Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Porlabacken 9, Hagsätra, Bandhagen
Typ
Bostadsrätt
KVM
89 kvm
Avgift
5 819 SEK / mån
Rum
4 rum

Fyra med grönskande utsikt och möjlig uthyrningsdel

Varmt välkomna till denna hemtrevliga fyrarummare med fantastisk utsikt mot grönska och skog. På Porlabacken 9 bor du i det lugna och sköna med närhet till naturen och storstadslivet.

Lägenheten har ett mysigt kök med plats för stor matplats som inbjuder till långa middagar med vänner och familj. Rymligt vardagsrum med utgång till balkong i sydostläge. Balkongen har fri och grönskande utsikt mot ett lummigt skogsparti och är helt insynsfritt. Här erbjuds också något ovanligt som den stora barnfamiljen längtar efter; två helkaklade och stambytta badrum (-15). Det ena med badkar och WC. Det andra med dusch och WC. Tre rymliga och trivsamma sovrum med plats för gott om förvaring. Denna fyra kan göras om till en trea med egen uthyrningsdel med ingång inuti lägenheten, se planritning.

Här bor du i en trygg och ekonomisk stark förening med en belåning i dagsläget om ca. 2 672 kr/kvm bostadsyta enligt årsredovisning 2020. Brf Stockelden är inte i behov av några större renoveringar. Källarförråd ingår.

Trevlig och barnvänlig omgivning med närhet till grönområden och lekparker. Promenadavstånd till Hagsätra centrum som erbjuder all typ av kommunikation, butiker, träningsanläggningar och faciliteter. Goda kommunikationer med buss, tunnelbana (ca 20 min in till city) och pendeltågsstation (Älvsjö). Ca 3-4 minuters promenad till Hagsätra centrum (och T-bana) med flertalet servicebutiker, matbutiker, restauranger mm.

Ta chansen idag och kontakta mäklaren för mer information!

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Linoleumgolv. Ljusa väggar.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Plats för soffa, soffbord, bokhylla och tv-möbler. Ljusa väggar och parkettgolv. Utgång till balkong.

Balkong
Balkong i härligt solläge med utsikt mot trevlig grönska. Här finns plats för bord och två stolar som bjuder in till trevligt umgänge. Solläge: sydost.

Kök
Rymligt kök med gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Gröna skåpsluckor och ljust linoleumgolv. Köket är utrustat med spis, ugn, spisfläkt, diskmaskin, diskho samt hel kyl och frys. Från köket nås bostadens matsal med ett generöst ljusinsläpp. Matsalen erbjuder matplats för sex till åtta personer och inbjuder till långa middagar med familj och vänner. Vidare från matplatsen nås sovrum 1.

Sovrum 1
Ljust sovrum med plats för säng och nattduksbord. Vita väggar. Disponeras som ett kontor för tillfället men kan likväl användas som sovrum.

Sovrum 2
Rymligt sovrum med gott om förvaring i rummets inbyggda garderober. Plats för dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord. Vita väggar med en grå fondvägg, laminatgolv.

Sovrum 3
Trevligt sovrum med grönskande utsikt från generösa fönsterpartier. Plats för säng, nattduksbord och möjligt pentry. Denna del kan ggöras m och ingå i en uthyrningsdel för inneboende.

Badrum
Helkaklat badrum med härligt ljusinsläpp från fönster i frostat glas. Svart klinkergolv och vitt kakel på väggarna. WC, badkar, handfat med kommod, spegelskåp.

Separat WC & Dusch
Helkaklat badrum med blått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. WC, dusch med vikbara duschväggar, handfat, spegelskåp.

Dokument (pdf)

Stadgar Årsredovisning 2020 Besvarad frågelista Undersökningsplikt Köpare Information - fast lös egendom Stadgar

Allmän information

Pris

Utgångspris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

89 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Porlabacken 9

Ort

Bandhagen

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

28

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Stockelden

Organisationsnummer

702001-3939

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen äger fastigheten Stockelden 1 med tomträtt (ny avgäld började i år 2018-01-01), bebyggd med 2 st bostadshus innehållande 49 lägenheter och 3 st hyreslokaler.

Lägenheterna är fördelade om:
3 st 1 rok
22 st 3 rok
24 st 4 rok

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Lån per kvm/bostadsyta: 2672 kr enligt årsredovisning från 2020.

TV OCH BREDBAND
via Com Hem. Basutbud av TV-kanaler ingår i avgiften. Bredband tecknas separat.

GÅRDSPLATS
På föreningens innergård finns en fin lekplats samt en grillplats för föreningens medlemmar.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Brf bildades

1957

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Gjorda renoveringar:
2018 Installation av portkodslås till varje port.
2017 Godkänd OVK
2016 Tilläggsisolering tak
2014 Taket ommålat
2013-2014 Stambyte bad och kök

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 49
Antal lokaler: 3

GEMENSAMMA UTRYMMEN
TVÄTTSTUGA
Välutrustad tvättstuga finns i port nr 3. Här finns 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Föreningen har även cykelrum, barnvagns- och rullatorrum samt en föreningslokal som kan hyras för exempelvis barnkalas. Samtliga av dessa utrymmen är belägna i port nr 3.

Antal lägenheter

49

Byggnader

Byggår

1958

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

5 819 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (bastubud) och källarförråd.

Andelstal kommentar

2,42656 %.

Överlåtelseavgift

1220 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

490 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERING
I föreningen så finns 13 st garage och 19 st parkeringsplatser. Garage och parkeringsplats kostar ca 430 kr/mån respektive ca 200 kr/mån (med el) samt ca.100kr/mån (utan el). (Separat kö) p-plats och förråd hanteras av ISS/Riksbyggen, 077-118 10 20

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy