Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Rörstrandsgatan 25, 2tr, Vasastan - Birkastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
67 kvm
Avgift
2 238 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Genomgående stilfull bostad på omåttligt populära Rörstrandsgatan

Varmt välkommen till Rörstrandsgatan 25 och detta mycket tilltalande hem i högt läge på andra våningen.
Social och härlig öppen planlösning, fint kök med eftertraktad köksö, mycket förvaring i folk av platsbyggda garderober, walk in closet och inredd klädkammare, ett stort rogivande sovrum.


Mycket välskött förening med god ekonomi där samtliga stora renoveringar redan genomförts. Marken innehas med äganderätt och i huset finns även garage.
Ett tryggt boende.

Här på Rörstrandsgatan bor man i händelsernas centrum med precis allt som kan önskas precis utanför porten. Gatan kantas av trevliga uteserveringar, Karlbergs slott ligger ett par min promenad bort, service och livsmedelsbutiker finns på andra sidan gatan. Tunnelbana och busslinjer vid Sankt Eriksplan.

Rumsbeskrivning

HALL
Genom dörren välkomnas man in till denna rymliga hall. Här finns bra med plats för både hatthylla och skoställ. Direkt till vänster finns WC.
På golvet ligger fina trätiljor.


VARDAGSRUM
Ljust och trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här ger det spröjsade fönstret ett härligt ljusinsläpp och väggarna är målade i en ljus kulör. Man möblerar fördelaktigt med soffa, tillhörande soffbord, mediamöbel, och fåtölj. Golvytan ger dessutom plats för ett stort matbord för flertalet middagsgäster. På golvet finner man återigen fina trätiljor.
I öppen planlösning finner man köket vilket gör rummet extra luftigt och socialt.

KÖK
Snyggt kök. Maskinellt utrustat med gasspis från SMEG, spisfläkt, diskmaskin från SIEMENS, och inbyggd kyl/frys. Bra med förvaring har man i de höga skåpen samt i de utdragningsbara lådorna. I köket finner man även en köksö där man kan t.ex. kan njuta av sin frukost. Gott om arbetsyta för flera kockar samtidigt.

SOVRUM
Harmoniskt och rogivande sovrum. Bra med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Det stora spröjsade fönstret skänker rummet ett naturligt ljus. Bra med förvaring i form av en garderobsvägg.

In till sovrummet finns mycket bra plats för ett hemmakontor, barnrum eller ytterligare förvaring.

Väggarna är målade i en ljusblå kulör och på golvet finner man fiskbensparkett.
I passagen från hallen till sovrummet nås en rymlig garderob.

BADRUM
Rymligt hel kaklat badrum med vitt kakel och mörk klinker. Här har man en duschhörna med vikbara glasdörrar, handfat med förvaring, spegel och handdukstork. Golvvärme och spottar i taket.

WC
Toalett med vitt kakel och mörk klinker.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Årsredovisning 2020 Stadgar

Allmän information

Antal rum

2

Boarea (BOA)

67 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Rörstrandsgatan 25, 2tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Källarförråd

Lägenhetsnummer BRF

00011

Våningsplan

2 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Fajansen 2

Organisationsnummer

769607-9636

Allmän information

Brf Fajansen 2 är en s.k. äkta förening som äger marken och består av adresserna Rörstrandsgatan 25 och Norrbackagatan 30 och finns mitt i hjärtat av Birkastan med närhet till både buss, tunnelbana och pendeltåg. Förening bildades 2004 och har sammanlagt 46 lägenheter i flera olika storlekar inklusive en inredd vind, samt fyra affärslokaler och ett garage. Bakom huset finns en lugn innergård med plats för cyklar.
Föreningen har utfört alla de större renoveringarna och har inga större renoveringar inplanerade. De fyralokalerna och garaget genererar bra med kassaflöde. Föreningen har låg belåning vilket ligger på ca 4900 kr/ kvm.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Comhem som leverantör av kabel-TV.
Bredband från Telenor ingår i avgiften med en hastighet på 100Mbit/100Mbit.
Via Telenor kan även tv-kanalpaket, uppgraderingar av bredband samt telefoni beställas.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2008-2009 Byte av samtliga V/A-stammar
2008-2009 Elstigare i fastigheten.
2009 Installation av ny hiss
2011 Fönsterrenovering.
2012 Byte till säkerhetsdörrar
2012 Renovering av trapphuset
2012 Balkonger byggdes.

Kommande renoveringar

Fasadrenovering.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en utegård som angränsar till kvarterets övriga utegårdar och erbjuder fin utsikt från syd och öst. På utegården finns möjlighet till parkering av cykel. Gården är även utrustad med grill och bokningsbara uteplatser.
Källarförråd som tillhör bostaden.

Antal lokaler

5

Antal hyresrätter

1

Antal lägenheter

46

Byggnader

Byggår

1925

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 238 SEK/månad. I avgiften ingår Obligatoriskt tillägg om 45kr/mån för säkerhetsdörr

Beskrivning månadsavgift

Inkl. värme, VA och bredband

Avgiftsförändringar

Inga avgiftshöjningar är planerade. ( kontrollerad 2021-11-05)
Från och med april 2016 sänktes avgifterna med 10%.

Andelstal

0,0196800

Andel av månadsavgift

1,98733%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

330 SEK/månad

Försäkringskostnad

180 SEK/månad

Gas

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

760 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 6 garageplatser i fastighetens källarvåning. Kölista tillämpas och parkeringarna disponeras enbart av boende i huset. Väldigt låg kölista och lätt att få plats. Kostnad 1900Kr/ mån
Boendeparkering tillämpas i området för hela Vasastan.
Flera garage finns i närområdet bl a under S:t Eriksplan och längre ned på Rörstrandsgatan.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

162 kWh/m²

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Ett av Vasastans absolut mest populära område, mitt i hjärtat av Birkastan som erbjuder både en lugn boendemiljö samtidigt som en omedelbar närhet till ett rikt utbud av butiker, kaféer, krogliv och restauranger direkt utanför porten. För avkoppling i natur finns den härliga strandpromenaden längs med Karlbergskanalen som leder dig till de vackra omgivningarna kring Karlbergs slott. Här finns stora gräsytor, tennisbanor att hyra samt badbrygga. Vidare finns Vasaparken inom nära räckhåll, där man kan spela fotboll och åka skridskor.

KOMMUNIKATIONER
Endast ett par sekunders promenad till kommunikationer med T-bana (station S:t Eriksplan), SL-bussar, Arlandabussar (Torsgatan) samt pendeltåg (Odenplan).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta