEK / mån
Rum
1 rum

Charm och funktion i underbar kombination!

Varmt välkomna till denna härliga 1:a (möjlig 2:a) belägen i representativ fastighet anno 1916 med spröjsade fönsterpartier, vackra trägolv, nyrenoverade ytskikt och högt i tak! Här finner ni bl.a. ett vackert och lättmöblerat allrum, charmfullt kök (kan även disponeras som sovrum), smakfullt renoverat badrum och trivsam hall med goda förvaringsmöjligheter. Här bor ni med ett bekvämt promenadavstånd till såväl Odenplan som S:t Eriksplan och Hagaparken. Gemensam balkong finns en halv trappa upp och härliga innergård med flertalet sittgrupper precis utanför dörren. Sällan har klyschan nära till allt varit mer sann då restauranger, matbutiker, caféer och grönområden väntar runt hörnet. Dessutom är kommunikationsmöjligheter synnerligen goda med bl.a. uppgången till Citybanan/station Odenplan cirka 100 meter bort och detsamma gäller flygbussarna. Kort sagt: Välkommen hem

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade, trivsamma och ljusa 1:a belägen i representativ fastighet. Stora fönsterpartier, genomgående vackra trägolv, generös takhöjd och tidstypiska detaljer gör det här till ett hem att trivas i. Härlig lägenhet där moderniseringar skett med varsam hand för att bibehålla så mycket som möjligt av den charm som följer med byggnadsåret. Faktumet att väggar och golv är nyligen genomgångna och badrummet renoverat i samband med stambytet gör inflytt möjlig omedelbart för den som så önskar och vill man sätta sin egen prägel på bostaden väntar köket på en omsorgsfull hand.

Lägenheten disponeras enligt följande:

- Välkomnande hall med plats för ytterkläder och gott om förvaring i höga platsbyggda garderober. Vackert trägolv, som för enhetlighetens skull, löper genom hela lägenheten.

- Trivsamt kök om än med flera år på nacken. Köket är utrustat med spis och ugn samt kombinerad kyl/frys. Till detta kommer förhållandevis goda arbetsytor.

- Underbart rum med stort, vackert fönsterparti. Rummet är i både storlek och utformande perfekt planerat för att ge plats för såväl soffgrupp och matbord som sängplats.

- Smakfullt badrum i klassiskt och tidlöst utförande med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Utrustat med badkar, handfat, wc och handdukstork. Plats för tvättmaskin.

Kort sagt: en härlig lägenhet med många eftersökta kvaliteter och dessutom endast 5 minuters promenadavstånd från Odenplan och S:t Eriksplan.

Dokument (pdf)

Planlösningar Frågelista Revisionsbera?ttelsen-2022-fo?r-2021 Brf-Smedjan-11-769604-3012-undertecknad-a?rsredovisning-2021 Energideklaration Stadgar _ Brf Dalagatan 86

Allmän information

Pris

3 695 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

37 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen och dess ekonomiska förvaltare.

Gatuadress

Dalagatan 86 G, 1½ tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Bostaden disponerar att förråd.

Lägenhetsnummer BRF

182/ 2 0024 121 40 0182

Våningsplan

1,5

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Smedjan 11

Organisationsnummer

769604-3012

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN: Föreningen består av175 bostadslägenheter, varav 168 bostadsrätter och 7 hyresrätter (inklusive denna som nu ombildas) fördelade på åtta trapphus (Dalagatan 86 A-H). 5 lokaler, varav samtliga är uthyrda. Tre av lokalerna är ut mot Dalagatan. Föreningen förvärvades 2001.

Fastigheten upplåtes med tomträttsavtal justeras från 2023 och fasas in på 5 år (slutfört 2027).

Juridisk person kan accepteras

Nej

TV/internet

Tele2 (fd Com Hem) - tjänsten Bredband 100. Gruppavtalet innebär att alla medlemmar får bredband med Tele2 (100 Mbit/s) för 99 kronor i månaden, vilket debiteras ovanpå månadsavgiften. Kostnaden är obligatorisk och kan inte väljas bort. Vill man ha ett snabbare bredband än 100 Mbit/s är det möjligt att uppgradera till ett snabbare sådant.

Tele2 levererar sitt bredband till via ett FiberKOAX-nät. Detta innebär att leveransen består av fiber från Tele2:s huvudcentral på Södermalm till en punkt i närheten av vår fastighet på Dalagatan. Därefter är det koaxialnät upp till lägenheterna, draget i stjärnform vilket innebär en separat kabel in till varje lägenhet. Koaxialnätet har hög kapacitet, idag är den ca 5 Gbit/s till varje lägenhet, men med det nya protokollet Docsis 3.1 kommer kapaciteten att mångdubblas enligt Tele2.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: idag fjärrvärme, men man ser över möjligheten att installera bergvärme. (Vilket bedöms kunna spara in stora pengar).

Byggnadskommentar

Föreningen har en trevlig gårdsplats i centrum av fastigheten och även på baksidan av huset finns det trädgård. Det finns flera sittgrupper med grill, utspridda, som medlemmarna kan nyttja under sommartid.

Utförda renoveringar

2020: Ventilationsrengöring i samtliga lägenheter. Sotning av eldstäder. Nya tvättmaskiner i samtliga tvättstugor. Ommålning och renovering av soprum. Installation av avgasare och magnetfilter till värmesystemet.
2019: Renovering/ombyggnation av källarlokal till uthyrningsbar kontors-/lagerlokal och ommålning och målningsarbeten på fönster och dörrar på lokalerna ut mot Dalagatan.
2018: Mindre fasadarbeten samt målning av balkongräcken av samtliga gemensamma balkonger. Installation av rörelsedektorer för belysning i samtliga trapphus.
2017: Stamspolning år 2017. Obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Målning av entrédörrar. Montering av taksäkerhet, renovering av skorstenar samt lagning och målning av takplåt år 2017.
2016: Fönstermålning av samtliga fönster.
2005: Stämmobeslut om byte av samtliga avloppsstammar senast 2011; entreprenader har utförts 2005, 2006, 2007 och 2010-2011. Arbetet är slutfört. Föregående stambyte 1967. Trapphusrenovering innefattande målning, vissa snickeriarbeten samt byte av trapphusarmatur
2005-03: Byggnation av 14 bostadslägenheter i tidigare använt vindsutrymme I samband därmed bl a installation av ny värmepanna och undercentral för vatten och värme, samt ommålning av takplåt.
2004: Renovering av samtliga vädringsbalkonger
2003: Renovering av samtliga fönster.
1994 (cirka): Ommålning av fasaden

För än mer detaljerad information vänligen se årsredovisning och föreningens hemsida.

Kommande renoveringar

Hissar, entrér står på tur, finansiering är klar och inga nya lån förväntas upptas.

Övriga utrymmen i föreningen

- Förråd finns tillhörande lägenheterna.
- Tre tvättstugor finns i trappuppgångarna B,D och E.
- I trapphusen finns vädringsbalkonger som nyttjas av boende.
- Cykelrum vid uppgång A och mellan uppgång H och G.

Antal lägenheter

175

Byggnader

Byggår

1916-18

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 204 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud)

Avgiftsförändringar

Styrelsen kommer föreslå en 8% höjning av avgiften med start från januari 2023.

Självklart svårt att säga något om ekonomi framtiden, då föreningen kommer att förhandla hyrorna (hyreslokaler och lägenheter) samt att installera bergvärme. Det kan hända att vi kommer att behöva justera mer i en trappa av 3-4% till 2027 (en uppskattning är 2 ggr till med 3 till 4%).

Andelstal insats

0,4875

Andel av månadsavgift

0,004952

Andelstal kommentar

Andel i föreningen definierat som andelstal av den ekonomiska förvaltaren. Andel av årsavgift definierat som bostadsrättsandel av den ekonomiska förvaltaren.

Kommentar

Säljaren/föreningen har ingen uppgift om driftkostnaderna ovan då bostaden varit en hyresrätt och ej bebotts av någon i styrelsen. Ovan angivna DRIFTKOSTNADER är uppskattade (då bostaden ej nyttjats av nuvarande ägare) och kan variera över tid och ägande.

Överlåtelseavgift

1726 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

740 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

450 SEK/månad

Försäkringskostnad

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

700 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERING TILLHÖRANDE BOSTADEN
Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

230 kWh/m²

Energiklass

G

Beskrivning

Övrigt

Köparen är införstådd med att i det fall en alternativ planritning diskuterats/distribuerats/presenterats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadsteknisk och kan således ej ses som genomförbar utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet.

Kort säger föreningen följande om ombyggnation i bostäderna: Ok, givet att tillstånd från vår Tekniska förvaltare inhämtats och vi ställer krav på att arbetet ska utföras av auktoriserade firmor.

Från föreningens hemsida: "Att tänka på vid renovering eller ombyggnation"

Om du vill bygga om din bostadsrättslägenhet är det viktigt att du följer föreningens regler för detta. Dessa anges nedan. Är du osäker, ta kontakt med föreningens tekniske förvaltare.

Brf Smedjan 11:s process för renoveringar och ombyggnationer är:

1. Bostadsrättsinnehavaren köper en tjänst av CEMI, vår fastighetsförvaltare, där CEMI bedömmer renoveringsplanerna. Inför detta behövs tekniskt underlag (ritningar eller skisser)

2. CEMI tar upp frågan med Styrelsen för godkännande med kommentarer grundade på den tekniska bedömningen.

3. Vid avklarad renoveringen, bekostar Styrelsen en besiktning utförd av CEMI.

4. Byggavfall ska forslas bort inom en vecka.

OBS att allt arbete som utförs ska vara fackmannamässigt.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta